Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Komagane

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Komagane

Default Banner.jpg

Komagane (駒ヶ根) on hiljainen 30 000 asukkaan kaupunki Japanissa.

Ymmärrä[muokkaa]

Komagane vetää matkustajia lähinnä sen takia, että vieressä ovat Japanin Keski-Alpit (Chuo Alps) ja Komagane on kätevä portti vuorille. Komagane Kogenin lomakylä muutama kilometri kaupungin länsipuolella houkuttelee jonkin verran matkustajia ja talvella siellä on pienehkö laskettelurinne.

Turisti-infon löytää asemaa vastapäätä, hieman oikealle supermarketista.

Tule[muokkaa]

Junalla[muokkaa]

Komagane on JR Iida -linjan varrella, joten esimerkiksi Tokiosta pääsee Okayaan erikoispikajunalla nopeasti, josta voi sitten vaihtaa paikallisjunaan, joka kulkee Komaganeen. Junia ei tosin mene kovin usein ja ne ovat hitaita: kuljettajaa saatetaan vaihtaa jopa kaksi kertaa tämän lyhyen matkan aikana! Nopein yhteys Shinjukuun kestää 4:15 ja maksaa 6410 jeniä. Vain paikallisjunia käyttämälla matkasta selviää reilulla 3000 jenillä, mutta matka-aikakin pitenee reiluun viiteen tuntiin.

Bussilla[muokkaa]

Junaa kätevämpi on pitkän matkan bussi. Tokiosta, Shinjukusta lähtee parhaimmillaan tunnin välein busseja ja matka kestää noin kolme ja puoli tuntia. Shinjukussa bussit lähtevät rautatieaseman länsipuolelta Keio Highway Bus terminaalilta Yodobashi Cameran varsinaista liikettä vastapäätä. Komaganen päässä bussiasema on pari korttelia rautatieasemalta länteen päin. Lippu maksaa 3650 jeniä.

Bussiyhteyksiä on myös Nagoyaan (keskusta ¥2980, lentoasema ¥3800), Naganoon (¥1730), Osakaan (¥4880) ja Matsumotoon (¥1080).

Liiku[muokkaa]

Bussilla[muokkaa]

Matkailijalle tärkein bussilinja on puolen tunnin välein rautatieasemalta klo 7-17 lähtevä bussi, joka kulkee rautatieasemalta Komagane Kogenin läpi köysirata-asemalle Shirabi dairaan. Bussissa lukee selvästi Komagatake Ropeway Station [5]. Matka asemalta köysiradalle maksaa tuhat jenia ja Komagane Kogeniin asti pääsee 410 jenillä.

Kävellen[muokkaa]

Komaganen kaupunki itsessään on melko pieni, joten kävellen selviää hyvin.

Näe[muokkaa]

Kozenjin temppelialueen portti.
  • Kozenji-temppeli, Komagane Kogen, [1]. Buddhalainen temppeli piha-alueineen on mukavan rauhallinen. Jos vastaava olisi jossain suuremmassa kaupungissa, tulvisi sinne turisteja bussilasteittain.  edit

Tee[muokkaa]

Komagataken köysirata Shirabidairan asemalta katsoen.

Komagane tarjoaa hyvän aloituspaikan erilaisille vuorilla tapahtuville vaelluksille. Köysiradalla voi ohittaa suurimmat kiipeämiset ja ylhäällä on useampi hyvin merkitty reitti.

  • Komagataken köysirata, Shirabi daira, [2]. Avoinna 8-17, talviaikaan 9-16. Köysirata kiikuttaa 7 minuutissa väkeä 1662 metristä 2612 metriin. Maisemat kohti eteläisiä Japanin Alppeja ovat upeat ja kirkkaalla säällä voi Fujikin näkyä. Yhden suunnan lippu ¥1180, menopaluu ¥2200.  edit

Osta[muokkaa]

  • Bell Shine. Meikäläisten Stockmanniin verrattava tavaratalo.  edit

Syö[muokkaa]

Rautatieasemaa vastapäätä on isompi ruokakauppa, kekseliäästi nimetty Foods.com.

Sauce Katsudon on paikallinen erikoisuus, joka on ilmeisesti tunnettu muuallakin maassa. Kyseessä on upporasvassa paistettu leivitetty sianlihamötkäle, jonka päällä on paikallista erikoiskastiketta. Koko komeus makaa tuorekaalipedillä, jonka alta löytyy vielä riisiä.

Juo[muokkaa]

Kahvilat[muokkaa]

Baarit & pubit[muokkaa]

  • Beer Restaurant, Komagane Kogen (Komagane Farm'sin rakennuksessa), +81 265 817722, [3]. Paikallisen panimon omia tuotteita beer garden -tyyppisessä ravintolassa.  edit

Nuku[muokkaa]

Aseman lähellä on perushotelleja, joissa yhden hengen majoitus maksaa noin 6000 jeniä. Lisäksi Komagane Kogenissa on lukuisia hotelleja ja muita majapaikkoja.

Edulliset[muokkaa]

  • Komagane Youth Hostel, Komagane Kogen, +81 265 83 3856 (), [4]. Ystävällisen pariskunnan pitäma siivo retkeilymaja. Ovet menevät kiinni iltakymmeneltä. Aulassa ilmainen internet-kone ja yksinkertainen aamiainen kuuluu hintaan. Dormipaikka 3200 jeniä.  edit

Keskihintaiset[muokkaa]

Hintavat[muokkaa]

Pärjää[muokkaa]

  • Kolikkopesula on keskustasta Komagane Kogeniin johtavan tien varrella, juuri ennen Komagane IC -moottoritieliittymää.

Ota yhteyttä[muokkaa]

Jatka matkaa[muokkaa]


Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!