Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ero sivun ”Espoo” versioiden välillä

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Espoo

Default Banner.jpg

(Jatka matkaa)
Rivi 206: Rivi 206:
 
* <sleep name="Scandic Espoo" address="Nihtisillantie 1" url="http://www.scandic-hotels.fi/espoo" phone="+358 9 43520" price="2hh alk. 80€">Hotelli ei ole matkailijan kannalta oikein kävelymatkan päässä mistään mielenkiintoisesta, mutta omalla autolla liikkuva hurauttaa nopeasti joko Leppävaaraan, Tapiolaan tai 1-tietä pitkin Helsinkiin. Itse hotelli on hiljattain remontoitu.</sleep>
 
* <sleep name="Scandic Espoo" address="Nihtisillantie 1" url="http://www.scandic-hotels.fi/espoo" phone="+358 9 43520" price="2hh alk. 80€">Hotelli ei ole matkailijan kannalta oikein kävelymatkan päässä mistään mielenkiintoisesta, mutta omalla autolla liikkuva hurauttaa nopeasti joko Leppävaaraan, Tapiolaan tai 1-tietä pitkin Helsinkiin. Itse hotelli on hiljattain remontoitu.</sleep>
 
* <sleep name="Sokos Hotel Tapiola Garden" address="Tapionaukio 3" phone="+358 20 1234 616" email="[email protected]" price="2hh alk. 84€" url="http://www.sokoshotels.fi/SokotelWeb/Sokotel.portal?_nfpb=true&_pageLabel=Sokotel_hotellit_hotelliesittely&hotelId=522883750">Tapiolan keskustassa.</sleep>
 
* <sleep name="Sokos Hotel Tapiola Garden" address="Tapionaukio 3" phone="+358 20 1234 616" email="[email protected]" price="2hh alk. 84€" url="http://www.sokoshotels.fi/SokotelWeb/Sokotel.portal?_nfpb=true&_pageLabel=Sokotel_hotellit_hotelliesittely&hotelId=522883750">Tapiolan keskustassa.</sleep>
 +
 +
==Puhu==
 +
 +
Espoon pääkieli on suomi. Myös ruotsia puhutaan. Lisäksi kaupunkiin on muuttanut viime vuosina paljon vieraskielisiä asukkaita.
  
 
==Pysy turvassa==
 
==Pysy turvassa==

Versio 4. maaliskuuta 2012 kello 19.59

Espoontorin ostoskeskus Espoon keskuksessa

Espoo [27] on kaupunki Suomessa. Se sijaitsee Etelä-Suomessa Suomenlahden rannalla. Espoon naapurikuntia ovat Helsinki, Vantaa, Kauniainen, Kirkkonummi, Nurmijärvi sekä Vihti. Kaupungin väkiluku on noin 250 000, mikä tekee siitä asukasluvultaan Suomen toiseksi suurimman kaupungin.

Ymmärrä

Espoo on ollut pitkään vain Helsingin jatke, tavallaan esikaupunkialue, jonne Helsingin väestökasvu on ohjautunut tilan loppuessa Helsingistä. Sille ei ole kehittynyt yhtä keskustaa, vaan kaupunkikeskuksia: Leppävaara, Matinkylä, Tapiola, Espoonlahti ja Espoon keskus, joista suurin on Leppävaara.

Kaupunki on saavuttanut jonkin verran teknokaupungin mainetta. Tämä johtuu tietysti siitä, että Nokian pääkonttori on näkyvästi esillä Helsingin keskustaan johtavan moottoritien vieressä heti Helsingin ja Espoon rajan ylityksen jälkeen. Kaupungissa on myös Aalto-yliopiston Teknillinen Korkeakoulu, joka on Suomen suurin lajiaan. Nokian ja Teknillisen korkeakoulun menestys on myös houkutellut kaupunkiin muita korkean teknologian toimijoita.

Tule

Lentokoneella

Helsinki-Vantaan lentoasema (IATA: HEL) [28] sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Espoosta. Suurin osa Suomen kansainvälisistä- ja kotimaanreittilennoista lähtee tai saapuu Helsinki-Vantaalle. Kotimaan ja ulkomaanlennoilla on eri terminaalit, mutta ne ovat porttikongilla yhdistettyjä ja vain parinsadan metrin päässä toisistaan.

