Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Espanja

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 7. maaliskuuta 2008 kello 21.36 – tehnyt Ypsilon (keskustelu | muokkaukset)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Espanja

Default Banner.jpg

noframe
Sijainti
noframe
Lippu
Sp-flag.png
Perustiedot
Pääkaupunki Madrid
Valtiomuoto parlamentaarinen monarkia
Pinta-ala 504,782 km2
Väkiluku 44,708,964 (tammikuu 2006)
Kieli espanja (virallinen) 100%, katalaani (virallinen Kataloniassa) 17%, galicia (virallinen Galiciassa)7%, baski (virallinen Baskimaassa) 2%
Uskonto katolilaisia 72%
Sähkö 230V/50Hz (eurooppalainen pistoke)
Puhelinnumero 34
Internet-domaini .es
Aikavyöhyke (UTC) UTC + 1

Espanja [1] (España) on maa Etelä-Euroopassa.

Alueet

Espanjan kartta
Espanjalaista maalaismaisemaa
Kuninkaallinen palatsi Madridissa

Kaupungit

Muut kohteet

Ymmärrä

Espanja on kuningaskunta joka sijaitsee Iberian niemimaalla lounais-Euroopassa. Sen lisäksi Espanjaan kuuluu Kanariansaaret sekä kaupungit Melilla ja Ceuta jotka sijaitsevat Marokossa. Espanjan rajanaapureita ovat Portugali lännessä, Ranska ja pieni Andorra pohjoisessa ja Gibraltar etelässä. Espanja on vuoristoinen maa, ja osa sisämaasta on aavikkoa (Madridin eteläpuolella). Useimmat matkailijat tulevat Espanjaan aurinkolomalle, mutta maassa on muitakin nähtävyyksiä kuten Madrid, Barcelona, Sevilla, Toledo ja keskiajalla Espanjaa hallinneiden maurien linna Alhambra Granadassa maan eteläosassa.

Tule

Lentokoneella

Pääasiallisesti lentokentät sijaitsevat aurinkorannikolla (esim. Malaga), Kanariansaarilla tai suurien kaupunkien lähistöllä (esim. Madrid, Barcelona). Finnair [2] lentää suoraan Helsingistä Madridiin ja Barcelonaan sekä useita lomalentoja aurinkorannalle ja Kanariansaarille. Blue1 [3] lentää Barcelonaan ja Air Finland [4] Malagaan ja Alicanteen.

Junalla

Espanjasta on junayhteyksiä Portugaliin ja Ranskaan.

Autolla

Espanjaan suuntautuvalle automatkalle Suomesta kannattaa varata ainakin kaksi-kolme viikkoa.

Bussilla

Laivalla

Manner-Espanjasta on laivayhteyksiä Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, Marokkoon ja Baleaareille.

Liiku

Puhu

Maan virallinen kieli on espanja. Sen lisäksi katalani on virallinen kieli Kataloniassa, baski Baskinmaalla ja galicia Galiciassa. Muualla kun Kanariansaarilla ja aurinkorannikolla (Costa del Sol) ei puhuta muuta kuin espanjaa. Esimerkiksi Madridissa englantia puhutaan hotelleissa ja lentokentillä mutta kaupoissa ja ravintoloissa voi olla hankalaa asioida jos ei ymmärrä ainakin vähän espanjaa.

Osta

Hintataso

Parhaimmillaan jopa kolmanneksen alempi kuin Suomessa, alimmillaan aurinkorannikolla ( mm. Andalusia, Fuengirola ).

Syö

Juo

Nuku

Suhteellisen halpa hintataso hotelleissa mutta jos tähtäät pitempiin aikoihin ja tiiviiseen käyntiin nin kannattaa ostaa jonkinlainen asunto Espanjasta.

Opiskele

Työskentele

Pysy turvassa

Pysy terveenä

Kunnioita

Espanjalaiset ovat temperamenttisia ja elegantteja, esim. pyhäpäivänä pukeudutaan tavallista paremmin. Joulu ja pääsiäinen ovat tärkeitä juhlia Espanjassa. Kirkkoihin mentäessä pukeudutaan siististi.

Ota yhteyttä

Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!