Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Kapkaupunki

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 16. toukokuuta 2014 kello 07.53 – tehnyt OVK (keskustelu | muokkaukset) (Käyttäjän 213.141.111.161 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän 41.182.31.79 tekemään versioon.)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kapkaupunki

Default Banner.jpg

Kapkaupunki, taustalla mahtava Pöytävuori

Kapkaupunki [11] on lähes kolmen miljoonan asukkaan kaupunki Etelä-Afrikassa.

Ymmärrä

Tule

Lentokoneella

Kapkaupungin kansainvälinen lentokenttä (IATA: CPT, [12]) sijaitsee 20 kilometriä itään kaupungin keskustasta. Euroopasta ainakin Lufthansa, KLM ja British Airways lentävät suoraan Kapkaupunkiin. Johannesburgiin, maan suurimmalle kentälle on enemmän lentoja, ja joskus voikin olla edullisempaa lentää ensin Johannesburgiin ja sieltä esimerkiksi jollain halpalentoyhtiöllä Kapkaupunkiin.

Lentokentältä kulkee eri yhtiöiden busseja keskustaan (hinta noin 120 randia). Jos päätät mennä taksilla (hinta noin 300 randia), kannattaa valita Touch Down Taxis -yhtiön taksi, sillä ne ovat ainoat viralliset taksit lentokentällä. Kentällä on myös kaikkien suurempien autovuokraamojen toimipisteet.

Bussilla

Kapkaupunkiin liikennöi runsaasti busseja ympäröivistä kaupungeista ja maista. Esim. Windhoekista (Namibia) Kapkaupunkiin matkustaa 20 tunnissa ja n. 690 randilla (InterCape). Matkat ovat pitkiä mutta edullisia, ja matkan aikana pääsee näkemään Etelä-Afrikan ainutlaatuisen kauniita maisemia.


Junalla

Kaupunkiin on myös junayhteyksiä, mutta etäisyydet ovat pitkiä ja junat hitaita. Esimerkiksi päivittäin lähtevä juna Johannesburgiin kulkee puuduttavat 25 tuntia.

Liiku

Kapkaupungin ydinkeskustan kartta

Autolla

Auton vuokraaminen on varteenotettava vaihtoehto Kapkaupungissa: tiet ovat hyvässä kunnossa, vuokrahinnat ovat alhaiset ja liikennekin on ihan hallittavissa, vaikkakin vasemmanpuoleista. Lentoasemalla on kaikkien suurimpien vuokraamoketjujen toimipisteet.

Taksilla

Taksilla liikkuminen on verrattain kallista. Kilometrin hinta vaihtelee välillä 7,5-10 randia ja hinta on ilmoitettu näkyvästi taksin kyljessä. Monesti voit myös sopia kuskin kanssa kiinteän hinnan.

Bussilla

Kaupungissa kulkee paikallisbusseja[13], joilla lyhyiden matkojen taittaminen sujuu kivuttomasti.

Junalla

Rata Simon's Towniin kulkee aivan meren rannassa

Paikallisjunat ovat suurimmaksi osaksi vain paikallisten käytössä. Raideyhtiö Metrorail [14] on viime aikoina panostanut kovasti turvallisuuteen, mutta viisainta on silti välttää pimeän aikaan matkustamista, ostaa ykkösluokan lippu ja pitää kaikki arvokas poissa näkyvistä, erityisesti korut ja kamerat. Kapkaupungin asema on keskustassa, Adderley Streetin ja Strand Streetin kulmassa.

Paikallisjunareitti etelään Simon's Towniin on todella kaunis.

Näe

  • Two Oceans Aquarium, Waterfront, +27 21 418 3823, [1]. 9:30-18:00. Lukuisien merenelävien ja muiden nilviäisten ihmettelyn lisäksi rohkeimmat voivat sukeltaa haiden kanssa samassa altaassa (sukelluslisenssi vaaditaan). Aikuiset R70.
  • Robben Island, +27 21 413 4200, [2]. Robben Islandin vankilasaarella säilytettiin poliittisia vankeja apartheidin aikaan. Kuuluisin heistä lienee myöhemmin presidentiksikin noussut Nelson Mandela. Jotkut oppaista ovat olleet itse vankeina saarella. Laiva saarelle lähtee Nelson Mandela Gatewayltä, kellotornin vierestä Waterfrontilta. R150.