Leppävaaraan ja Espoon keskukseen pääsee lentoasemalta seutulinjalla 540 [29]. Tapiolasta on yhteys lentoasemalle bussilla 514 [30]. Linja 535 [31] tarjoaa yhteydet Espoon keskukseen. Muissa tapauksissa kätevintä on kulkea lentoasemalle menemällä ensin Helsingin keskustaan ja sieltä 15 minuutin välein kulkevalla seutulinjalla 615 [32].

Junalla

Espoota halkoo Helsingistä Turkuun kulkeva rantarata. Pika-, InterCity- ja Pendolino-junat Turusta pysähtyvät Espoon keskuksen asemalla. Karjaan vuoroja lukuunottamatta jokainen lähijuna pysähtyy Espoon rautatieasemilla (Mankissa vain U-junat). Junat kulkevat metromaisesti, yleensä 15 minuutin vuorovälillä. Matka Helsingin keskustasta Espoon Leppävaaraan kestää junalla n. 12 minuuttia.

Bussilla

Muualta Suomesta Espooseen pääsee vaihdotta bussilla Turun ja Porin suunnista jäämällä pois Turunväylän moottoritiepysäkeillä. Monilta vuoroilta on vaihtoyhteys Leppävaaraan Kehä I:n pysäkille, joiltain vuoroilta voi vaihtaa myös Espoon keskuksen suuntaan. Muista suunnista kätevintä on kulkea Espooseen Helsingin keskustassa sijaitsevan Kampin kaukoliikenneterminaalin kautta.

Helsingistä kulkee monta bussilinjaa eri puolille Espoota. Karkeana nyrkkisääntönä Kampin linjat 100-165 kulkevat Länsiväylää pitkin Etelä-Espooseen, kun taas Elielinaukion 200-270 kulkevat Turunväylää tai Turuntietä Leppävaaran suuntaan ja 300-399 Vihdintietä luoteissuuntaan. YTV:n reittiopas [33] kertoo kätevästi lyhimmän reitin kahden pisteen välillä.

Halvalla Helsingistä

Mene Kiasman (Helsingissä) eteen ja ota sieltä Ikean oma bussikyyti (kelta-siniset bussit) Lommilan Ikeaan, joka on muutaman kilometrin päästä Espoon keskustasta. Voit ottaa Espoon sisäisen linjan bussin Espoon keskukseen (se tulee vähän halvemmaksi), mutta voit myös kävellä matkan hyvin metsäpolkua pitkin (vain kesäisin), joka kulkee läheltä Espoon ja Kauniaisten rajalla sijaitsevaa Kasavuorta.

Liiku

Itä-länsisuunnassa Espoota halkoo Turunväylä, Länsiväylä sekä Turkuun menevä rautatie. Pohjois-eteläsuunnassa Kehä 1, Kehä 2 ja Kehä 3 jakavat kaupungin paloihin.

Bussilla

Espoon sisäinen bussiliikenne ei ole Helsingin tasoa, mutta kestää vertailun esimerkiksi Tampereen ja Turun kanssa. Tiheät vuorovälit ovat yleensä seutubussien vaikutusalueella, muualla vuoroja kulkee harvemmin. Tunnin voimassa oleva aikuisten kertalippu maksaa 2.20€, Helsinkiin 3.80€. YTV [34] hoitaa Espoon sisäistä bussiliikennettä. Linjoja on useita, ja kaupungin eri keskukset ovat myös yleensä bussiliikenteen keskuksia.

Junalla

Paikallisjuna [35] on kätevin tapa kulkea itä-länsisuunnassa Espoossa. Arkisin ja lauantaisin Junia kulkee 10-20 minuutin välein. Sunnuntaisin on käytössä puolen tunnin vuoroväli. S- ja E-junat pysähtyvät lähes kaikilla Espoon asemilla (Mankkia lukuunottamatta), U-juna pysähtyy myös Mankissa, E-juna kulkee Kauklahteen, A-juna kulkee Helsingin ja Leppävaaran väliä ja L-juna kulkee hiljaisimpina aikoina pysähtyen kaikilla asemilla Kirkkonummi-Espoo-Helsinki.

