Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ero sivun ”Israel” versioiden välillä

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Israel

Default Banner.jpg

(Ota yhteyttä)
(Pysy turvassa)
Rivi 65: Rivi 65:
  
 
==Pysy turvassa==
 
==Pysy turvassa==
Israel on melko turvallinen matkustusmaa, mutta väkivaltaisia yhteenottoja voi aika ajoittain sattua etenkin Gazan -ja Palestiinan alueella, joihin ei tästä syystä tulisi mennä. Kaduilla, tavaratalojen ja supermarkettien ovilla saattaa nähdä aseistautuneita sotilaita. Suuria ihmismassoja ja täyteen ängättyjä busseja on syytä välttää, eikä Jerusalemin vanhassakaupungissa tule liikkua yöaikaan. Lisätietoja [http://www.ulkoministerio.fi/public/default.aspx?contentid=66192&nodeid=15735&contentlan=1&culture=fi-FI Ulkoasiainministeriön matkustustiedotteessa].
+
Israel on melko turvallinen matkustusmaa, mutta väkivaltaisia yhteenottoja voi aika ajoittain sattua etenkin Gazan -ja joillain Länsirannan alueella, joihin ei tästä syystä tulisi mennä. Kaduilla, tavaratalojen ja supermarkettien ovilla saattaa nähdä aseistautuneita sotilaita. Suuria ihmismassoja ja täyteen ängättyjä busseja on syytä välttää, eikä Jerusalemin vanhassakaupungissa tule liikkua yöaikaan. Lisätietoja [http://www.ulkoministerio.fi/public/default.aspx?contentid=66192&nodeid=15735&contentlan=1&culture=fi-FI Ulkoasiainministeriön matkustustiedotteessa].
  
 
==Pysy terveenä==
 
==Pysy terveenä==

Versio 17. marraskuuta 2010 kello 11.56

noframe
Sijainti
noframe
Lippu
Is-flag.png
Perustiedot
Pääkaupunki Jerusalem
Valtiomuoto parlamentaarinen demokratia
Valuutta 1 Uusi Israelin sekeli (NIS) = 100 agoraa
Pinta-ala 20,770 km2
Väkiluku 6,352,117 (2006)
Kieli heprea (virallinen), arabia (virallinen), englanti yleisin vieras kieli
Uskonto juutalaisia 80.1%, muslimeja 14.6% (enimmäkseen sunneja), kristittyjä 2.1%, muita 3.2% (1996)
Sähkö 230V/50Hz (israelilainen pistoke)
Puhelinnumero 972
Internet-domaini .il
Aikavyöhyke (UTC) UTC +2/DST +3


Israel [1] (hepreaksi מדינת ישראל Medinat Yisra-el; arabiaksi دولَة إِسرائيل Dawlat Isrā'īl) on valtio on Lähi-Idässä.

Alueet

Israelin kartta

Kaupungit

Muut kohteet

Ymmärrä

Ilmasto

Israelissa vallitsee Välimeren ilmasto ja kesäisin on lämmintä noin +25-35 °C). Talvisin on hieman leuhdompaa (talven keskilämpötila noin +16°C).

Tule

Lentokoneella

Junalla

Autolla

Bussilla

Laivalla

Liiku

Puhu

Osta

Hintataso

Syö

Juo

Nuku

Opiskele

Työskentele

Ulkomaalaisen on mahdollista saada töitä Israelista luvan kanssa, muussa tapauksessa se on laitonta, josta voi seurata karkotus.

Pysy turvassa

Israel on melko turvallinen matkustusmaa, mutta väkivaltaisia yhteenottoja voi aika ajoittain sattua etenkin Gazan -ja joillain Länsirannan alueella, joihin ei tästä syystä tulisi mennä. Kaduilla, tavaratalojen ja supermarkettien ovilla saattaa nähdä aseistautuneita sotilaita. Suuria ihmismassoja ja täyteen ängättyjä busseja on syytä välttää, eikä Jerusalemin vanhassakaupungissa tule liikkua yöaikaan. Lisätietoja Ulkoasiainministeriön matkustustiedotteessa.

Pysy terveenä

Israelin vesijohtovesi on juotavaa, mutta turisteja kehoitetaan ostamaan pullotettua lähdevettä kaupasta. Paikallista vesijohtovettä voi käyttää sellaisenaan esim. hampaiden pesuun tai kahvinkeittoon.

Kunnioita

Vaikka israelin viranomaiset hyväksyvät seksuaalivähemmistöt jotkut uskontoryhmät voivat suhtautua silti erittäin vihamielisesti heihin. Tälläisten ryhmien asuttamille asuille ei tule välttämättä edes mennä.

Ota yhteyttä


Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!