Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Muokataan sivua Keskustelu:Etusivu

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Varoitus: Et ole kirjautunut sisään. IP-osoitteesi näkyy julkisesti kaikille, jos muokkaat. Jos kirjaudut sisään tai luot tunnuksen, muokkauksesi kirjataan käyttäjätunnuksesi tekemiksi ja samalla saat käyttöösi hyödyllisiä välineitä.

Kumoaminen voidaan suorittaa. Varmista alla olevasta vertailusta, että haluat saada aikaan tämän lopputuloksen, ja sen jälkeen tallenna alla näkyvät muutokset.
Nykyinen versio Oma tekstisi
Rivi 3: Rivi 3:
 
== Suomi keskemmalle ==
 
== Suomi keskemmalle ==
  
Pitaisiko etusivun jakiva juttu on se muokata niin, etta suomalaisten lempikohteet saisi enemman nakyvyytta?  Esim. Pohjois/Keski/Etela-Amerikan voisi survoa yhteen "Amerikat"-pakettiin, ja tilalle ottaa esim. "Pohjoismaat" ja "Venaja ja Baltia". [[Käyttäjä:Jpatokal|Jpatokal]] 13. kesäkuuta 2007 kello 03.17 (EDT)
+
Pitaisiko etusivun jakoa muokata niin, etta suomalaisten lempikohteet saisi enemman nakyvyytta?  Esim. Pohjois/Keski/Etela-Amerikan voisi survoa yhteen "Amerikat"-pakettiin, ja tilalle ottaa esim. "Pohjoismaat" ja "Venaja ja Baltia". [[Käyttäjä:Jpatokal|Jpatokal]] 13. kesäkuuta 2007 kello 03.17 (EDT)
  
 
Voisi olla ihan hyvä idea, harva suomalainen koskaan kuitenkaan tulee käymään Etelä- tai Väli-Amerikassa (tai mistäs minä sen tiedän). Etusivu kaipaisi pientä kasvojenkohotusta, nyt se vaikuttaa hieman tylsältä kun vertaa muihin kieliversioihin. En tarkoita että pitäisi orjallisesti matkia muita, vaan keksiä jotain omaa. Ikävä kyllä Wiki-koodien kanssa säheltäminen ei ole heiniäni. [[Käyttäjä:Haisku|Haisku]] 17. kesäkuuta 2007 kello 03.56 (EDT)
 
Voisi olla ihan hyvä idea, harva suomalainen koskaan kuitenkaan tulee käymään Etelä- tai Väli-Amerikassa (tai mistäs minä sen tiedän). Etusivu kaipaisi pientä kasvojenkohotusta, nyt se vaikuttaa hieman tylsältä kun vertaa muihin kieliversioihin. En tarkoita että pitäisi orjallisesti matkia muita, vaan keksiä jotain omaa. Ikävä kyllä Wiki-koodien kanssa säheltäminen ei ole heiniäni. [[Käyttäjä:Haisku|Haisku]] 17. kesäkuuta 2007 kello 03.56 (EDT)
Rivi 74: Rivi 74:
  
 
: Rok!  Hyvalta nayttaa, kiitos ja kumarrus. [[Käyttäjä:Jpatokal|Jpatokal]] 2. huhtikuuta 2008 kello 13.29 (EDT)
 
: Rok!  Hyvalta nayttaa, kiitos ja kumarrus. [[Käyttäjä:Jpatokal|Jpatokal]] 2. huhtikuuta 2008 kello 13.29 (EDT)
 
Etusivun muokkaaminen on estetty, niin ajattelin huomauttaa täällä: Helsinki-Vantaan lentokenttä sijaitsee Vantaalla, ei Helsingissä. Sitä voi hyvällä tahdolla kutsua Helsingin lentokentäksi, mutta se ei parhaallakaan tahdolla siirry Vantaan puolelta Helsinkiin. --[[Käyttäjä:85.156.82.240|85.156.82.240]] 16. elokuuta 2008 kello 01.27 (EDT)
 
 
: Jos nyt kuitenkin jatettaisiin pilkun nussiminen Wikipedian puolelle...  mutta Haisku nayttaa jo korjanneen taman hirrrrrrrmuisen ongelman. [[Käyttäjä:Jpatokal|Jpatokal]] 17. elokuuta 2008 kello 04.41 (EDT)
 
