Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ero sivun ”Kööpenhamina” versioiden välillä

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kööpenhamina

Default Banner.jpg

(Tee)
(Tee)
Rivi 79: Rivi 79:
 
* <do name="Tivoli" address="Vesterbrogade 3" phone="+45 33 151 001" hours="Avoinna 13.4.– 23.9. kello 11:stä puoleen yöhön" price="Sisäänpääsy 75 kruunua" url="http://www.tivoli.dk/">Perinteinen huvipuisto aivan keskustassa rautatieaseman vieressä. Iltavalaistuksessa erityisen hieno.</do>
 
* <do name="Tivoli" address="Vesterbrogade 3" phone="+45 33 151 001" hours="Avoinna 13.4.– 23.9. kello 11:stä puoleen yöhön" price="Sisäänpääsy 75 kruunua" url="http://www.tivoli.dk/">Perinteinen huvipuisto aivan keskustassa rautatieaseman vieressä. Iltavalaistuksessa erityisen hieno.</do>
  
* <do name="Amager Strandpark" url="http://www.amager-strand.dk/">4,6 kilometriä pitkä hiekkaranta tarjoaa mahdollisuuden kaikenlaiseen vesiurheiluun. Hyväkroppaisten naaraiden ja uroiden lisäksi voit myös bongata viereiseltä Kastrupin lentokentältä nousevia ja laskeutuvia koneita. Metroasema ''Amager Strand'' on aivan rannan tuntumassa<do>
+
* <do name="Amager Strandpark" url="http://www.amager-strand.dk/">4,6 kilometriä pitkä hiekkaranta tarjoaa mahdollisuuden kaikenlaiseen vesiurheiluun. Hyväkroppaisten naaraiden ja uroiden lisäksi voit myös bongata viereiseltä Kastrupin lentokentältä nousevia ja laskeutuvia koneita. Metroasema ''Amager Strand'' on aivan rannan tuntumassa</do>
  
 
==Osta==
 
==Osta==

Versio 29. marraskuuta 2010 kello 16.41

Nyhavn

Kööpenhamina [10] on Tanskan pääkaupunki ja samalla myös suurin kaupunki. Se sijaitse Juutinrauman länsipuolella Själlannin saarella.

Alueet

Kööpenhaminan alueet
 • Indre By. Kaupungin keskusta.
 • Christianshavn. Rakennettiin alun perin työväen kaupunginosaksi, ja on useimmille tuttu Kristianian vapaakaupungista.
 • Kastellet
 • Holmen
 • Vesterbro. Tällä rautatieasemalta länteen päin ulottuvalla kaupunginosalla on hieman samanlainen ilmiasu kuin Helsingin Kalliolla: seksikauppoja ja epämääräisiä yöpaikkoja mutta toisaalta myös paljon rentoja baareja, pieniä kahviloita ja edullista majoitusta.
 • Frederiksberg
 • Nørrebro
 • Østerbro

Ymmärrä

Kööpenhamina on pohjoismainen kaupunki mutta samalla myös keskieurooppalainen kaupunki. Vaikka kaupunki onkin merkittävimpiä pohjoismaisia pääkaupunkeja, keskustassa välimatkat ovat lyhyitä, ja kaupungissa pärjää hyvin jalan.

Kaupungin turisti-info [11] on rautatieaseman ulkopuolella.

Tule

Lentokoneella

Kööpenhaminan lentoasema Kastrup (IATA: CPH, [12]) on lentoyhtiö SAS:n kotikenttä, joten yhteydet ovat hyvät kaikkialle. Lentoasemaa kehutaan usein niin toimivuudestaan kuin designistaan. Sekä Finnair, SAS että Blue1 lentävät Helsingistä Kööpenhaminaan, SAS myös suoraan Turusta. Kentältä on myös halpalentoyhteyksiä lähes kaikkialle Eurooppaan.

