Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Gdansk

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 24. elokuuta 2011 kello 04.33 – tehnyt Ypsilon (keskustelu | muokkaukset) (Laivalla)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Gdansk

Default Banner.jpg

Taloja Gdanskissa

Gdansk (Gdańsk) [3] on 456 000 asukkaan kaupunki Puolassa. Yhdessä satamakaupunki Gdynian ja rantalomakohde Sopotin kanssa se muodostaa "Kolmoiskaupungin" (Trójmiasto).

Ymmärrä

Tule

Lentäen

Wizz Air [4] lentää Turusta Gdanskiin 3-4 kertaa viikossa. Suoria lentoja Helsingistä ei ole, mutta LOT:illa voi lentää Varsovan kautta.

Gdanskin lentokenttä on n. 15 kilometrin päässä keskustasta. Mittaritaksi keskustaan maksaa n. 50 zlotya, lentokenttäbussi 10, tai julkinen bussi vajaat 5.

Junalla

Gdanskista on hyvät junayhteydet muualle Puolaan. Matka Varsovasta kestää vajaat 5 tuntia. Rautatieasema (Gdansk Glowny) sijaitsee vanhankaupungin pohjoislaidalla, ja jotkut junat jatkavat matkaa Sopotiin ja Gdyniaan asti.

Laivalla

Finnlinesillä pääsee Helsingistä suoraan Gdyniaan ja eteenpäin Rostockiin 2-3 kertaa viikossa. Gdynian satamasta Gdanskiin siirtyminen onnistuu esimerkiksi SKM-paikallisjunalla; lähin juna-asema on Gdynia Stocznia, johon on sataman shuttle-bussilta kävelymatkaa noin 600 metriä. Hintaa junalipulle tulee 5 zlotyä ja sen voi ostaa aseman kioskista.

Laivayhteyksiä on myös mm. Kööpenhaminasta (Tanska) ja Nynäshamnista (Ruotsi).

Liiku

Junalla

SKM-paikallisjuna [5] yhdistää Gdanskin, Sopotin ja Gdynian. Osta lippu joko kassalta, automaatista tai kioskista. Muista leimata lippu ennen junaan nousemista. (Automaatista ostettuja kertalippuja ei tarvitse erikseen leimata.)

Bussilla

Autolla

Kävellen

Ehdottomasti paras tapa liikkua vanhassakaupungissa on kävellen.

Näe

Vanhakaupunki tarjoaa monenlaista nähtävää useammaksikin päiväksi.

Tee

Osta

Syö

Juo

Kahvilat

Baarit & pubit

  • Duszek, ul. Św. Ducha, +48 0502030853 (), [1]. ma-su 12.00-24.00. Tiivistunnelmainen, Švejk-teemainen kansanpaikka ihan turistinähtävyyksien kupeessa. Pianisti tarjoaa elävää musiikkia silloin tällöin. Ruokaakin saa, joskin se on tasoltaan vaatimatonta.

Yökerhot

Nuku

Edulliset

  • Dom Harcerza, Za Murami 2-10, (+48) 58 301 36 21 (). WC ja suihku käytävällä.
  • Mamas & Papas Hostel, ul. Nowiny 19, (+48) 58 717 55 64 (), [2]. Huoneita ja dormeja alkaen 39 zlotyä (n. 10 euroa). Aamiainen sisältyy hintaan. Orunian kaupunginosassa pari kilometriä keskustasta etelään.

Keskihintaiset

Hintavat

Pysy turvassa

Pysy terveenä

Ota yhteyttä

Jatka matkaa


Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!