Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Chicago

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 25. maaliskuuta 2009 kello 14.07 – tehnyt Ypsilon (keskustelu | muokkaukset)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Chicago

Default Banner.jpg

Lincoln Park, taustalla osa Chicagon pilvenpiirtäjistä

Chicago [1] on Yhdysvaltojen kolmanneksi suurin kaupunki. Se sijaitsee Keskilännessä, Illinois'n osavaltiossa Michigan-järven etelärannalla.

Tule

 • Chicagon O'Hare on eräs maailman vilkkaimmista lentokentistä. Sinne ei kuitenkaan ole suoria lentoja Suomesta mutta paljon lentoja New Yorkista ja kaikilta Euroopan suurimmilta lentokentiltä joten konetta ei tarvitse vaihtaa kuin kerran.
 • Pienempi, lähempänä keskustaa oleva Midway käsittää ainoastaan Pohjois-Amerikan sisäisiä lentoja.

Liiku

El

Chicagon julkisilla kulkuvälineillä [2] on turvallista ja nopeaa matkustaa. Kaupungin sisäinen junaverkosto tunnetaan nimellä El tai L (koska se kulkee maan pinnan yläpuolella, el-evated tracks). Jokaiselta asemalta pitäisi löytyä työntekijä, jonka tehtävänä on neuvoa reittivalinnoissa ym. matkustamiseen liittyvässä. He eivät kuitenkaan voi esimerkiksi vaihtaa rahaa tai myydä lippuja.

Näe

 • Sears Tower, joka on Yhdysvaltain korkein ja maailman toiseksi korkein rakennus. Vuonna 1973 valmistunut, Chicagon skylineä dominoiva Sears Tower on Chicagon tunnetuin maamerkki. Hyvällä säällä Sears Towerista voi nähdä neljä eri osavaltiota (Illinois, Indiana, Michigan ja Wisconsin). Tornin skydeck-näköalatasanne on avoinna vuoden jokaisena päivänä.
 • Navy Pier. Keskustassa, Michigan-järven rannalla sijaitseva laituri valmistui vuonna 1916 ja oli silloin maailman suurin. Laiturialueen muutettaminen nykyisenkaltaiseksi viihdekeskukseksi valmistui vuonna 1994. Laituri toimii myös monien risteilyiden lähtöpaikkana. Navy Pierin alueella on monia käyntikohteita:
  • maailmanpyörä
  • eläinkaruselli, jossa on 36 käsin maalattua eläinhahmoa
  • The skyline stage, joka toimii talvisin luistelukenttänä ja kesäisin teatterinäyttämönä
  • kaksi museota, lasten museo sekä lasimaalauksiin erikoistunut Smith-museo
 • Six Flags Great America, Six Flags -huvipuistoketjuun kuuluva Great America -puisto sijaitsee aivan Chicagon ulkopuolella Gurneen esikaupunkialueella.
 • Field Museum, Chicagon luonnonhistoriallinen museo, joka on yksi maailman arvostetuimpia museoita. Museon kokoelmista löytyy muun muassa Sue, yksi maailman parhaiten säilyneistä Tyrannosaurus Rexin luurangoista.

Tee

Osta

Helpoiten shoppailu onnistuu Chicagon Magnificent Mile-lempinimen saaneella ostoskadulla Michigan Avenuella. Magnificent Milen varrelta löytyy niin huippumuotia tarjoavia liikkeitä kuin amerikkalaisia tavarataloja (mm. Bloomingdales ja Saks Fifth Avenue).

Syö

Paikallisia erikoisuuksia:

 • Juustokakku, amerikkalaistyylinen juustokakku saa suomalaiset versiot kalpenemaan.
 • Deep dish pizza, nimensä mukaisesti pizza, jonka kulhonmuotoiseksi leivottu taikina täytetään ääriään myöten eri täytteillä.

Juo

Kahvilat

Baarit & pubit

Yökerhot

Nuku

Pysy turvassa

Chicago on suurkaupunki, jolla on suurkaupungin ongelmat. Päivisin kaupunki on suureksi osaksi turvallinen, mutta pimeällä kannattaa olla erityisen varovainen. Turvallisinta on pysytellä tutuilla alueilla, joissa on paljon muitakin ihmisiä ja ottaa kulkureitistä etukäteen selvää eksymisen tai eksyneeltä näyttämisen välttämiseksi.

Chicagossa kannattaa varoa myös taskuvarkaita, jotka saattavat iskeä etenkin ruuhka-aikaan julkisissa liikennevälineissä sekä kaduilla.

Pysy terveenä

Ota yhteyttä

Chicagoon soittaminen onnistuu valitsemalla ensin Yhdysvaltain maakoodi (+1), sen jälkeen Chicagon aluekoodi (Loopin alueella 312, muualla 773) ja sen jälkeen numero.


Jatka matkaa


Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!