 
::Minkä hirmuisen ongelman? --[[Käyttäjä:OsKu|OsKu]] 17. elokuuta 2008 kello 04.57 (EDT)
 
 
:::No sen, etta etusivu kehtasi vaittaa ulkomaisten turistien lentavan useimmiten Helsinkiin, kun kone itse asiassa landaa Vantaalle. [[Käyttäjä:Jpatokal|Jpatokal]] 18. elokuuta 2008 kello 07.51 (EDT)
 
 
::::Jpatokal: Tämä kysymys ei liity tähän asiaan mitenkään, mutta miksi et käytä tietyissä sanoissa ö:ta ja ä:ta, vaan niiden(kin) sijasta a:ta ja o:ta. --[[Käyttäjä:OsKu|OsKu]] 18. elokuuta 2008 kello 09.47 (EDT)
 
 
::::Ja useimpien ulkomaalaisten mielestä koko pääkaupunkiseutu on yhtä samaa kaupunkia jossa on miljoona asukasta (vrt: [[en:Vantaa]], [[en:Espoo]]). Oskulle (vaikka asia ei minulle kuulu), syy taitaa olla se, ettei  [[en:User:Jpatokal|Singaporelaisissa]] tietokonenäppäimistöissä ole ääkkösiä. ;) [[Käyttäjä:Ypsilon|Ypsilon]] 19. elokuuta 2008 kello 03.10 (EDT)
 
 
:::::Japanilaisista nyt puhumattakaan. Kaikenlaisia muita hauskoja merkkej口 kyll大 lぬytyy senkin edest腐 :P [[Käyttäjä:Jpatokal|Jpatokal]] 19. elokuuta 2008 kello 10.27 (EDT)
 
  
 
==Testing testing==
 
==Testing testing==
 
Uusi, juuri rekisteröytynyt käyttäjä lähetti minulle sähköpostia, koska hän ei pystynyt kirjautuneena muokkaamaan etusivua. Testaan sivun muokkaamista pari kertaa, sitten palautan sivuston samanlaiseen kuntoon kun se oli. [[Käyttäjä:Ypsilon|Ypsilon]] 28. heinäkuuta 2008 kello 05.02 (EDT)
 
Uusi, juuri rekisteröytynyt käyttäjä lähetti minulle sähköpostia, koska hän ei pystynyt kirjautuneena muokkaamaan etusivua. Testaan sivun muokkaamista pari kertaa, sitten palautan sivuston samanlaiseen kuntoon kun se oli. [[Käyttäjä:Ypsilon|Ypsilon]] 28. heinäkuuta 2008 kello 05.02 (EDT)
 
: Cache-kummajainen: etusivulla ''lukee'' usein "lahdekoodi", vaikka linkkia naksuttamalla sita pystyy silti muokkaamaan normaalisti... [[Käyttäjä:Jpatokal|Jpatokal]] 29. heinäkuuta 2008 kello 00.41 (EDT)
 
 
:: ...plus muuten se, etta uudet kayttajat ei saa muokata suojattuja sivuja kunnes vyon alla on riittavasti muokkaushistoriaa.  Taitaa nykyaan olla 30 pv? [[Käyttäjä:Jpatokal|Jpatokal]] 18. elokuuta 2008 kello 07.52 (EDT)
 
 
==Maailma-boksi==
 
 
Selkeyden vuoksi tuota Maailma-boksia pitäisi muuttaa. Poistaisi vaikka koko Maailma-boksin ja tekisi tilalle kolme boksia:
 
*Maanosat-boksin, jossa olisi lueteltu maanosat ja tohon maanosat-boksiin ei laitettaisi maanosien nimien alle mitään yksittäisiä kaupunkeja/valtioita ainakaan randomisti, kuten nyt on Maailma-boksissa tehty.
 
*Toinen boksi (vaikka Lähialueet/Helposti lähestyttävät-niminen), jossa olisi suomalaisen kannalta oleellisia kohteita, kuten suomi, lähinaapurimaat ja baltia.
 