Pyörällä

Espoossa on kattava pyörätieverkosto. YTV:llä on näppärä webbipalvelu [36] myös kevyen liikenteen reittien etsimiseen.

Autolla

Espoo on suunniteltu autokaupungiksi ja autoilu siellä on helppoa. Moottoriteitä on paljon, parkkipaikan löytäminen ei ole ongelma ja Tapiolaa lukuunottamatta pysäköinti on yleensä ilmaista.

Metrolla

Espooseen ollaan rakentamassa ns. Länsimetroa. Se tulisi kulkemaan ainakin Ruoholahdesta Matinkylään. Metro valmistunee vuonna 2015.

Näe

Träskändan kartano
 • Träskändan kartano.
 • Espoon kartano [37] Kuninkaankartanontie 31, Espoonkartano
 • Bastvikin kartano [38] Vanha Saunalahdentie 20, Saunalahti
 • Kartanokylpylä Kaisankoti [39] Bodomintie 37, Pakankylä
 • NEXT Bodomin Kartano [40] Bodominkuja 7, Bodom
 • Villa Rulludd [41] Rullaniementie 15, Rullaniemi
 • Espoon Tuomiokirkko, Kirkkokatu 1, (09) 8625000. ilmainen.

Yli 500 vuotta vanha harmaakivikirkko.

 • Tapiolan kirkko [42] Kirkkopolku 6, Tapiola
 • Espoon kulttuurikeskus [43] Kaupinkalliontie 10, Tapiola
 • Espoon kaupungintalo, Espoon keskuksessa, Espoonkatu 3, (09) 81621.

Museot

 • Näyttelykeskus WeeGee [44] Ahertajantie 5, Tapiola
  • EMMA - Espoon modernin taiteen museo [45]
  • Espoon kaupunginmuseo
  • Helinä Rautavaaran museo
  • Leikkilinna - Suomen lelumuseo
  • Suomen Kellomuseo
 • Gallen-Kallelan museo [46] Gallen-Kallelan tie 27, Tarvaspää
 • Glims talomuseo [47] Glimsintie 1, Karvasmäki
 • Espoon Automuseo [48] Bodomintie 35, Pakankylä
 • EMMA [49] Espoo Museum of Modern Art

Tee

Hannusjärvi Nuuksiossa
 • Jalkapalloa, Koripalloa, Salibandya ja Jääkiekkoa, Koivu-Mankkaan tie 5, [1]. Käy katsomassa Veikkausliigaottelu Tapiolan urheilupuistossa, jossa FC Honka pelaa kotiottelunsa. Esport Centerissä pelaavat Espoon Oilers (salibandy) ja Espoon Honka (Koripallo). Käy myös katsomassa Barona Arenalla SM-liigaa, kun Espoon Blues pelaa.
 • Vesipuisto Serena, Tornimäentie 10, Lahnus. Pohjoismaiden suurin vesipuisto.
 • Ulkoilusaaret
Hyppää saaristoveneen kyytiin ja tutustu Espoon saariston helmiin omatoimisesti. Jo yhdessä päivässä ehdit käydä useammassa ulkoilusaaressa, joista Bylandet, Gåsgrund, Knapperskär, Rövaren, Rövargrundet, Stora Herrö ja Torra Lövö ovat varustettu telttailijoita ja ulkoilijoita varten. Niissä on laiturit, keittokatokset, wc:t ja kaivot. Kaupunki kuljettaa näille saarille polttopuut sekä hoitaa jätehuollon. Isossa Vasikkasaaressa toimii kesäisin kahvila ja kesäravintola.
 • Rantaraitti
Rannan tuntumassa kiemurteleva kevyen liikenteen väylä on ulkoilijoiden suosiossa. Reitti kulkee Laajalahdesta Kivenlahteen. Viehättävän Rantaraitin varrelle osuu useita uimarantoja, venesatamia ja puistoja.
 • Solvallan Urheiluopisto tarjoaa ruoka-, sauna- ja majoituspalveluja, monipuoliset liikuntamahdollisuudet ja välinevuokrausta. Lisäksi grillikatos, hiihtomaja ja leirikoulumahdollisuus. Talvisin laskettelurinne Swinghill ja hiihtolatuja. Nuuksiontie 82, Nuuksio
 • Oittaan ulkoilukeskus sijaitsee Bodomjärven rannalla, Espoota kiertävän pääulkoilureitin varrella. Kahvio, saunat, hiekkaranta, luontopolku ja kuntoratoja. Välinevuokraamosta löytyy kanootteja, pyöriä, kick-bikeja ja suksia.

