Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ero sivun ”Brno” versioiden välillä

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Brno

Default Banner.jpg

(Metrolla)
(Bussilla)
Rivi 10: Rivi 10:
 
===Bussilla===
 
===Bussilla===
  
Bussilla pääsee edullisesti Brnoon esim. [[Praha]]sta, Itävallan [[Wien]]istä ja Slovakian [[Bratislava]]sta, mukaan lukien kyseisten kaupunkien lentokentiltä. Kaikkien bussien aikataulut löytyvät täältä [http://www.idos.cz].
+
Bussilla pääsee edullisesti (halvemmalla kuin junalla) Brnoon esim. [[Praha]]sta, Itävallan [[Wien]]istä ja Slovakian [[Bratislava]]sta, mukaan lukien kyseisten kaupunkien lentokentiltä. Kaikkien bussien aikataulut löytyvät täältä [http://www.idos.cz].
  
 
* <listing name="Bohemian Lines" alt="" address="" directions="" phone="" url="https://www.bohemianlines.cz/" hours="" price="" lat="" long="" email="" fax=""> Yrityksen kotipaikka on Brno. Bussit kulkevat parin päivän välein Skandinaviaan, myös muualle Eurooppaan. </listing>
 
* <listing name="Bohemian Lines" alt="" address="" directions="" phone="" url="https://www.bohemianlines.cz/" hours="" price="" lat="" long="" email="" fax=""> Yrityksen kotipaikka on Brno. Bussit kulkevat parin päivän välein Skandinaviaan, myös muualle Eurooppaan. </listing>

Versio 8. syyskuuta 2011 kello 08.09

Brno on Tšekin toiseksi suurin kaupunki. Kaupungissa asuu noin 400 000 ihmistä.

Ymmärrä

Ihmiset eivät juurikaan osaa vieraita kieliä. Jotkut nuoret puhuvat hieman englantia, vanhemmat taasen saksaa. Kaupungissa asuu saksankielinen vähemmistö.

Tule

Autolla

Prahasta, Bratislavasta ja Ostravasta pääsee moottoriteitä pitkin Brnoon. Moottoritiellä täytyy auton lasissa olla tietullitarra, joita saa esim. huoltoasemilta.

Bussilla

Bussilla pääsee edullisesti (halvemmalla kuin junalla) Brnoon esim. Prahasta, Itävallan Wienistä ja Slovakian Bratislavasta, mukaan lukien kyseisten kaupunkien lentokentiltä. Kaikkien bussien aikataulut löytyvät täältä [5].

  • Bohemian Lines, [1]. Yrityksen kotipaikka on Brno. Bussit kulkevat parin päivän välein Skandinaviaan, myös muualle Eurooppaan.
  • Student Agency, [2]. Brnolainen bussiyhtiö. Erittäin korkeatasoinen bussimatka opiskelijahintaan esim. Wienistä (8 euroa), Budapestista tai Prahasta. Stuertti tarjoilee ilmaista kahvia ja kuvaruuduilta voi katsella elokuvia, kuulokkeet jaetaan jokaiselle matkan alkaessa. Joillakin reiteillä ilmainen langaton netti. Ilmastoidut autot. Tsekkiläisiä päivälehtiä. Bussit lähtevät ja saapuvat Grand Hotelin edessä olevalla pienellä asemalla näköetäisyydellä päärautatieasemasta.
  • Tourbus, a.s., [3]. myös brnolainen bussiyhtiö, halvimmat hinnat moneen kaupunkiin. Wien 5€.
  • Eurolines CZ/Touring Bohemia, s. r. o., [4]. Ajoissa varatessa edullisimmat hinnat. Kotimaisia ja kansainvälisiä reittejä. Joillakin reiteillä ilmaisia päivälehtiä (tsekiksi), lehtiä, pullovettä ja jopa langaton netti.

Junalla

Brnon päärautatieasema on aivan keskustassa vanhankaupungin kupeessa.

Brno on tärkein asema Prahan ja Wienin/Bratislavan radalla joten junia kulkee säännöllisen usein. Kuten Suomessa, Tsekin sisäisillä matkoilla lipun hinta riippuu junatyypistä. Halvimmillaan lippu Wienistä maksaa 19 euroa yhteen suuntaan ja on karkeasti puoli tuntia bussia nopeampi.

Lentokoneella

Brnon lentokenttä sijaitsee noin 20 minuutin bussimatkan päässä keskustasta. Brnohon lentää ainakin halpalentoyhtiö Ryanair mm. Lontoon Stanstedista.

Liiku

Kävellen

Ydinkeskusta on suljettu autoilta ja kävelykaduilla jalankulkijoiden seassa kulkevat vain ratikat. Brnon keskustassa on helppo suunnistaa, eikä välimatkat ole pitkiä.

Metrolla

Brnossa ei ole metroa, mutta ratikoita ja busseja kulkee tiheästi. 10 min matkalippu 14 korunaa, 15 min 18 korunaa, 60 min 22 korunaa (04/2010). Keltaisia lippuautomaatteja on melkein joka pysäkillä. Lippuja saa myös kuskeilta, mutta he puhuvat melkein poikkeuksetta vain tsekkiä. Silloin haluamansa lipun saa antamalla tasarahan. Lippu tulee leimata leimauskoneessa heti ratikkaan tai bussiin astuttua.

Näe

Brnon kello, joka symboloi luotia. Kello löytyy Brnon keskusaukiolta, tsekiksi "Náměstí Svobody".

Špilberkin linna [[6]], 1200-luvun puolivälissä rakennettu linna, joka on rakennettu keskustassa sijaitsevan kukkulan laelle.

Tee

Osta

Syö

Juo

Kahvilat

Baarit & pubit

Yökerhot

Nuku

Edulliset

Keskihintaiset

Hintavat

Pysy turvassa

Pysy terveenä

Ota yhteyttä

Jatka matkaa


Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!