Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ero sivun ”Joutseno” versioiden välillä

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Joutseno

Default Banner.jpg

(Ak: Uusi sivu: '''Joutseno''' on kaupunki Pohjois-Karjalan maakunnassa Itä-Suomessa. Joutsenon rajanaapureita ovat Lappeenranta (etelässä), Imatra (pohjoisessa) ja Venäjä idässä. ...)
 
Rivi 1: Rivi 1:
'''Joutseno''' on kaupunki Pohjois-Karjalan maakunnassa Itä-Suomessa. Joutsenon rajanaapureita ovat [[Lappeenranta]] (etelässä), [[Imatra]] (pohjoisessa) ja [[Venäjä]] idässä.
+
'''Joutseno''' on kaupunki Etelä-Karjalan maakunnassa Kaakkois-Suomessa. Joutsenon rajanaapureita ovat [[Lappeenranta]] (etelässä), [[Imatra]] (pohjoisessa) ja [[Venäjä]] idässä.
  
 
==Tule==
 
==Tule==

Versio 13. kesäkuuta 2007 kello 06.55

Joutseno on kaupunki Etelä-Karjalan maakunnassa Kaakkois-Suomessa. Joutsenon rajanaapureita ovat Lappeenranta (etelässä), Imatra (pohjoisessa) ja Venäjä idässä.

Tule

Lentokoneella

Lähin lentoasema Joutsenosta sijaitsee Lappeenrannassa (20 km). Finnair tekee lentoja Lappeenrannasta Helsinkiin ja Kanariansaarille.

Junalla

Joutsenon rautatieasema sijaitsee noin kilometrin päässä Joutsenon keskustasta. Joutsenosta pääsee kahteen suuntaan Helsinkiin tai Joensuuhun. Lisätietoja VR.fi.

Autolla

Valtatie 6 kulkee Joutsenon ohi.

Bussilla

Joutsenon linja-autoasemalta lähtee pikavuoroja ainakin Helsinkiin. Linja-autoasema sijaitsee Joutsenon keskustassa ja sen yhteydessä on myös taksiasema.

Laivalla

Liiku

Näe

  • Myrskypatsas - Reino Puustisen luoma patsas, joka kuvaa vuoden 1972 myrskyä, joka riehui Joutsenossa.
  • Sana Mobilitas - Reino Puustisen luoma patsas, joka symboloi tervettä elämää. Patsaan vieressä sijaitsee Joutsenon terveyskeskus.
  • Joutsenon kirkko - vuonna 1918 valmistunut kirkko, joka on edelleen käytössä. Kirkon vieressä sijaitsevat hautausmaa ja sankarihauta.

Puhu

Osta

Syö

  • Cafe restaurant Villipippuri os. Keskuskatu 3
  • Dadaš Kebab & Pizza os. Torikatu 4
  • Ravintola Luhtikammari os. Saimaantie 5

Juo

Kahvilat

  • Café Kaisa os. Saimaantie 1

Baarit & pubit

  • Pub Pizzapojat os. Välitie 6

Yökerhot

Nuku

  • Gasthaus Joutseno os. Saimaantie 16 - edullinen, mutta tasokas hotelli lisätietoja gasthausjoutseno.fi

Pysy turvassa

Pysy terveenä

Ota yhteyttä

Jatka matkaa