Nopein, edullisin ja vieläpä helpoin keino päästä kentältä keskustaan on juna. Se lähtee suoraan terminaalin alakerrasta, ja matka rautatieasemalle (Hovedbanegården/København H) kestää vain 12 minuuttia. Tarvittava kolmen vyöhykkeen lippu maksaa 34,50 kruunua (heinäkuussa 2010). Isommalle porukalle kannattaa ostaa kymmenen kerran kortti (klippekort) 175 kruunulla – jo kolmen hengen edestakaiset matkat tulevat halvemmaksi kortilla.

Nykyisin myös Kööpenhaminan metro ulottuu lentoasemalle asti. Sillä keskustaan pääsee noin vartissa ja yhteydet muualle metroverkkoon ovat hyvät. Lippu maksaa saman verran kuin paikallisjunaan.

Myös Malmön lentoasema (IATA: MMX) Ruotsin puolella on lähellä. Junamatka Malmöstä Kööpenhaminaan kestää vain reilun puoli tuntia. Malmöhön lentää erityisesti useita halpalentoyhtiöitä.

Autolla

Öresundsbron Kööpenhaminan suunnasta.

Ruotsin Malmöstä pääset nopeasti Juutinrauman yli kulkevaa Juutinraumansiltaa pitkin Kööpenhaminaan ja muualle Tanskaan. Sillan käytöstä peritään siltamaksu, joka on kulkuneuvosta ja sen pituudesta riippuen 20–150 €.

Junalla

Kaikki junat pysähtyvät päärautatieasemalla [13], ja yhteydet ovat hyvät. Ison-Beltin ja Juutinrauman siltojen ansiosta junat kulkevat nopeasti saarelta esimerkiksi Århusiin ja Malmöhön.

Bussilla

Myös bussit pysähtyvät rautatieasemalla. Yhteyksiä on eri puolilta Tanskaa ja mm. Malmöstä.

Laivalla

Kaupunkiin on laivayhteydet Oslosta ja Puolasta.

Liiku

Polkupyörällä ja paikallisjunalla pääsee minne vain

Kööpenhaminan seudun reittiopas: [14].

Polkupyörällä

Baisikeli-polkupyörävuokraamo

Paikallisjunalla

Metrolla

Kööpenhaminan uudehkossa automaattimetrossa (avattu 2002) on kaksi linjaa, joilla pääsee mm. Kastrupin lentoasemalta keskustaan. Metron viralliset sivut: [15].

Bussilla

Näe

 • Kristiania, [1].
 • Pieni merenneito.
 • Amalienborgin linna.

Tee

Tivolin sisäänkäynti
Amagerin ranta on lähes 5 km pitkä
 • Tivoli, Vesterbrogade 3, +45 33 151 001, [2]. Avoinna 13.4.– 23.9. kello 11:stä puoleen yöhön. Perinteinen huvipuisto aivan keskustassa rautatieaseman vieressä. Iltavalaistuksessa erityisen hieno. Sisäänpääsy 75 kruunua.
 • Amager Strandpark, [3]. 4,6 kilometriä pitkä hiekkaranta tarjoaa mahdollisuuden kaikenlaiseen vesiurheiluun. Hyväkroppaisten naaraiden ja uroiden lisäksi voit myös bongata viereiseltä Kastrupin lentokentältä nousevia ja laskeutuvia koneita. Metroasema Amager Strand on aivan rannan tuntumassa

Osta

Kööpenhamina, samoin kuin muukaan Tanska, ei varsinaisesti ole niitä halvimpia ostospaikkoja. Tästä huolimatta Köpis on loistava paikka tehdä ostoksia, sillä valikoimaa ja tavaraa riittää. Erityisesti vaate- ja designkaupat vetävät väkeä.

 • Strøget. Kaupungin keskustassa on useammasta kadusta (Østergade, Nygade, Vimmelskaftet ja Frederiksberggade) koostuva kävelykatu, jota kutsutaan Strøgetiksi. Erilaisissa kaupoissa saa helposti kulumaan tunteja, mutta kannattaa pitää mielessä, että asiakkaista suuri osa on turisteja, joten hinnat ovat sen mukaiset. Rautatieaseman puoleinen pääty on hieman maallisempaa aluetta, josta löytyy paljon halpoja kebab-paikkoja ja edullisempia liikkeitä. Kannattaa poiketa myös pienemmille poikkikaduille löytöjen toivossa.

