Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ero sivun ”Dubrovnik” versioiden välillä

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Dubrovnik

Default Banner.jpg

(Bussilla)
(Liiku)
Rivi 13: Rivi 13:
 
==Liiku==
 
==Liiku==
 
===Autolla===
 
===Autolla===
 +
 +
Alueella on useita autovuokraamoja. Kannattaa huomioida parkkipaikkojen vähäinen määrä.
 +
 
===Bussilla===
 
===Bussilla===
  
Paikallisbussit ovat edullinen ja halpa tapa liikkua kaupungissa. Suurin osa bussilinjoista kulkee vanhankaupungin Pile-portin kautta. Kertalippu (voimassa tunnin ajan) maksaa kioskilla yms. 12 kunaa, suoraan kuljettajalta ostettuna 15 kunaa. Muista leimata lippusi. Libertas-bussiyhtiön sivuilla on [http://www.libertasdubrovnik.com/gradski.pdf aikatauluja].
+
Paikallisbussit ovat edullinen ja halpa tapa liikkua kaupungissa. Suurin osa bussilinjoista kulkee vanhankaupungin Pile-portin kautta. Kertalippu (voimassa tunnin ajan) maksaa kioskilla yms. 12 kunaa, suoraan kuljettajalta ostettuna 15 kunaa. Muista leimata lippusi. Libertas-bussiyhtiön sivuilla on [http://www.libertasdubrovnik.com/gradski.pdf aikatauluja]. Yhteydet myös pidemmälle, esimerkiksi [[Cavtat]]iin onnistuvat samaisella yhtiöllä.
  
 
===Kävellen===
 
===Kävellen===
===Metrolla===
+
 
 +
Vanhakaupunki on harvoja huoltoajoja lukuunottamatta autotonta aluetta. Kävelykatua (Stradun / Placa) ja sen välitöntä ympäristöä lukuunottamatta portaiden määrä voi vaihdella kohtalaisesta runsaaseen. Portaaton vaihtoehto on poistua vanhastakaupungista joko sataman tai Pile-portin kautta.
  
 
==Näe==
 
==Näe==

Versio 27. toukokuuta 2012 kello 12.28

Dubrovnikin vanhakaupunki

Dubrovnik on kaupunki Kroatiassa Adrianmeren rannalla noin 500 kilometrin päässä Zagrebista.

Ymmärrä

Tule

Dubrovnikin lentokenttä[10] on 20 km kaupungin eteläpuolella. Helsingistä suoraan Dubrovnikiin lentävät mm. Blue1 ja Finnair.

Lentokentältä kaupunkiin siirtyminen onnistuu busseilla. Bussin varustelutasosta riippuen kyyti maksaa 20-50 kunaa ja kestää noin 30-45 minuuttia. Atlas-yhtiön busseilla matkan hinta on 35 kunaa tai 5 euroa, bussit lähtevät tuloterminaalin oven oikealta puolelta, kyltin kohdalta. Atlas-bussit pysähtyvät vanhankaupungin Pile-portilla ja jatkavat Gružiin linja-autoasemalle. Lentokentän suuntaan Atlas-bussit eivät aja Pile-portin kautta, vaan pysäkki on kaapelihissin ala-aseman edustalla, katuosoite Petra Kresimira 4. Lähtöaikoja voi tiedustella turisti-infosta Pile-portin ulkopuolelta.

Taksimatka vanhaankaupunkiin on listahinnaltaan 33-35 euroa. Lentokentälle tilataksilla voi päästä 200 kunalla tai kahdeksalle jaettuna 25 kunaa per henkilö.

Liiku

Autolla

Alueella on useita autovuokraamoja. Kannattaa huomioida parkkipaikkojen vähäinen määrä.

Bussilla

Paikallisbussit ovat edullinen ja halpa tapa liikkua kaupungissa. Suurin osa bussilinjoista kulkee vanhankaupungin Pile-portin kautta. Kertalippu (voimassa tunnin ajan) maksaa kioskilla yms. 12 kunaa, suoraan kuljettajalta ostettuna 15 kunaa. Muista leimata lippusi. Libertas-bussiyhtiön sivuilla on aikatauluja. Yhteydet myös pidemmälle, esimerkiksi Cavtatiin onnistuvat samaisella yhtiöllä.

Kävellen

Vanhakaupunki on harvoja huoltoajoja lukuunottamatta autotonta aluetta. Kävelykatua (Stradun / Placa) ja sen välitöntä ympäristöä lukuunottamatta portaiden määrä voi vaihdella kohtalaisesta runsaaseen. Portaaton vaihtoehto on poistua vanhastakaupungista joko sataman tai Pile-portin kautta.

Näe

 • Kaupungin suojeluspyhimyksen Pyhän Blasiuksen patsaita on ympäri kaupunkia.
 • Vanhakaupunki, joka on päässyt Unescon suojelukohteeksi.
 • Kaupunkia kiertävä 2 kilometriä pitkä kaupunginmuuri

Tee

Osta

Dubrovnikissa ostosmahdollisuudet ovat rajalliset. Monet turistit ostavat tuliaisiksi kulta- ja hopeakoruja ja filigraanitöitä.

Syö

Vanhastakaupungista löytyy sopiva ravintola jokaiselle. Myös hotellialueella on hyviä ravintoloita

Juo

Kroatia on tunnettu hyvistä viineistään.

Kahvilat

Baarit & pubit

Yökerhot

Nuku

Edulliset

 • Hotel Adriatic, Masarykov put 9, +385 20 433 609 (), [1]. checkin: From 2:00 pm; checkout: Until 11:00 am.

Keskihintaiset

 • Dubrovnik Hostel Marker Apartments & Rooms, +385 (0) 91 739 75 45 (), [2]. In one of the best places in Old Town-Pile Beach, Marko the owner is a friendly and obliging guy with a local philosophic attitude, they also offer fully equipped holiday-apartments with own kitchen, private bathroom. The locations is ideal, 25 meters from sea and 60 meters from the Historical street Placa (Stradun). from €15 to €40 per person.
 • Dubrovnik apartments bb, Stikovica 27, +385 91 5234248, [3]. 50.
 • Darija House, Dubrovnik Old Town, Peline 19, [4].
 • Dubrovnik Hostel
 • Hotel Komodor, Masarykov put 5, +385 20 433 673 (), [5]. checkin: From 2:00 pm; checkout: Until 11:00 am.
 • Hotel Splendid, Masarykov put 10, +385 20 433 633 (), [6]. checkin: From 2:00 pm; checkout: Until 11:00 am.
 • Hotel Vis, Masarykov put 4, +385 20 433 605 (), [7]. checkin: From 2:00 pm; checkout: Until 11:00 am.

Hintavat

 • Dubrovnik palace, Masarykov put 20, +385 20 430 000, [8].
 • Hotel Uvala, Masarykov put 6, +385 20 433 608 (), [9]. checkin: From 2:00 pm; checkout: Until 11:00 am.

Pysy turvassa

Pysy terveenä

Ota yhteyttä

Jatka matkaa


Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!