Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ero sivun ”Etelä-Korea” versioiden välillä

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Etelä-Korea

Default Banner.jpg

(Pysy terveenä)
(Muut kohteet)
Rivi 24: Rivi 24:
  
 
==Muut kohteet==
 
==Muut kohteet==
* [[Panmunjeom]]
+
* [[Panmunjom]]
  
 
==Ymmärrä==
 
==Ymmärrä==

Versio 17. helmikuuta 2008 kello 11.25

noframe
Sijainti
noframe
Lippu
Ks-flag.png
Perustiedot
Pääkaupunki Soul
Valtiomuoto tasavalta
Valuutta Won (KRW)
Pinta-ala 98480 km2
Väkiluku 48 846 823 (heinäkuu 2005 arvio)
Kieli korea
Uskonto uskonto1, uskonto2
Sähkö 220V/50Hz
Puhelinnumero +82
Internet-domaini .kr
Aikavyöhyke (UTC) UTC +9

Etelä-Korea (한국, 韓國 Hanguk) [1], virallisesti Korean tasavalta (대한민국, 大韓民國 Daehan Minguk) on valtio Aasiassa. Sen rajanaapuri on Pohjois-Korea.

Alueet

Kaupungit

Muut kohteet

Ymmärrä

Etelä-Korea tai Korean tasavalta syntyi Korean sodan jälkeen kun Korean niemimaa jakautui kahtia; kommunistiseen Pohjois-Koreaan ja kapitalistiseen Etelä-Koreaan.

Tule

Suomalaiset saavat Etelä-Koreaan saapuessa kolmen kuukauden oleskeluluvan. Muita viisumeita varten Etelä-Korealla on suurlähetystö Helsingissä (Fabianinkatu 8 A, puh. 09-2515000).

Vaikka Etelä-Korea onkin osa manner-Aasiaa, Pohjois-Korean läpi toistaiseksi on mahdotonta kulkea, joten Etelä-Koreaan on tultava lentäen tai laivalla.

Lentokoneella

Soul-Incheon (IATA: ICN) on Aasian moderneimpia kenttiä ja Korean Airin ja Asianan keskus. Finnair aloittanee suorat lennot Helsingistä kesällä 2008, mutta toistaiseksi täytyy vaihtaa konetta esim. Frankfurtissa. Jotkut yhtiöt, mm. Lufthansa, lentävät myös suoraan Busaniin.

Laivalla

Sekä Japanista että Kiinasta on useampia laivayhteyksiä Etelä-Koreaan, joista suosituin on Beetle-katamaraani Fukuokasta Busaniin (5x päivässä, kesto vajaa 3 tuntia).

Liiku

Maantie- ja rautatieverkko on kattava ja joukkoliikenne toimii hyvin. Suurkaupunkien metroissa kuulutukset ovat sekä koreaksi, että englanniksi.

Puhu

Virallinen kieli on korea. Soulissa useimmat ymmärtävät ainakin vähän englantia.

Osta

Etelä-Korean valuutta on won (₩), hanguliksi 원. Elokuussa 2007 yksi euro oli noin 1250 wonia.

Hintataso

Etelä-Korean hintataso on aasialaisittain kallis, erityisesti Soulissa, joskin silti tuntuvasti Japania halvempi. Reppumatkaaja valmis tyytymään paikalliseen ruokaan ja bussimatkusteluun voi pärjätä alle 60,000 wonin budjetilla, mutta hotelleista ja länsimaisesta ruuasta voi helposti maksaa kolme kertaa enemmän.

Syö

Korealainen ruoka on vahvasti maustettu. Ateriaan kuuluu tavallisesti yksi liha- tai kalaruoka, kulho riisiä,kulho kimchiä ja pari kulhoa muita vihanneksia. Grillattua lihaa (bulgogi) kannattaa kokeilla. Maassa syödään myös käärmeen ja koiran lihaa.

Juo

Paikallista viinaa Sojua myydään kaikkialla.

Nuku

Opiskele

Työskentele

Pysy turvassa

Etelä-Korea on turvallinen maa. Koreoiden välinen rajavyöhyke on tarkasti valvottua aluetta eikä sinne välttämättä tarvitse mennä.

Pysy terveenä

Etelä-Korean hygieniataso on hyvä. Vesijohtovettä ei kuitenkaan suositella juotavaksi, mutta mitään suurempaa riskiä sairastua ei ole. Huomioi, ettei terveydenhuolto ole Etelä-Koreassa ilmaista.

Kunnioita

Ota yhteyttä

3G-puhelimet toimivat Etelä-Koreassa. Suomen suurlähetystö Soulissa sijaitsee osoitteessa:

Office Suite 1602, 16th floor

Kyobo Bldg 1, Chongno 1-ga

Chongno-gu

Seoul 110-714.
Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!