Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ero sivun ”Kanada” versioiden välillä

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kanada

Default Banner.jpg

(Kumottu muokkaus #29460, jonka teki Mikica (keskustelu))
Rivi 13: Rivi 13:
 
}}
 
}}
 
'''Kanada''' [http://canadainternational.gc.ca/] (''Canada'') on pinta-alaltaan maailman toiseksi suurin valtio, ja sijaitsee [[Pohjois-Amerikka|Pohjois-Amerikassa]]. Kanadalla on maarajaa ainoastaan [[Yhdysvallat|Yhdysvaltojen]] kanssa.
 
'''Kanada''' [http://canadainternational.gc.ca/] (''Canada'') on pinta-alaltaan maailman toiseksi suurin valtio, ja sijaitsee [[Pohjois-Amerikka|Pohjois-Amerikassa]]. Kanadalla on maarajaa ainoastaan [[Yhdysvallat|Yhdysvaltojen]] kanssa.
 
==Matkailuneuvonta== 
 
* [http://www.holidayholiday.info/canada/ '''Kanada - Matkaopas''']
 
 
 
 
<br clear="all"/>
 
<br clear="all"/>
 
==Alueet==
 
==Alueet==

Versio 18. maaliskuuta 2012 kello 08.04

noframe
Lippu
Ca-flag.png
Perustiedot
Pääkaupunki Ottawa
Valtiomuoto liittovaltio parlamentaarisella demokratialla ja perustuslaillisella monarkialla
Valuutta Kanadan dollari (CAD)
Pinta-ala 9,976,140 km2
Väkiluku 32,623,490 (July 2006 est.)
Kieli englanti 59.3% (virallinen), ranska 23.2% (virallinen), muut 17.5%
Uskonto roomalais-katolisuus 43.6%, protestanttisuus 29.2%, ei-uskonnollisuus 16.5%, muut 10.7% (2001 Census)
Puhelinnumero 1
Internet-domaini .ca

Kanada [1] (Canada) on pinta-alaltaan maailman toiseksi suurin valtio, ja sijaitsee Pohjois-Amerikassa. Kanadalla on maarajaa ainoastaan Yhdysvaltojen kanssa.

Alueet

Canada regions

Atlantin provinssit (New Brunswick, Newfoundland ja Labrador, Nova Scotia, Prinssi Edwardin saari)
merta, pieniä kalastajakyliä, kansankulttuuriperinnettä
Ontario
monikultturinen ja elävä Toronto, Niagaran viininviljelysalue, tiheitä havumetsiä, pääkaupunki Ottawa, Suurten Järvien rannat, pieniä maalaiskyliä
Preeria (Alberta, Manitoba, Saskatchewan)
suuria tasankoja, Kalliovuoret, metsiä, pieniä maalaiskyliä, Calgaryn stampede-festivaali ja West Edmonton Mall-ostoskeskus, RCMP Academy, RCMP Heritage Centre, Winnipegin kansanmusiikkifestivaali
Brittiläinen Kolumbia
kosmopoliittinen Vancouver, Kalliovuoret, vanha lauhkean vyöhykken sademetsä, erämaata, runsaasti hiihto- ja vaellusmahdollisuuksia
Pohjois-Kanada (Luoteisterritoriot, Nunavut, Yukon)
subarktista ja arktista erämaata, vuoria, jäätiköitä ja järviä
Kaupungit

Muut kohteet

Ymmärrä

Kanada on valtava maa mutta suurin osa siitä on asumatonta. Valtaosa ihmisistä asuu maan eteläosassa lähellä rannikkoa. Kanadalaiset ovat hyvin vapaamielisiä, suvaitsevat monia kulttuureja. Maassa on melko pohjoiseurooppalaiset arvot. Naisten asema on tasa-arvoinen: kanadalaisessa kulttuurissa arvostetaan voimakasrakenteisia, hyvin koulutettuja, suvaitsevaisia ja "älykkäitä" naisia. Kulttuurieroja on englanninkielisen ja ranskankielisen Kanadan välillä jonkin verran.

Kanada on erittäin vauras maa. Vaikka julkiset palvelut ovat erinomaisesti toimivat, verot ovat yllättävän alhaiset, sillä valtion budjetti on Yhdysvaltojen ja Kanadan välisten vilkkaiden kauppasuhteiden johdosta hyvin ylijäämäinen.

Ilmasto

Ilmasto muistuttaa Suomen ilmastoa, mutta äärimmäiset lämpötilat ovat tavallisempia. Sisämaassa lämpötila voi kesäisin olla jopa +35°C ja talvella -40°C.

Tule

Suomen kansalaiselle passi riittää matkustusasiakirjaksi Kanadaan.

Lentokoneella

Finnair lentää kesäisin suoraan Helsingistä Torontoon. Muina aikoina on pakko vaihtaa konetta esimerkiksi Lontoossa.

Junalla

New Yorkista Torontoon ja Seattlesta Vancouveriin on junayhteydet.

Autolla

Yhdysvalloista pääsee ajaen Kanadaan.

Bussilla

Suurimpiin kaupunkeihin on bussiyhteydet Yhdysvalloista.

Laivalla

Euroopasta ei ole säännöllistä matkustajaliikenettä Kanadaan.

Liiku

Lentokoneella

Lentäminen on nopein tapa liikkua pitempiä matkoja, ja Kanadassa välimatkat ovat usein todella pitkiä. Kansallinen lentoyhtiö Air Canada [2] lentää suurimpien kaupunkien välillä, pienimmille paikkakunnille puolestaan pääsee paikallisilla pienillä lentoyhtiöillä. Suurin halpalentoyhtiö Westjet [3] lentää suurten kaupunkien välisiä reittejä.

Junalla

Junalla matkustaminen on hitaampaa kuin lentäminen ja joskus kalliimpaakin, mutta hyvä vaihtoehto kiireettömälle matkailijalle joka haluaa nähdä Kanadan luontoa. Suurin junayhtiö on VIArail [4].

Bussilla

Greyhound Canadalla on maanlaajuinen bussiverkosto.

Autolla

Kuten Yhdysvalloissakin, monet matkailijat vuokraavat auton. Polttoaine on kalliimpaa kuin USA:ssa mutta halvempaa kuin Euroopassa.

Puhu

Kanada on kaksikielinen maa, ja viralliset kielet ovat englanti ja ranska. Kielten osaaminen kuitenkin vaihtelee ympäri maata: Quebecin provinssi on virallisesti yksinomaan ranskankielinen – tosin käytännössä lähes kaikki osaavat ainakin auttavasti englantiakin – ja New Brunswick (Nouveau Brunswick) on kaksikielinen, mutta kaikki muut provinssit ovat englanninkielisiä ja erityisesti länsirannikolla ranskan kielen taitajat ovat harvassa.

Osta

Rahayksikkö on Kanadan dollari (CAD), mutta monissa paikoissa voi myös käyttää yhdysvaltain dollareita.

Hintataso

Syö

Juo

Nuku

Opiskele

Työskentele

Pysy turvassa

Kanada on suhteellisen turvallinen maa.

Pysy terveenä

Kaikille Kanadaan matkaaville suositellaan kurkkumätä- ja jäykkäkouristusrokotusta sekä tuhkarokko-sikotauti-vihurirokko-rokotusta [5].

Kunnioita

Ota yhteyttä


Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!