Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Kaliningrad

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kaliningrad

Default Banner.jpg

Kaliningradin katedraali

Kaliningrad (venäjäksi Калининград) on satamakaupunki ja Kaliningradin alueen pääkaupunki Venäjällä.

Alueet

Kaupungit

Muut kohteet

Kaliningradin (kaupunki) keskustassa on eläintarha. Eläimiä pääsee näkemään lähempää kuin länsimaisissa eläintarhoissa. Ei ole epätavallista että voit lähes silittää Leopardia. Eläimiä myös näkee toisin kuin Korkeasaaressa (Suomessa) koska eläinten alueet on pieniä ja näkösuoja puuttuu. Tästä vastaseurauksena eläimet ovat usein häiriintyneitä ja kävelevät samaa ympyrää tunnista toiseen. Eläinten hoitokin on retuperällä eli näkee miten Jakkihärkä on sairas eikä pysty liikkumaan sekä miten kotkalla on alanokka poikki ja silmä verestää.

Näkemisen arvoinen paikka lapsille jotka eivät vielä ymmärrä näitä asioita tai sitten aikuisille jotka näkevät miten surkeissa oloissa eläimiä pidetään.

Ymmärrä

Kaliningradin nimi oli vuoteen 1946 asti Königsberg. Se oli vanhan Itä-Preussin pääkaupunki. Vaikka sota tuhosi paljon vanhaa saksalaista historiaa, on saksalainen vaikutus edelleen monin paikoin aistittavissa. Maaseudun teitä reunustavat puukujat, saksalaisia rakennuksia ja kylttejä löytyy edelleen ja lähteepä Kaliningradista kohti Puolaa vanha Hitlerin rakennuttama moottoritie, joka on tosin alennustilassa. Kaliningradin alue on saksalaisille samanlainen pyhiinvaelluskohde kuin luovutettu Karjala suomalaisille.

Ilmasto

Sää on Kaliningradin alueella talvisin hieman Suomea leudompi. Lunta löytyy kuitenkin. Kesät ovat hyvinkin samanlaisia kuin Suomessa.

Tule

Lentokoneella

Kaliningradiin voi tulla esimerkiksi Riiasta airBalticin lennolla. Ja kaikista Valko-Venäjän suurimmista kaupungeista Gomelavian lennoilla.

Junalla

Kaliningradiin on useita junayhteyksiä Vilnasta. Näiden kaikkien junien lähtöasemat ovat kuitenkin joko Venäjällä, Valko-Venäjällä tai Ukrainassa ja ne kulkevat Vilnan kautta. Aikatauluja voi katsella esimerkiksi poezda.net-palvelusta. [1]

Gdyniasta Puolasta on myös junayhteys Kaliningradiin. Ainakin kesäisin tässä junassa on ollut myös suoria vaunuja Berliiniin asti. Puolasta tulee perille Kaliningradiin normaaliraiteinen (1435 mm) rata, kun muu Kaliningradin alueen rataverkko on leveäraiteista (1520 mm).

Kaliningradista ei pääse junalla rajan yli muihin suuntiin. Illalla on junayhteys Liettuan rajan tuntumassa sijaitsevaan Sovetskin (ent. Tilsit) kaupunkiin. Sieltä voi kävellä rajan yli Liettuan puolelle Pagegiaihin, mutta yhteydet eteenpäin ovat melko huonot.

Autolla

Kaliningradiin voi tulla autolla Puolasta tai Liettuasta. Rajan voi ylittää etelästä Puolasta tullessaan tai Liettuasta tullessaan idästä. Itäinen rajanylityspiste voi olla ruuhkainen koska liettualaiset käyvät tankkaamassa Kaliningradissa. Rajamuodollisuudet myös kielitaidottomalle vaikeita koska tullikoppeja/tiskejä on useita ja jokaisella leimataan eri papereita. Paperit venäjänkielisiä. Rajaviranomaiset eivät ymmärrä englantia. Hienoin reitti kulkea on Kuurin kynnäs, hiekkaharju joka yhdistää Kaliningradin ja Liettuan. Kuurin kynnäkselle mennessä täytyy suorittaa ympäristömaksu.

Autolle löytyy (2006) vartioituja säilytyspaikkoja Kaliningradin keskustasta Leninskiy prospektin ja Portovaya ulitsan risteyksestä, suuren joen ylittävän sillan juurelta.

Bussilla

Varsin kätevästi Kaliningradiin pääsee Liettuan Kaunasista liettualaisella bussilla, jolla matka taittuu noin viidessä ja puolessa tunnissa. Tämä on siitä sopiva vaihtoehto suomalaiselle, että Ryanair lentää Tampereelta suoraan Kaunasiin parhaimmillaan muutamalla eurolla.

Laivalla

Liiku

Puhu

Kaliningradissa puhutaan venäjää, liettuaa ja puolaa. Nuoriso puhuu myös englantia.

Syö

Juo

Pysy turvassa


Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!