Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Jamaika

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 18. maaliskuuta 2012 kello 08.08 – tehnyt Tsel (keskustelu | muokkaukset) (Kumottu muokkaus #29455, jonka teki Mikica (keskustelu))
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Jamaika

Default Banner.jpg

noframe
Sijainti
noframe
Lippu
Jm-flag.png
Perustiedot
Pääkaupunki Kingston
Valtiomuoto tasavalta
Valuutta Jamaikan dollari (JMD)
Pinta-ala 10,991 km²
Väkiluku 2,758,124
Kieli englanti
Uskonto protestantteja, kristittyjä
Puhelinnumero +1-876
Internet-domaini .jm
Aikavyöhyke (UTC) UTC-5


Jamaika on valtio Karibialla.

Alueet

Kaupungit

Muut kohteet

Ymmärrä

Jamaika on saarivaltio Karibianmerellä. Jamaikan väestö on hyvin monivärinen. Turisteihin suhtaudutaan ystävällisesti. Jamaika houkuttelee myös jonkin verran rastafari-kulttuurista kiinnostuneita saarelle. Kannattaa kuitenkin muistaa että kannabistuotteiden käyttö ei ole Jamaikalla laillista.

Ilmasto

Jamaikan ilmasto on trooppinen. Talvisin se on hieman leudompi.

Tule

Lentokoneella

Jamaikalla on kaksi suurta lentoasemaa, Norman Manleyn kansainvälinen lentoasema (IATA: KIN, ICAO: MKJP) Kingstonissa ja Donald Sangsterin kansainvälinen lentoasema (IATA: MBJ, ICAO: MKJS) Montego Bayssa.

Laivalla

Veneellä tulo Jamaikalle ei ole välttämättä maailman paras konsti. Merellä ei kannata nousta kalastajien aluksiin, koska ensiksi joudut maksamaan suuren hinnan heille ja sinulle luvataan että pääset maihin ja sen jälkeen saatat joutua ryöstetyksi!

Liiku

Puhu

Jamaikalla puhutaan englantia. Paikallinen englanninmurre saattaa aiheuttaa tulkintavaikeuksia.

Osta

Hintataso

Syö

Juo

Nuku

Opiskele

Työskentele

Pysy turvassa

Älä liiku pimeällä yksin kaduilla, joilla ei liiku ketään muita. Tällaisilla kaduilla on usein omat vartijansa, jotka eivät suhtaudu vierailijoihin kovin suopeasti. Näissä tilanteissa myös ryöstöt ovat mahdollisempia. Päiväsaikaan ja ihmisten seassa voit liikkua turvallisesti, varkaat eivät ole Jamaikalla arvostettuja.

Pysy terveenä

Vesijohtovesi Jamaikalla on juotavaa, mutta suomalaiseen makuun ei niin hyvänmakuista. Pullovesi on saarella edullista, joten sitä kannattaa käyttää. Ruuanlaitossa veden maku ei kuitenkaan häiritse.

Kunnioita

Kuten esim. Isossa-Britanniassa, myös Jamaikalla please sanaa ei voi koskaan käyttää liikaa. Toista ihmistä puhutellessa on kohteliasta sanoa "Yes ma'am." tai "Yes, sir".

Ota yhteyttä

Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!