*Kolmas boksi voisi olla jotain tyyliin "Muuta matkailusta", jossa ei olisi varsinaisia matkakohdeartikkeleita, vaan laitettaisiin sinne Matkasanakirja- ja Matkailuaiheet-artikkelilinkit. [[Käyttäjä:Kulmalukko|Kulmalukko]] 20. elokuuta 2008 kello 14.30 (EDT)
 
 
 
: Olen osittain samaa mieltä. Itse pitäisin kohteet samassa vanhassa boksissa samalla paikalla ja maanosien otsikot ennallaan (sen sijaan että niitä siirtäisi johonkin oikeaan yläkulmaan piiloon englanninkielisen version tapaan). Kaupunki- ja valtiovalikoimaa pitäisi kyllä karsia, mutta minusta oma boksi suomalaisten suosikkikohteille olisi vähän turha, eli Kapkaupungit ja Tongat pois, ja Kanariansaaret ja Riika tilalle. "Muuta matkailusta"-boksi puolestaan voisi saada oman boksin. Ovatko muut puolesta vai vastaan? [[Käyttäjä:Ypsilon|Ypsilon]] 21. elokuuta 2008 kello 07.46 (EDT)
 
 
:: Tarkoitinkin, että siihen maailmaboksin paikalle voisi laittaa ne uudet boksit, ei siis minnekään ylös. Eli jos tekee sitten niin, että pienentää Maailmaboksin kahden sarakkeen levyiseksi, jossa olis just noita maanosia/alueita (sisältäen myös Baltian eikä mitää yksittäistä Riikaa) ja yhden sarakkeen levysen boksin, johon tulee ne Muuta matkailusta -jutut? Näkeeköhän muuten mikään taho, paljon on tapahtunut mistäkin etusivun artikkelilinkistä klikkailuja? [[Käyttäjä:Kulmalukko|Kulmalukko]] 21. elokuuta 2008 kello 14.30 (EDT)
 
 
::: Joo, tehdään näin... mutta odotetaan ensin vaikka viikko muiden kommentteja, etusivu kun on Wikitravelin tärkein sivu. Ihmeellistä ettei kukaan ylläpitäjistä ole tullut tänne kommentoimaan, pitänee jättää viesti ainakin Jpatokalin ja Trsqrin keskustelusivuille. Minusta ei kukaan nykyään kerää mitään tietoa siitä, kuinka paljon etusivun linkkejä klikataan. Luultavasti sellainenkin toiminto on mahdollista koodata jonkun scriptin avulla. [[Käyttäjä:Ypsilon|Ypsilon]] 25. elokuuta 2008 kello 02.45 (EDT)
 
 
:::: Periaatteessa ei meidän ylläpitäjien mielipiteitä tarvitse tällaisissa asioissa kuunnella ja noudattaa kuin piru raamattua. :) Ajatus kai on, että jos konsensus saavutetaan täällä, niin muutoksia voidaan tehdä. Oletteko katselleet muiden maiden etusivut läpi? Löytyisikö jostain maasta jotain sopivaa mallia, joka istuisi tännekin? Jos nyt ylipäätään on tarpeen muuttaa nykymallia. Nykyisin ajatuksena kaiketi on ollut se, että sellaisia vähän valmiimpia artikkeleita voisi esitellä tuossa etusivulla ja siksi pääotsikoiden alla on aika satunnaisesti artikkeleita. Noita artikkeleita maanosaotsikoiden alla voi kierrättää sitten aina kun tarvetta on. Itse en haluaisi nähdä etusivun muuttumista vain pelkäksi kuivaksi sisällysluetteloksi, jossa on listattuna vain maanosat, joiden alla maat, joiden alla kaupungit jne. Luulen, ettei nykyisellään nähdä ainakaan, että montako kertaa noita on klikkailtu, mutta Jpatokal meidän teknovelhona tietänee paremmin... -- [[Käyttäjä:Trsqr|Trsqr]] 26. elokuuta 2008 kello 12.08 (EDT)
 
 
: Ihan hyvä idea, väänsin tuon ensimmäisen laatikon hetki sitten. Itse tykkäisin kyllä että etusivulle saataisiin lisää kuvia, eikä heti ensimmäiseksi vierailijalle lävähtäisi iso läjä tekstiä. Eli jonkinlainen kuvankierrätys Wikitravel Sharedista olisi aika cool. Kuvien vaihteleva koko ja koko homman toteutus ovat tietysti ''pienoisia'' ongelmia, mutta aina saa haaveilla =). [[Käyttäjä:Haisku|Haisku]] 25. elokuuta 2008 kello 10.45 (EDT)
 