Syö

Pølsevogn -makkarakoju

Kööpenhaminassa ei tule nälkä. Erilaisia ravintoloita on joka lähtöön. Päiväsaikaan monessa ravintolassa on edullisemmat lounashinnat, illallista varten avataan noin kello 17 aikoihin ja aamuyöllä juhlimasta palaavat ihmiset kertyvät jonoiksi pølsevogn-makkarakioskeille tai kebabpaikkoihin.

Edulliset

Tässä kaupungissa et koskaan ole kaukana kebab/shawarma/falafel-ravintolasta, joissa mahansa voi täyttää noin 50 kruunulla.

 • Riz Raz, Store Kannikestraede 19, [4]. Avoinna 11.30–24. Mielenkiintoinen välimerellinen ravintola, jossa on tarjolla maistuva kasvisruokabuffet. Liharuokia listalla tilattavissa buffetin lisäksi. Erityisesti opiskelijoiden suosiossa.

Keskihintaiset

 • Thai Esan, Lille Istedgade 7, +45 33 249 854. Pieni thai-ravintola on suosion myötä avannut myös muita toimipisteitä, mutta Vesterbron Thai Esan on se ensimmäinen. Edukasta ja maistuvaa.
 • Wagamama, Tietgensgade 20, +45 33 750 658, [5]. Su–to 12–22, pe–la 12–23. Erittäin suosittu japanilaisia ramen-ravintoloita mallaavan ketjun ainoa ravintola pohjoismaissa. Ei pöytävarauksia. Pääruoat noin 100 kruunua.

Hintavat

Juo

Kahvilat

 • Café André Citroën, Vesterbrogade 58, +45 33 236 282, [6]. Autotehtailijan nimeä kantavasta kahvilasta saa myös aamiaista, päivällistä ja iltaisin cocktaileja.
 • Nazaza, Amagertorv 9. Viihtyisä kahvila Strøgetillä.

Baarit & pubit

Yökerhot

Nuku

Edulliset

Keskihintaiset

 • Hotel Brøndby Park, Brøndbyvester Boulevard 6 (Brøndby), [7]. Hotel Brøndby Park sijaitsee Brøndbyn kunnassa Suur-Kööpenhaminan alueella. 24h front desk, runsas aamiainen ja monipuoliset liikuntamahdollisuudet (mm. squash ja minigolf).
 • Hotel Selandia, Helgolandsgade 12, +45 33 314 610 (), [8]. Perustason hotellissa on myös economy-huoneita ilman omaa kylppäriä. Paikka on hiljattain remontoitu ja ihan siisti. Lyhyt kävelymatka rautatieasemalle ja Strøgetin länsipäähän. Kulmilla on kyllä muutama seksipuoti (kuten Vesterbrossa yleensäkin), mutta ei mitenkään häiritsevästi. 2hh alk. 595 kruunua.


Hintavat

 • Skt Petri, Krystalgade 22, +45 3345 9800, [9]. Tämän design-hotellin aulassa olevat liukuportaat kertovat vielä ajasta, jolloin rakennuksessa oli tavaratalo. Nyt kuitenkin paikalla on hyvätasoinen hotelli. Sijainti on kätevä: Nørreportin asema ja Strøget ovat molemmat vain viiden minuutin kävelymatkan päässä. 2hh alk. 1775 kruunua.

Pysy turvassa

Pysy terveenä

Ota yhteyttä

Jatka matkaa

 • Malmö — toisella puolella Juutinraumaa Ruotsissa lyhyen juna- tai automatkan päässä.
 • Køge — lyhyen juna- tai automatkan päässä Kööpenhaminasta, idyllinen matkakohde sekä perheille että kulttuurinnälkäisille.Tämä on käyttökelpoinen artikkeli. Sitä voisi käyttää, mutta se ei vedä vertoja matkaoppaalle. Sukella sisään ja auta tekemään siitä kattava!
da:København