Kunnarlantie 33 - 39, Oittaa

 • Natura Viva
Kaikkea melonnasta! Kajakkien ja kanoottien vuokrausta, melonnan alkeis- ja jatkokursseja, opastettua melontaa, päiväretkiä sekä melontaa yrityksille ja ryhmille. Melontakeskuksemme Matinlahdessa palvelee joka päivä kesä – elokuussa. ☎ 0503768585 ([email protected]), [33]. Matinlahdenranta 1
 • Reippailuhalli HUIMALA
Sopiva annos riehumista ja reipasta liikuntaa pitää aivot virkeinä ja posket punaisina. Siksi Huimala - ihan vain vaihtelun vuoksi ja koska siellä piristyy koko perhe.

Juvankartanontie 15, Vanhakartano

 • Villa Elfvikin luontotalo
Luontotalossa on paljon ohjelmaa lapsiperheille ja pihalta lähtee 700 m pitkä luontopolku, jota voi kulkea niin lastenrattailla kuin pyörätuolilla. Myös lintutorniin pääsee rattailla. Kahvila Satakieli on avoinna viikonloppuisin ja pyhinä talon aukioloaikoina. Ei pääsymaksua. Elfvikintie 4, Laajalahti
 • HopLop ja HopStop
Leikkisää puuhaa lapsille sekä lapsenmielisille seikkailupuistoissa. HopLop Suomenojan Retail Park, Portti 1-5, Suomenoja; HopStop Kauppakeskus Sello, Leppävaarankatu 3-9, Leppävaara
 • Hymyilevä Punakettu luonto- ja ohjelmapalvelut
Toimii Espoon merialueen ulkoilusaarilla, Nuuksion ylänköalueella ja Uudellamaalla.

Luonto-opastukset ja muu ulkoliikunta luonnollisesti tilauksesta käytettävissäsi. Ketunpesämme sijaitsee Nuuksion kansallispuiston länsialueelta Veikkolan/ Tervalammen suunnalla Kokoushotelli Elohovin yhteydessä Kurjolammen rannalta. Toimintaa ympäri vuoden hallitusti ja turvallisesti, koko paketti ohjelmineen, ruokineen ja majoituksineen! http://www.punakettu.com ja http://www.elohovi.com

 • Tapiola Sinfonietta
Tapiola Sinfonietta tunnetaan korkeatasoisena ja monipuolisena orkesterina, jonka ominta aluetta on wieniläisklasinen ohjelmisto, mutta joka viihtyy myös mm. uuden musiikin ja poikkitaiteellisten produktioiden parissa. Orkesterilla on vuosittain noin 60 konserttia, joista suurin osa on Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasalissa. Konserteissa vierailee säännöllisesti kotimaisia ja ulkomaisia huippusolisteja ja-kapellimestareita. Myös orkesterin omat muusikot esiintyvät solisti- ja kamarimusiikkitehtävissä. http://www.tapiolasinfonietta.fi

Osta

Viime vuosina Espooseenkin on yltänyt koko pääkaupunkiseutua koskeva ostoskeskusbuumi, ja näitä valtavia kulutusparatiiseja onkin pystytetty useampiakin.