{|
 
|-
 
| style="height:100%;border:1px solid #a48bbf;background-color:#f8f4fd;" valign="top" |
 
 
{| cellpadding="0" cellspacing="0" style="height:100%;width:100%;"
 
| align="left" valign="top" colspan="3" style="padding:7px 7px 7px 7px;background-color:#f8f4fd;" |
 
<div style="margin:0;background:#dfcef2;font-family:sans-serif;font-size:120%;font-weight:bold;border:1px solid #a48bbf;text-align:left;color:#000;padding-left:0.4em;padding-top:0.2em;padding-bottom:0.2em;">Maailma</div>
 
<span style="font-size: 100%;">
 
* [[Suomi]]
 
* [[Aasia]]
 
* [[Afrikka]]
 
* [[Australia]] & [[Oseania]]
 
* [[Eurooppa]]
 
* [[Etelä-Amerikka]]
 
* [[Pohjois-Amerikka]] & [[Karibianmeri]]</span>
 
|}
 
|}
 
 
Kannatan Kulmalukon alkup. ehdotusta, mutta mielestani ne voi ihan hyvin laittaa samaan laatikkoon kolmeen eri riviin. [[Käyttäjä:Jpatokal|Jpatokal]] 8. syyskuuta 2008 kello 06.40 (EDT)
 
 
== Oikeudet ==
 
 
Mitkä ovat etusivun muutosoikeudet, elikkä ketkä saavat muokata sitä?--[[Käyttäjä:Ollii|Ollii]] 6. syyskuuta 2009 kello 11.17 (EDT)
 
 
: Kaikki paitsi uudet ja anonyymit kayttajat, ja "uuden" raja taitaa olla 30 pv rekisteroinnista.  Mita haluaisit muuttaa? [[Käyttäjä:Jpatokal|Jpatokal]] 7. syyskuuta 2009 kello 06.22 (EDT)
 
 
== Suomi ==
 
 
Etusivulle Suomen kohdalle voisi mielestäni lisätä myös lapista joitain suosittuja kohteita, kuten Levi, Rovaniemi tms. Tarkoitan laskettelukeskuksia/Lapin matkailun kohteita. En toki osaa sanoa, tekeekö ne yhtä suurta osaa Suomeen matkailusta mitä Kuopio ja Kangasala, mutta tällä hetkellä noita on hankala löytää ja mielestäni Suomalaiset kuitenkin matkustavat lappiin paljon. ;)
 
 
--[[Käyttäjä:80.220.154.147|80.220.154.147]] 13. huhtikuuta 2011 kello 11.43 (EDT)
 
 
: Se on kyllä totta. Niistä etusivun linkeistä on jo keskusteltu täällä useaan otteeseen. Kangasala, Kuopio ym. olivat muistaakseni tämän kieliversion laadukkaimmat artikkelit noin kuukausi kieliversion perustamisen jälkeen, mutta nykyään ainakin Rovaniemen artikkeli on ihan ok. Taidanpa tehdä pienen muutoksen siihen heti. [[Käyttäjä:Ypsilon|Ypsilon]] 18. huhtikuuta 2011 kello 09.04 (EDT)
 

Muutoksesi astuvat voimaan välittömästi. Kaikki Wikitraveliin tehtävät tuotokset katsotaan julkaistuksi Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 -lisenssin mukaisesti (Wikitravel:Tekijänoikeudet). Jos et halua, että kirjoitustasi muokataan armottomasti ja uudelleenkäytetään vapaasti, älä tallenna kirjoitustasi. Tallentamalla muutoksesi lupaat, että kirjoitit tekstisi itse, tai kopioit sen jostain vapaasta lähteestä. ÄLÄ KÄYTÄ TEKIJÄNOIKEUDEN ALAISTA MATERIAALIA ILMAN LUPAA!

To protect the wiki against automated edit spam, we kindly ask you to solve the following CAPTCHA:

Peruuta | Muokkausohjeet (avautuu uuteen ikkunaan)