Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Kambodža

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 3. toukokuuta 2009 kello 06.01 – tehnyt Tatatabot (keskustelu | muokkaukset) (Botti lisäsi: ru:Камбоджа, zh:柬埔寨)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kambodža

Default Banner.jpg

noframe
Sijainti
noframe
Lippu
Cb-flag.png
Perustiedot
Pääkaupunki Phnom Penh
Valtiomuoto perustuslaillinen monarkia
Valuutta Riel (KHR)
Pinta-ala 181,040 km2
Väkiluku 13,995,904 (Heinäkuu 2007 arvio)
Kieli khmer (virallinen) 95%, ranska, englanti, thai
Uskonto theravada-buddhalaisia 95%, muita 5%
Sähkö 230V/50 Hz; sekä brittiläistä että eurooppalaista pistoketta näkee
Puhelinnumero 855
Internet-domaini .kh
Aikavyöhyke (UTC) UTC +7


Kambodža on kuningaskunta Kaakkois-Aasiassa. Sen rajanaapureita ovat Thaimaa, Laos ja Vietnam

Alueet

KarteKambodscha.png

Kaupungit

Muut kohteet

Ymmärrä

Historia

Ilmasto

Kambodžassa on aina kuumaa ja kosteaa. Suosituin turistisesonki on talvikaudella lokakuusta helmikuuhun, jolloin on viileämpää (noh, vähemmän kuumaa) ja vettä tulee vain vähän. Huhti-toukokuussa lämpötilat voivat kohota jopa 40 asteeseen, kun taas loppukesästä alkaa sadekausi ja syyskuun paikkeilla monet tiet maaseudulla muuttuvat mutavelliksi.

Tule

Suomalaiset saavat rajalta maahan saapuessa 30 päivän turistiviisumin ($20 ja passikuva). Vaihtoehtoisesti voit hakea netistä e-Visan, joka maksaa $5 enemmän, mutta toimii yllättävänkin hyvin ja lyhentää odottelua rajalla huomattavasti. Mikäli aiot oleillaa maassa kauemmin, hae viisumi ennakkoon, jolloin saat samaan hintaan 90 päivän viisumin.

Huom: Saapuessa maitse Thaimaasta virkailijat pyytävät usein kovempaa hintaa dollareina tai bahteina. Ellet suostu kiristykseen, joudut odottelemaan jonon hännillä.

Lentokoneella

Phnom Penhin ja Siem Reapin (Angkor Wat) lentokentät tarjoavat lentoja ympäri Aasiaa. Suomesta tullessa kätevin yhteys on Bangkokin kautta.

Junalla

Bangkokista paasee junalla rajalle Aranyaprathetiin asti (48 bahtia kolmannessa luokassa). Sen jalkeen taytyy jatkaa muutaman kilometrin matka rajalle Poipetin esimerkiksi tuk-tukilla (40 baht) tai muulla kulkuneuvolla.

Autolla

Bussilla

Laivalla

Liiku

Puhu

Osta

Kambotsan valuutta on riel, jonka vaihtokurssi on noin 5000 rielia = 1 euro, eli 4000 rialia per dollari. Kuitenkin maassa käytetään yleisesti dollareita maksuvälineenä, rialien toimiessa lähinnä pikkurahana yhtä dollaria pienempiin ostoksiin (jenkkikolikot kun eivät kelpaa). Dollareita saakin jopa paikallisista automaateista, joten rielien sijasta kannattaa siis vaihtaa etukäteen dollareita ja käyttää niitä matkavaluuttana. Rajalla ei missään tapauksessa kannata vaihtaa paikallista valuuttaa, koska kurssi on surkea ja rahan arvosta häviää välittömästi kolmannes pois.

Hintataso

Kambodžan hintataso on hyvin edullinen. Hyvatasoisen hostellin turistikohteestakin saa 5 dollariin. Hostellien hinnat alkavat noin dollarista, mutta korkeatasoisemmissa hotelleissa on vastaavasti korkeammat hinnat. Ruoka on suunnilleen saman hintaista kuin Thaimaassakin, eli aterian saa 2-5 dollariin. Ateriat ovat maittavia ja riittavia.

Syö

  • Lok Lak on marinoitua lihaa, sipulia, salaattia ja riisiä. Mukavan tukeva vaihtoehto nuudelikeitoille — ruokalaji onkin mitä todennäköisimmin alunperin ranskalaista perua.

Juo

Nuku

Opiskele

Työskentele

Pysy turvassa

Pysy terveenä

Kambodžaan matkustaville suositellaan A-hepatiittisuojaa ja jo ennen matkaa alkavaa malariatablettikuuria.

Kunnioita

Ota yhteyttä


Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!