 • Kauppakeskus Sello, Leppävaarankatu 3-9, +358 9 599 889, [2]. Ark. 10-21, la 9-18, su 12-21 (kesäisin ja joulun alla). Sello on viimeisin suuri kauppakeskus Espoossa. Toista sataa liikettä, ravintolaa ja palvelua takaa kyllä yhdeksi päiväksi shoppailua.
 • Iso Omena, Piispansilta 11, +358 9 6150 0250, [3]. Ark. 10-21, la 9-18, su 12-21 (kesäisin ja joulun alla). Matinkylässä, Länsiväylän varrella sijaitseva Omppu on toinen Espoon uusista ostareista.
 • IKEA, Espoontie 21, +358 9 3482 9400, [4]. Ark. 10-21, la 9-18, su 12-19. Ruotsalaiset halpishuonekalut vetävät bussilasteittain ihmisiä maakunnista tähän Suomen ensimmäiseen Ikeaan.
 • Espoontori ja Entresse, Espoon keskus, Siltakatu 11. 10-20 (9-18). Espoontori on toisella puolella katua.
 • Lippulaiva, Espoonlahti.
 • Heikintori, Tapiola.
 • Merituuli, Suomenoja.

Tehtaanmyymälät

 • Iittala Espoontie 25, Lommila; Iittalan, Arabian ja Hackmanin tuotteita
 • Juvi Production Suomalaistentie 1, Suomenoja; Puisia ja rautaisia huonekaluja
 • Lumene Group Lasihytti 1, Kauklahti; Kauneudenhoitotuotteita
 • Pappagallo Luoteisrinne 4 A 6, Suomenoja; Jäätelötehdas
 • Skanno Nihtisillankuja 6, Kilo; Design -sisustustuotteita
 • Vaasan & Vaasan Nuijalantie 11, Kilo; Leipomotuotteet
 • Voglia Suomalaistentie 1–3, Suomenoja; Naisten vaatteita

Syö

Ravintolat

Edulliset

Pienellä rahalla voi syödä kaupungin lukuisissa kebab-pizzerioissa, joita löytyy käytännössä joka puolelta. Kaupungin monista ostoskeskuksista löytyy myös kaikki tyypilliset pikaruokapaikat.

 • Otaniemen opiskelijaravintolat, Otakaari 1 (Useita ravintoloita Otaniemessä), [5]. Lounasta tarjoillaan ravintolasta riippuen noin 10:30-15:00. Teknillisen Korkeakoulun opiskelijaravintolat myyvät ruokaa edullisesti myös ulkopuolisille. Eri ravintoloiden listat on koottuna kätevästi ruokalistat.net-palveluun [6]. Ateria 5 euroa.
 • Pizzaman, Lippajärventie 29, +358 9 512 0 512, [7]. Avoinna ma-pe 10-21, la-su 12-21. Pizzaman sijaitsee K-Kauppa Raviolin yhteydessä ja toimii myös asiamiespostina. Pizzat tosi runsastäytteisiä. "Mieliteko", 4 täytettä omavalintaisesti, on 8 €. Normaalipizzat 6 - 8 €.
 • Ravintola Haukimuori, Iivisniemenkatu 2D, [8]. Lounasravintola Iivisniemessä, jossa on itse valmistettua herkullista ruokaa. Lounas 8 euroa.
 • Lounaat.info, [9]. Lounaat.info:sta löydät helposti Espoon lounasravintolat ja ruokalistat.

Keskihintaiset

 • Ravintola Grilli Toro, Louhentie 16, +358 9 460 427, [10]. Perinteinen ravintola Pohjois-Tapiolassa. Suosittu erityisesti lounasaikaan, jolloin isoja, usein hyvinkin lihaisia annoksia voi nauttia edullisesti.
 • Ravintola Haikaranpesä, Hauenkallio 3, +358 9 452 4254, [11]. Näköalaravintola Haukilahden vesitornissa. Avoinna vain lounasaikaan!
 • Curry Palace, Leppävaarankatu 10, +358 9 5483 751, [12]. Avoinna ma-pe 11-23, la-su 12-23. Perusintialaista siistimpi paikka kauppakeskus Sellon vieressä. Arkisin lounasta kello 11-15 hintaan 8,50€. Pääruoat 15 euron paikkeilla.
 • Kartanokylpylä Kaisankoti Bodomintie 37, Pakankylä
 • NEXT Restaurant Bodomin Kartano, kesäravintola, Bodominkuja 7, Bodom
 • Saaristolaisravintola Gula Villan, terassi ja tilausravintola, Iso Vasikkasaari
 • Villa Pentry Nuottarinne 2, Nuottaniemi
 • Haukilahden Paviljonki Mellstenintie 12, Haukilahti
 • Ravintola Laguna Kuusiniemi 7, Lippajärvi
 • Ravintola Sevilla Bar & Restaurante, espanjalaistyylinen, Tapionaukio 3, Tapiola
 • Ravintola Johannes, pohjoismainen keittiö, Hanasaarenranta 5, Hanasaari

