Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Brasilia

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 3. lokakuuta 2012 kello 18.52 – tehnyt Roquai (keskustelu | muokkaukset) (Kumottu muokkaus 32307, jonka teki 217.209.82.165 (keskustelu), vandalismi pois)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Brasilia

Default Banner.jpg

noframe
Sijainti
noframe
Lippu
Br-flag.png
Perustiedot
Pääkaupunki Brasilia
Valtiomuoto tasavalta
Valuutta brasilian real (BRL)
Pinta-ala 8 511 970 km2
Väkiluku 185 000 000
Kieli portugali
Uskonto katolilaiset 89%, protestantit 6%, afroamerikkalaiset spirististit 2%
Sähkö 127V~220V/60Hz (Z pistoke)
Puhelinnumero +55
Internet-domaini .br
Aikavyöhyke (UTC) UTC -2 ~ -4

Brasilia [1] (Brasil) sijaitsee Etelä-Amerikassa.

Alueet

612px-Brazil colourcópia.jpg

Brasilia on jaettu 5 alueeseen ja se muodostuu 26 osavaltiosta:Kaupungit

Muut kohteet

Ymmärrä

Brasilia on pohjimmiltaan hyvin konservatiivinen maa, vaikka eurooppalaisten mielikuvissa se ei sitä ehkä ole. Nuoret ihmiset muuttavat yhteen vasta häiden jälkeen, maine on erityisesti naiselle tärkeä asia ja alastomuus liittyy vain seksiin. Vanhempia ihmisiä täytyy kunnioittaa.

Ihmiset Brasiliassa rakastavat omia tapojaan, uskomuksiaan eivätkä yleensä ole kovin kokeilunhaluisia. Suuri osa brasilialaisista ei ole opiskellut hyvätasoisissa kouluissa tai päässyt koskaan matkustamaan ulkomaille, joten älä pidä itsestäänselvyytenä, että brasilialaiset tietäisivät muun maailman asioista. Raha ratkaisee brasilaisessa yhteiskunnassa ja luokkien väliset erot ovat räikeät. Rikkaat ovat ökyrikkaita ja köyhillä ei ole mitään. Brasilialaiset itse ovat usein arvostaan tarkempia kuin tasa-arvoisissa pohjoismaissa, esimerkiksi ylempään sosiaaliseen luokkaan kuuluvalla ei ole alempaan luokkaan kuuluvia ystäviä. Muista myös, että Brasilia on ollut vapaa diktatuurista vasta reilut 20 vuotta.

Brasilialaiset ovat erittäin kohteliaita ja vastaanottavaisia, ja on tärkeää olla heille kohtelias aina. On usein tärkeämpää olla kohtelias kuin rehellinen. Brasilialaiset eivät ole suunnitelmallisia ja sovituista asioista ei aina pidetä kiinni. Parin tunnin myöhästyminen sovitusta tapaamisesta ei ole paikallisen käsityksen mukaan myöhästyminen.

Tule

Lentokoneella

Suomesta ei ole suoria reittilentoja Brasiliaan vaan konetta pitää vaihtaa esim. Madridissa tai Lissabonissa. Finnair lentää talvisin Aurinkomatkojen tilauslentoja Fortalezaan.

Junalla

Autolla

Bussilla

Laivalla

Liiku

Junalla

Brasiliassa ei juurikaan ole kunnossa olevaa rautatieverkkoa eikä junalla matkustaminen ole maassa varteenotettava vaihtoehto.

Bussilla

Bussiyhteydet ovat erittäin hyvät, koska bussilla matkustaminen on yksityisautoilun ja lentämisen ohella pääasiallinen matkustuskeino. Pitkän matkan busseja on karkeasti jaettuna kolmentasoisia, joista hienoimmissa on sängyiksi muuntuvat istuimet. Kaikissa busseissa on yleensä hyvä ilmastointi ja siistit wc:t. Näillä busseilla matkustaminen on kohtuuhintaista, mutta ei halpaa. Erityisen pitkillä matkoilla lentäminen on usein halvempaa. Erikseen ovat paikallisbussit, jotka voivat olla hyvin vaihtelevan kuntoisia.

Puhu

Brasiliassa puhutaan brasilianportugalia, joka eroaa perus-portugalin kielestä yllättävän paljon. Oppikirjoja on erikseen portugalin ja brasilianportugalin kielestä. Englanti ei ole kovin yleinen kieli.

Osta

Hintataso

Ostostenteko on Brasiliassa melko edullista.

Syö

Picanhaa (hienointa naudanlihaa), riisiä ja papuja (brasilialaisten jokapäiväinen ruoka), pão de queijoa ("juustoleipää, eli vehnätaikinasta leivottua suolaista, jossa on juustoa sisällä), muita suolaisia pasteijoita ja piiraita, açaíta (energiapitoista sorbettimaista herkkua), moquecaa (kalasta tai äyriäisistä valmistettua pataa), moninaisia hedelmiä

Juo

Caipirinhaa (ruokoviinasta, sokeria, limestä ja jäistä tehty drinkki), cachaçaa (ruokoviinaa), Guaraná-limpparia ja ihania hedelmämehuja

Nuku

Opiskele

Työskentele

Pysy turvassa

Brasiliassa on suhteellisen turvallista matkustaa, jos pitää silmät auki ja järjen kädessä. Vältä liikkumista kaupunkien slummialueilla, joissa paikallisten jengien suorittamat aseistetut ryöstöt ovat tavallisia; ihmishenki on monissa paikoissa halpa ja turisti voi päästä hengestään rannekellon takia. Ole siis varovainen ja jos joudut ryöstetyksi, älä vastustele ja anna kaikki mitä sinulla on.

Pysy terveenä

Jos aikoo matkustaa viidakkoon kannattaa ottaa keltakuumerokotus ja syödä malarialääkkeitä. Brasilian hygieniataso ei ole yhtä korkea kuin Suomen, joten harkitse kahdesti ennen kuin ostat jotain syötävää katumyyjiltä ja juo vain pullotettua vettä.

Kunnioita

Vanhempia ihmisiä, ihmisten uskonnollisuutta (myös erilaisiin luonnonjumaliin kohdistuvaa), ihmisten yksityisyyttä alastomuuteen liittyen (alusvaatteissa tai alasti näyttäytyminen liittyy lähes pelkästään seksiin) ja paikallisten ihmisten neuvoja siitä, miten käyttäytyä ja pysyä turvassa

Ota yhteyttä

Posti

Brasilian postilaitoksella [2] on toimipisteitä ja postitoimistoja koko maassa. Jos lähetät postikortteja, niin huomioi että niiden saapumisessa kestää kauan.Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!