Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Kioto

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 2. toukokuuta 2009 kello 13.57 – tehnyt Tatatabot (keskustelu | muokkaukset) (Botti lisäsi: pl:Kioto, zh:京都市)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kioto

Default Banner.jpg

Kioto (京都) on noin miljoonan asukkaan kaupunki Japanissa.

Ymmärrä

Toisin kuin montaa muuta kaupunkia, Kiotoa ei pommitettu toisen maailmansodan aikana maan tasalle. Siksi siellä onkin lukuisia hyvin säilyneitä temppeleitä ja pyhättöjä, mikä tekee kaupungista erittäin suositun matkailukohteen. Japaniin ensi kertaa saapuvalle Kioto tarjoaa hyvän aloituspaikan: kaupunki ei ole käsittämättömän suuri, kaduilla on nimet, englantia puhutaan monessa paikassa keskimääräistä paremmin ja niitä kauniita nähtävyyksiä riittää. Jotain mystistä samurai-kaupunkia odottava saa kyllä pettyä heti rautatieasemalta ulos tultuaan: Pääosin kaupunki on kuitenkin moderni betoniviidakko. Toisaalta vaikkapa Gionissa kävellessä iltahämärän aikaan ei ole vaikea kuvitella olevansa jollain aivan toisella vuosisadalla.

Tule

Junalla

Lentokoneella

Liiku

Bussilla

Junalla

Näe

Tee

  • Walk in Kyoto, talk in English, [1]. Lähtö 10:15 rautatieaseman pohjoisen sisäänkäynnin luota, ma, ke ja pe maalis-marraskuussa. Hajime Hirooka, alias Johnnie Hillwalker on jo vuosia esitellyt Kiotoa matkailijoille viiden tunnin kävelykierroksellaan. Kierrokseen kuuluu visiitti buddhalaiseen temppeliin, muutamaan pyhättöön ja vähemmän tunnetuille pikkukujille. Aikuiset ¥2000, 13-15v ¥1000, alle 13v ilmaiseksi.
  • Takase-kanava. Takase-kanava kulkee Kamo-joen länsipuolella Shijo-kadusta etelään päin. Sen varrella molemminpuolin on pieni katu, jota reunustaa kauniit vanhat talot. Monet niistä on nykyisin ryokaneja. Kävele esimerkiksi Shijo-kadulta Shichijo-kadulle kanavan vartta pitkin. Illan alkaessa hämärtyä tuntuu aika pysähtyvän täällä. Täällä ei ole mitään yksittäistä suurta nähtävää, joten se ei yleisesti kiinnosta turistilaumoja juurikaan - siinä myös osa näiden katujen viehätystä!

Osta

Syö

Juo

Kahvilat

Baarit & pubit

Yökerhot

Nuku

Pysy turvassa

Pysy terveenä

Ota yhteyttä

Jatka matkaa

  • Nara - entinen keisarillinen pääkaupunki on täynnä nähtävää ja kesyjä peuroja
  • Kurama - pikkukylä vuorilla, josta löytyy lähin onsen-kylpyläTämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!