Tee

Hyväntoivonniemi Cape Pointilta nähtynä

Erilaisia opastettuja kiertoajeluja on kaupungissa tarjolla pilvin pimein ja jos sinulla ei ole autoa käytettävissä on esimerkiksi Hyväntoivonniemelle hankala päästä muuten. Käytännössä kaikki tarjoavat kutakuinkin samat peruskierrokset, ja kannattaa kysäistä omasta majapaikasta mitä järjestäjää he suosittelevat - hinnoissa ei ole juurikaan merkittäviä eroja. Yksi esimerkki on Hylton Ross [15], jonka webbisivulta saa hieman osviittaa tarjolla olevista palveluista.

  • Köysirata Pöytävuorelle, Lower Cable Station, Tafelberg Road, +27 21 424 8181, [3]. Talvisin 8:30-18, kesällä avoinna myöhempään. Hyvällä säällä Pöytävuorelta on komiat näkymät Kapkaupunkiin. Huonolla säällä köysirata ei ole toiminnassa, joten tarkasta tilanne etukäteen webbisivulta tai soittamalla. Meno-paluu R120.
  • Hyväntoivonniemi, [4]. Vaikkei kyseessä olekaan Afrikan eteläisin piste, sanotaan kahden meren kohtaavan toisensa Hyväntoivonniemellä. Hyväntoivonniemi on aivan Table Mountain National Park -luonnonpuiston etelänurkassa, jossa hyvin lähekkäin on sekä Cape Point -majakka ja itse Hyväntoivonniemi. Ajomatkaa Kapkaupungista on puoli tuntia suorinta reittiä pitkin, mutta ehdottoman suositeltavaa on ajaa hitaampi reitti niemimaan länsireunaa pitkin Hout Bayn ja Chapman's Peakin kautta.

Osta

  • V&A Waterfront, +27 21 408 7600, [5]. Valtava ostoskompleksi satamassa joka koostuu useammasta ostoskeskuksesta, tukkumyymälästä, sekä lukuisista yksittäisistä liikkeistä ja ravintoloista. Erittäin suosittu kohde niin hyvätuloisten paikallisten kuin turistienkin keskuudessa. Merkkituotteet tosin ovat ihan samoissa hinnoissa kuin Suomessakin.

Syö

Juo

Baari- ja klubitiheys on suurimmillaan keskustassa Long Streetin varrella, ja toki Waterfrontiltakin löytyy paikkansa.

Kahvilat

Baarit & pubit

Yökerhot

Nuku

Edulliset

  • 33 South Backpackers, 48 Trill Road, Observatory, Cape Town, +27 (0)21 447 2423 (, fax: +27 (0)21 447 2423), [6]. 33 South-Boutique backpackers Kapkaupungin Backpackers Hostel tarkoittaa matka-ja Backpacking tyylikkäästi. Äänesti The Guardian yksi World's Best Boutique Hostellit. R120 per henkilö, sisältää uuden Muffin aamiainen..

Keskihintaiset

  • Themika Guest Farm** (Majoitus Tulbagh), Tulbagh Road, 6820, Tulbagh, +27 (0)78 567 2441 (), [7]. Etsitkö Tulbagh majoitusta? Yöpyä Themika Gästgård ** ja nauti viikonloppuna rentouttavaa. Tämän ryhmän majoitus Tulbagh sopii häät ryhmille ja perheille. Keskimääräinen R220 ppn.

Hintavat

  • Radisson SAS Waterfront, Granger Bay Road, +27 21 441 3000 (), [8]. Hyvätasoinen hotelli aivan meren rannalla. Sijainti ei kuitenkaan aivan parhaalla paikkaa Waterfrontilla, vaan kävelymatkaa esim. V&A:lle on vartin verran. 2hh alk. R1200.
  • Rhonda's Manor Guest House, 35 Clarens street,Fresnaye, (), [9]. Luxury Guest House majoitus siirtomaa kartanossa Fresnaye, valitse nurkassa altantic. Lähellä kaupungin keskustaa, V & A Waterfront ja rantakadulle. Alkaen R950.
  • Westin Cape Town, Convention Square, +27 21 4129 999 (), [10]. Erittäin tasokas hotelli lähellä V&A:ta. Sekä keskusta että V&A ovat kävelymatkan päässä. 2hh alk. R1400.

Pysy turvassa

Pysy terveenä

Ota yhteyttä

Jatka matkaa


Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!