Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ero sivun ”Dublin” versioiden välillä

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Dublin

Default Banner.jpg

(Jatka matkaa)
(Laivalla)
Rivi 23: Rivi 23:
  
 
===Laivalla===
 
===Laivalla===
[[Iso-Britannia|Isosta Britanniasta]] on laivayhteyksiä Dubliniin. [[Liverpool]]ista liikennöi [http://www.poferries.com/tourist/content/pages/template/routes_dublin_-_liverpool_routes_-_Liverpool_to_Dublin.htm] P&O Ferries ja [[Wales]]in Holyheadista Stena Line [http://www.stenaline.ie/ferry/] liikennöi sekä Dubliniin että läheiseen Dún Laoghaireen.
+
[[Iso-Britannia|Isosta Britanniasta]] on laivayhteyksiä Dubliniin. [[Liverpool]]ista liikennöi [http://www.poferries.com/tourist/content/pages/template/routes_dublin_-_liverpool_routes_-_Liverpool_to_Dublin.htm] P&O Ferries ja [[Wales]]in Holyheadista Stena Line [http://www.stenaline.ie/ferry/] liikennöi sekä Dubliniin että läheiseen Dún Laoghaireen. Holyheadista kulkee Irish Ferriesin [http://www.irishferries.co.uk/ferry-to-dublin.asp] katamaraaneja Dubliniin.
  
 
===Autolla===
 
===Autolla===

Versio 23. toukokuuta 2010 kello 07.56

Temple Barin aluetta keskustassa.

Dublin [5] (Iiriksi Baile Átha Cliath) on Irlannin pääkaupunki.

Ymmärrä

Tule

Lentokoneella

Dublinin kansainvälinen lentoasema (IATA: DUB, [6]) ei ole suuren suuri, mutta ajoittain sitäkin ruuhkaisempi. Erityisesti turvatarkastusjonoissa lähtiessä voi joutua jonottamaan. Finnair ja Blue 1 lentävät kentälle suoraan kesäkaudella Helsingistä, ja Aer Lingus lentää suoraan Helsingistä vuoden ympäri. Tampereelta Ryanairilla on suora lento Dubliniin ympäri vuoden.

Kentältä keskustaan kulkee kolme erilaista bussiyhteyttä:

 • Aircoach [7] (iso, sininen bussi) kulkee kentältä keskustaan ja suurimpien hotellien luo. Yhden suuntaan matka maksaa 7 euroa ja meno-paluulipun saa 12 eurolla. Busseja lähtee noin vartin välein.
 • Kaupungin liikennelaitoksella, Dublin Busilla [8] on AirLink-linja (bussit 747 ja 748), joka kulkee kentältä keskustaan. Lippu maksaa 6 euroa ja busseja kulkee parhaimmillaan 10 minuutin välein.
 • Dublin Busin paikallisbussi on kaikkein halvin vaihtoehto. Matka tosin kestää vartin kauemmin kuin em. linjoilla. Linjat 16A ja 41 menevät kumpikin eri reittejä, mutta päätyvät lopulta keskustaan O'Connel Streetille. Kertalippu maksaa 1,90€ ja busseja kulkee 10-25 minuutin välein.

Taksi keskustaan maksaa 25-30 euroa.

Junalla

Junalla voi tulla Dubliniin muualta Irlannista.

Laivalla

Isosta Britanniasta on laivayhteyksiä Dubliniin. Liverpoolista liikennöi [9] P&O Ferries ja Walesin Holyheadista Stena Line [10] liikennöi sekä Dubliniin että läheiseen Dún Laoghaireen. Holyheadista kulkee Irish Ferriesin [11] katamaraaneja Dubliniin.

Autolla

Maantieteellisistä syistä ainoa tapa tulla autolla Irlantiin on laivalla. Koska autolauttaliikenne Ruotsista ja Norjasta Britanniaan on lakkautettu, suorimmat vaihtoehdot ovat Ruotsin, Tanskan ja Englannin kautta (4 lauttaa) tai Saksan, Alankomaiden ja Englannin kautta (3 lauttaa) joten hinta matkalle voi kertyä melkoisesti.

Liiku

Julkisilla kukuvälineillä

Dublinissa ei ole metroa, mutta kylläkin kaksi raideliikennejärjestelmää, DART ja Luas [12]. Sen lisäksi kaupungissa on bussiverkosto.

Kävellen

Autolla

Näe

Dublin Castle
Trinity College
 • Dublin Castle. Dublinin linna.
 • Trinity College.
 • Guinness Storehouse, St James's Gate, Dublin 8, + 353 1 408 4800 (), [1]. Auki päivittäin 9.30 – 17.00. Jokaisen Dublininkävijän must-nähtävyys. Guinness on koko Irlannin ylpeys ja Guinness Storehouse sen syntymäkoti. Entisellä, tosin vieläkin käytössä olevalla tehtaalla kerrotaan havainnollisessa ja laadukkaassa näyttelyssä oluen valmistuksesta aina sen kuljettamiseen ympäri maailmaa. Kierroksen kruunaa tuopillinen mestariteosta upeassa kattobaarissa, josta aukeaa näkymä koko Dublinin ylle miltei 360 astetta kiertävästä panoramaikkunasta. Aikuinen 14 €, sisältää tuopin Guinnessia.
 • Jameson, [2]. Guinnessin jälkeen turistibussi kulkee Jamesonin tislaamon ohi. Suomalaisille on turha opettaa mitään tislauksen jalosta taidosta, mutta muuten on hieno käydä katsomassa paikkaa. Old Jameson Distillery on käymisen arvoinen paikka. Vaatimattomampi kuin Guinness, mutta silti hyvä. Ja lopuksi saa tietenkin viskiä. Pienenä vinkkinä: Kannattaa ilmoittautua oppaan alussa ehdottamaan kisaan. Kyse on Irl/Sco/USA viskien tunnistamisesta. Kaikki osallistujat saavat diplomin ja tilaisuus on ihan mukava.
 • Liffey-joki.

Tee

Osta

Syö

Juo

Kahvilat

Baarit & pubit

 • Brazen Head, [3]. Irlannin vanhin irkkupub. Maailmahan on täynnä irkkupubeja mutta Irlannin vanhin pub sijaitsee Dublinissa osoitteessa 20 Bridge Street Lower. Brazen Head on perustettu vuonna 1198. Ruoka on hyvää ja tunnelma mukava. Paikalliset käyvät pubissa töiden jälkeen sekä illalla.


Yökerhot

 • Twentyone club & lounge, 21 d'olier street, dublin, 01 671 2089 (fax: 01 671 5759), [4]. Maanantaista to torstaihin klo 23.00 eteenpäin ja torstaina ja lauantaina klo 22.00 eteenpäin. Tasokas yökerho aivan Dublinin keskustassa. Houkuttelee ennenkaikkea nuorta väkeä läheiseltä yliopistolta.

Nuku

Pysy turvassa

Pysy terveenä

Ota yhteyttä

Jatka matkaa

 • Muu Irlanti ja Pohjois-Irlanti; Dublinista voi jatkaa matkaa bussilla tai junalla vaikkapa Galwayiin, Corkiin, Limerickiin, Belfastiin tai Irlannin maaseudulle.
 • Liverpool - Britanniassa yhden päivän tai yön laivamatkan päässä.Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!