Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ero sivun ”Berliini” versioiden välillä

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Berliini

Default Banner.jpg

(Syö)
(Juo)
Rivi 34: Rivi 34:
  
 
==Juo==
 
==Juo==
 
+
Saksa on perinteisesti oluen ystävän maa, ja niinpä olutta saa Berliinissäkin joka paikasta. Monet kioskityyliset kaupat (''Getränkemarkt'') ovat avoinna läpi yön ja niiden olutvalikoima peittoaa laajuudellaan monen suomalaisen lähikaupan; halvemmalla juomia voi ostaa Lidlin tyyppisistä ruokakaupoista. Baarien hintataso on oluiden osalta Suomea edullisempaa, drinkkien hinnat vaihtelevat paikasta riippuen.
 
===Kahvilat===
 
===Kahvilat===
 
===Baarit & pubit===
 
===Baarit & pubit===
 
===Yökerhot===
 
===Yökerhot===
 +
Berliinin klubitarjonta on eräs Euroopan monipuolisimmista ja edistyksellisimmistä, ja koska yökerhojen aukioloaikoja ei säädellä ovat monet niistä auki aamuun asti mikäli asiakkaita riittää. Tavalliset yökerhot alkavat täyttyä yleensä puolen yön aikoihin ja juhlat ovat parhaimmillaan kahden-kolmen aikaan aamuyöstä, elektronisen musiikin klubeilla yleensä muutamaa tuntia myöhemmin. Varsinkin viikonloppuisin järjestetään myös useita ns. ''afterhours'' -klubeja, jotka avautuvat tavallisia yökerhoja myöhempään ja joissa juhlat voivat jatkua vaikka läpi sunnuntain, maanantaiaamuun asti.
 +
 +
Sisäänpääsymaksut ovat Suomen hintatasoa, yleensä 5-10 euroa. Monet klubit ottavat karsaasti vastaan suuria turistilaumoja, etenkin jos seurueessa on vain miehiä. Jos haluaa varmistaa sisäänpääsynsä tietylle klubille kannattaa siis joko tulla paikalle ajoissa tai pienemmissä seurueissa joissa on mukana myös naisia.
  
 
==Nuku==
 
==Nuku==

Versio 12. kesäkuuta 2007 kello 15.34

Berliini [3] on Saksan pääkaupunki.

Tule

Lentokoneella

Berliinillä on tällä hetkellä kaksi lentoasemaa, Tegel (IATA: TXL, [4]) keskustan länsipuolella ja Schönefeld (IATA: SXF) kaupungin kaakkoispuolella. Berliiniin lentää Helsingistä suoraan Finnair, Blue1 ja Air Berlin. Kolmas lentokenttä, Tempelhof (IATA: THF), suljetaan vuonna 2008.

Schönefeldin lähistölle rakennetaan parhaillaan uutta Berlin-Brandenburgin kansainvälistä lentokenttää (IATA: BBI, [5]), jonka on tarkoitus avautua käyttöön vuonna 2011. Sen avauduttua kaikki alueen lentoliikenne keskitetään BBI:lle ja vanhemmat kentät suljetaan.

Junalla

Muualta Saksasta pääsee kätevästi Berliiniin junalla. Deutsche Bahnin sivuilta löydät aikataulut ja hinnat [6].

Autolla

Rostockista, josta on suora laivayhteys Suomeen, on matkaa Berliiniin reilut 200 kilometriä.

Liiku

Metro (U-bahn) ja paikallisjunat (S-Bahn) ovat nopeimmat tavat liikkua keskustassa ja ne ovat liikenteessä viikonloppuisin vuorokauden ympäri.

Näe

  • Brandenburger Tor
  • Unter dem Linden-bulevardi ja Siegessäule-monumentti
  • Tiergarten
  • Checkpoint Charlie
  • Tv-torni
  • Maria Gedächtniskirche
  • Reichstag, Saksan eduskuntatalo

Tee

Osta

  • KaDeWe, [1]. Suuri ja jo sata vuotta toiminut tavaratalo ydinkeskustassa.

Syö

Hintataso vaihtelee Berliinissä melkoisesti alueesta riippuen (karkeasti ottaen entisellä itäpuolella on edullisempaa), mutta yleisesti ottaen kaupungissa pystyy elämään todella edullisesti valitsemalla ruokapaikan oikein. Edullisia vaihtoehtoja nopeaan nälkään ovat turkkilaisten siirtolaisten pyörittämät kebab-ravintolat joista monet ovat auki lähes vuorokauden ympäri ja joista döner kebab (leivän sisään rakennettu kebab-annos) irtoaa mukaan 1-2 eurolla. Samaisista paikoista saa myös kasvisruokailijoille sopivia annoksia, mm. kikherneistä valmistettu friteerattu falafel. Muita kukkarolle ystävällisiä vaihtoehtoja ovat lukuisat Kaukoidän ravintolat, joissa vatsansa saa yleensä täyteen alle viidellä eurolla.

Juo

Saksa on perinteisesti oluen ystävän maa, ja niinpä olutta saa Berliinissäkin joka paikasta. Monet kioskityyliset kaupat (Getränkemarkt) ovat avoinna läpi yön ja niiden olutvalikoima peittoaa laajuudellaan monen suomalaisen lähikaupan; halvemmalla juomia voi ostaa Lidlin tyyppisistä ruokakaupoista. Baarien hintataso on oluiden osalta Suomea edullisempaa, drinkkien hinnat vaihtelevat paikasta riippuen.

Kahvilat

Baarit & pubit

Yökerhot

Berliinin klubitarjonta on eräs Euroopan monipuolisimmista ja edistyksellisimmistä, ja koska yökerhojen aukioloaikoja ei säädellä ovat monet niistä auki aamuun asti mikäli asiakkaita riittää. Tavalliset yökerhot alkavat täyttyä yleensä puolen yön aikoihin ja juhlat ovat parhaimmillaan kahden-kolmen aikaan aamuyöstä, elektronisen musiikin klubeilla yleensä muutamaa tuntia myöhemmin. Varsinkin viikonloppuisin järjestetään myös useita ns. afterhours -klubeja, jotka avautuvat tavallisia yökerhoja myöhempään ja joissa juhlat voivat jatkua vaikka läpi sunnuntain, maanantaiaamuun asti.

Sisäänpääsymaksut ovat Suomen hintatasoa, yleensä 5-10 euroa. Monet klubit ottavat karsaasti vastaan suuria turistilaumoja, etenkin jos seurueessa on vain miehiä. Jos haluaa varmistaa sisäänpääsynsä tietylle klubille kannattaa siis joko tulla paikalle ajoissa tai pienemmissä seurueissa joissa on mukana myös naisia.

Nuku

  • Intercontinental Berlin, Budapester Strasse 2, +49 30 26020, [2]. Luksushotelli keskustassa.

Pysy turvassa

Pysy terveenä

Ota yhteyttä

Jatka matkaa


Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!