Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Bintan

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 16. tammikuuta 2012 kello 09.35 – tehnyt 78.22.131.218 (keskustelu) (+ nl)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Bintan

Default Banner.jpg

Lomahotelli Trikorassa

Bintan on saari Indonesiassa, Sumatrasta itään ja Singaporesta etelään.

Kaupungit[muokkaa]

Muut kohteet[muokkaa]

  • Bintan Resorts (Lagoi) — Singaporen Kanariansaaret
  • Trikora — hiljaisia hiekkarantoja saaren itäpuolella

Ymmärrä[muokkaa]

Bintan on jaettu kahteen hyvin erilaiseen osaan. Saaren pohjoisrannalla oleva Bintan Resorts eli Lagoi on käytännössä Singaporen siirtomaa: kalliita lomahotelleja, hyvälaatuisia teitä, valuutta on Singaporen dollari ja hintatason on Singaporeakin kalliimpi. Loput saaresta onkin ns. "oikeata" Indonesiaa, jossa hinnat ovat rupioissa ja palvelutkin aika lailla rupisempia.

Ilmasto[muokkaa]

Bintan on alle asteen päässä päiväntasaajasta, joten ilmasto on trooppinen. Talvella vettä sataa hieman enemmän, kesällä hieman vähemmän, mutta kuivaa ei ole koskaan eikä lämpötila pahemmin tipu alle 30 asteen.

Tule[muokkaa]

Bintanin naapurisaaret ja lauttayhteydet

Lentokoneella[muokkaa]

Bintanilla on pieni lentokenttä, mutta sillä on vain kotimaanlentoja, ja lähes kaikki vieraat tulevat Singaporen kautta.

Laivalla[muokkaa]

Bintaniin on erinomaiset laivayhteydet naapurisaarilta.

Singaporen Tanah Merah-laivaterminaalista on kymmenisen vuoroa päivässä, joista puolet menee Resortsin puolelle (kesto n. tunti) ja puolet Tanjung Pinangiin (n. puolitoista tuntia). Edestakainen lippu maksaa kaikenkaikkiaan reilut S$50, ja viisumeja on saatavilla molemmista satamista.

Naapuroivalta Batamin saarelta on päiväsaikaan lauttoja jopa 30 min välein. Muille saarille lähettyvillä, esim. Karimun, Kundur ja jopa Malesian manteereella Johor Bahruun on pari yhteyttä päivässä. PELNI:n pitkän matka lautat yhdistävät saaren Jakartaan ja muualle Indonesiaan 2-3x/viikossa.

Liiku[muokkaa]

Julkinen liikenne on lähestulkoon olematonta. Bintan Resortsin puolella kiertää harvakseltaan sukkulabussi, muualla joutuu tinkimään taksien kanssa.

Näe[muokkaa]

Tee[muokkaa]

Puhu[muokkaa]

Syö[muokkaa]

Juo[muokkaa]

Pysy turvassa[muokkaa]


Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!