Hintavat

 • Ravintola Tapiontori, Tapiontori 1, +358 9 455 4011, [13]. Perinteinen ja tasokas ravintola Tapiolan keskustassa. Menu on harkittu huolella ja oman piristävän lisän antavat talon tapoihin kuuluvat erikoismenut, jotka ovat aina johonkin teemaan tai ajankohtaan sidotut. Viinin ystäviä täällä hemmotellaan mukavalla valikoimalla ja erikoismainintana oikeanlaiset lasit kullekin rypäleelle - tähän ei useinkaan törmää. Illallinen noin 35 euroa.
 • Paul's Bistro, Leppävaarankatu 1 (Kauppakeskus Sellon vieressä), +358 10 344 4212, [14]. Kauppakeskuksen vilskeestä voi poiketa syömään myös vähän rauhallisemmin. Tasokasta, joskin hintavahkoa ruokaa tyylikkäässä, mukavan rennossa ympäristössä. Illallinen ilman viinejä noin 40 euroa.

Juo

Kahvilat

 • Café Mellsten, Mellstenintie 6.
 • Bembölen kahvitupa [50] Bellinmäki 1, Bemböle
 • Café Ankkuri [51] Sateenkaari 9, Otsolahti
 • Café WeeGee [52] Ahertajantie 5, Tapiola
 • Café Merenneito [53] Koukkuniementie 1A, Matinkylä
 • Kahvila Satakieli [54] Elfvikintie 4, Laajalahti
 • Kaisan Café Itätuulenkuja 8, Tapiola
 • Vasikkasaaren kahvila Iso Vasikkasaari

Baarit & pubit

 • William K, Leppävaarankatu 3-9 (Kauppakeskus Sellossa). Ihan kelvollinen oluthuone, jonka terassille aurinko paistaa mukavasti iltapäivisin ja alkuillasta.
 • Base, Leppävaarankatu 3-9 (Kauppakeskus Sellossa), [15]. Ravintolan yhteydessä on myös viihtyisä illanistumispaikka.
 • Hemingway's, Kauppamiehentie 1 (Tapiontorilla), [16].
 • Satulinna Espoo, Kirstintiellä, Keski-Espoossa. Ehkä tunnetuin Espoon pubi. Moni ulkopaikkakuntalainenkin on varmasti lukenut lehdestä artikkeleita Satulinnasta. Kannattaa käydä visiitillä.

Yökerhot

Espoon bilepaikat ovat vähissä ja karu fakta onkin, että suurimmaksi osaksi väki suuntaakin Helsingin puolelle viettämään iltaansa. Muutamia paikkoja löytyy kuitenkin myös Espoon puolelta.

 • Aladdin, Itätuulenkuja 10, [17]. Entinen Fellini on aivan Tapiolan keskustassa ja vetää paljon ns. nuoria aikuisia.K-22
 • Fennia, Leppävaarankatu 7 (Kauppakeskus Sellossa), [18]. Avoinna ma-ti aamukolmeen, ke-la neljään. Leppävaaran ainoa yökerho on erikoinen yhdistelmä: päivisin suomalais-intialainen ravintola ja iltaisin yökerho, jossa kuitenkin toisinaan urheilua lähes kymmenen videotykin voimin. Viikonloppuisin sisäänpääsymaksu 6 euroa.
 • Club Kannunkulma, Kannusillankatu 2, [19]. Viikonloppuisin Espoon parhain Night Club. Arkisin voikäydäsyömässä ja arki-iltaisin aina jotain ohjelmaa. Keskiviikkosin striptease show sekä perjantaisin ja lauantaisin 21-23. Kannatta käydä!

