Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Bali

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 13. helmikuuta 2008 kello 09.31 – tehnyt Jpatokal (keskustelu | muokkaukset) (Ak: Uusi sivu: thumb|400px|Hiekkaranta, [[Seminyak]] '''Bali''' on saari Indonesiassa, Jaavasta itään ja Lombokista länteen. Vaikkakin kool...)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Bali

Default Banner.jpg

Hiekkaranta, Seminyak

Bali on saari Indonesiassa, Jaavasta itään ja Lombokista länteen. Vaikkakin kooltaan suhteellisen pieni, rikkaan hindukulttuurinsa ja loistavan surffauksen takia "jumalten saari" on Indonesian ylivoimaisesti suosituin turistikohde.

Kaupungit

Balin kartta

Muut kohteet

Ymmärrä

Sesajen-uhrilahjoja
Temppelin koristeellinen ovi

Ilmasto

Riisipeltoja, Ubud

Balilla on aina kuumaa ja kosteaa. Sadekausi on marraskuusta huhtikuuhun, mutta vettä sataa runsaasti läpi vuoden ja sadekaudellakin useimmiten vain lyhyinä ukkoskuuroina.

Tule

Suomalaiset tarvitsevan viisumin Indonesiaan, mutta sen voi ostaa kentältä hintaan US$10/25 7/30 päiväksi.

Lentokoneella

Balin Denpasar Ngurah Rai (IATA: DPS) lentokenttä on nimestään huolimatta suoraan rannalla Kutan eteläpuolella eikä siis kovinkaan lähellä Denpasaria. Kentälle ei ole suoria lentoja Euroopasta, joten vaihto esim. Bangkokissa tai Hong Kongissa on tarpeen. Yhteydet Aasiaan, Australiaan ja tietenkin Indonesian muille saarille ovat puolestaan erinomaiset.

Huomaa, että lähtiessä pitää maksaa lentokenttävero: Rp. 150.000 ulkomaanlennoille, 30.000 kotimaan lennoille.

Laivalla

Balilta on lauttayhteydet Jaavalle ja Lombokiin.

Liiku

Puhu

Turismi on niin iso bisnes Balilla, että lähes kaikki osaavat edes auttavasti englantia. Pari sanaa indonesiaa voi tosin helpottaa elämää, erityisesti maaseudulla. Paikalliset puhuvat itse balin kieltä, mutta sitä ei juuri katukuvassa näy eikä sillä keskivertovieras mitään myöskään tee.

Syö

Juo

Pysy turvassa


Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!