Nuku

Edulliset

 • Arla Kesähotelli, Puustellinmäki 4-6, +358 9 5110 8370 (), [20]. Arla-instituutin opiskelija-asuntola on kesäaikaan ihan perussiisti hostelli. Sijainti kätevästi Leppävaarassa kävelymatkan päässä kauppakeskus Sellosta ja Leppävaaran asemasta. Soluhuone 30 euroa.
 • Espoo Camping Oittaa Kunnarlantie, Oittaa
 • Hostel Margreteberg Pehtorinkuja 3, Järvenperä
 • Solvallan urheiluopisto Nuuksiontie 82, Nuuksio

Keskihintaiset

 • Hellsten Espoo, Porarinkatu 3, +358 9 511 051, [21]. Pitempään majoittuvalle huoneistohotelli voi olla mukavampi vaihtoehto kuin hotellihuone. StayAt on Leppävaarassa hyvien kulkuyhteyksien päässä. Yksiö 64€.
 • Hotelli Hanasaari Hanasaarenranta 5, Hanasaari
 • Hotelli Kuninkaantie, Lakelankatu 1, [22]. Espoon keskuksen ainoa kunnon hotelli. Lähellä Espoon Keskuksen juna- ja linja-autoasemia. 2hh alk. 110€.
 • Kartanokylpylä Kaisankoti Bodomintie 37, Pakankylä
 • Kokoushotelli K-instituutti Siikajärventie 88–90, Siikajärvi
 • Kokoushotelli Meripuisto Tyrskyvuori 4, Kivenlahti
 • Kokoushotelli Siikaranta Naruportintie 68, Siikajärvi
 • Palace Hotel Sello, Leppävaarankatu 1, +358 10 3444 200 (), [23]. Kauppakeskus Sellon kupeeseen rakennettu uusi design-hotelli. Erittäin hyvät yhteydet eri puolille Espoota ja Helsinkiin. 2hh alk. 110€, viikonloppuisin tarjouksia.
 • Radisson Blu Espoo, Otaranta 2, +358 20 1234 700 (), [24]. Monen bisnesmatkaajan suosiossa oleva hotelli Otaniemen rannassa, lähellä Teknillistä Korkeakoulua ja Keilaniemeä (lue: Nokian pääkonttoria). 2hh alk. 110€.
 • Scandic Espoo, Nihtisillantie 1, +358 9 43520, [25]. Hotelli ei ole matkailijan kannalta oikein kävelymatkan päässä mistään mielenkiintoisesta, mutta omalla autolla liikkuva hurauttaa nopeasti joko Leppävaaraan, Tapiolaan tai 1-tietä pitkin Helsinkiin. Itse hotelli on hiljattain remontoitu. 2hh alk. 80€.
 • Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, +358 20 1234 616 (), [26]. Tapiolan keskustassa. 2hh alk. 84€.

Puhu

Espoon pääkieli on suomi. Myös ruotsia puhutaan. Lisäksi kaupunkiin on muuttanut viime vuosina paljon vieraskielisiä asukkaita.

Pysy turvassa

Espoo on valtaosin rauhallista keskiluokkaista pientalolähiötä, jossa on harvoin järjestyshäiriöitä. Espoo on turvallinen kaupunki, terveellä järjellä pysyy poissa ikävyyksistä. Jos kuitenkin jotain sattuu, niin Espoossa on suuri Jorvin sairaala.

Ota yhteyttä

Nettikahvilat ovat harvassa, mutta kirjastoissa on ilmainen Internet-yhteys, johon tosin on yleensä varattava käyttöaika. Esimerkiksi kauppakeskus Sellon ja Entressen yhteyksissä olevissa kirjastoissa on lukuisia nettipäätteitä.

Jatka matkaaTämä on kattava artikkeli. Siinä on jo paljon tietoa kohteensa nähtävyyksistä, ravintoloista, hotelleista ja matkustustavoista. Sukella sisään ja paranna sitä entisestään - ehkä siitä jonain päivänä tulee tähti!