Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ero sivun ”Avaruus” versioiden välillä

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Avaruus

Default Banner.jpg

(Ymmärrä)
Rivi 4: Rivi 4:
  
 
==Ymmärrä==
 
==Ymmärrä==
Jo nykyään avaruusmatkailu on mahdollista, mutta erittäin kallista huvia. Space Adventuresin [http://www.spaceadventures.com/] järjestämä matka avaruuteen venäläisellä avaruussukkulalla maksaa 20 miljoonaa dollaria, ja hinta tuplaantuu jos haluaa 90 minuutiksi kävelemään avaruuteen. Tämän lisäksi '''Virgin Galactic''' [http://www.virgingalactic.com/] - yhtiö suunnittelee lähettävänsä matkailijoita avaruuteen vuonna 2009 "vain" 200000 dollarin hintaan, ja yhtiön mukaan hintaa tullaan tulevaisuudessa laskemaan. Sen lisäksi löytyy joitakin matkanjärjestäjiä joiden kautta pääsee taistelulentokoneen kyydissä 25000 metrin korkeuteen tai tyhjän rahtikoneen kyydissä kokeilemaan painottomuutta.
+
Jo nykyään avaruusmatkailu on mahdollista, mutta erittäin kallista huvia. Space Adventuresin [http://www.spaceadventures.com/] järjestämä matka avaruuteen venäläisellä avaruussukkulalla maksaa 20 miljoonaa dollaria, ja hinta tuplaantuu jos haluaa 90 minuutiksi kävelemään avaruuteen. Tämän lisäksi '''Virgin Galactic''' [http://www.virgingalactic.com/] -yhtiö suunnittelee lähettävänsä matkailijoita avaruuteen vuonna 2009 "vain" 200000 dollarin hintaan, ja yhtiön mukaan hintaa tullaan tulevaisuudessa laskemaan. Sen lisäksi löytyy joitakin matkanjärjestäjiä joiden kautta pääsee taistelulentokoneen kyydissä 25000 metrin korkeuteen tai tyhjän rahtikoneen kyydissä kokeilemaan painottomuutta.
  
 
==Tule==
 
==Tule==

Versio 9. heinäkuuta 2009 kello 18.33

Seikkailumatkailua parhaimmillaan - ja 40 miljoonan dollarin hinnalla - kalliimmillaan

Avaruus on tulevaisuuden matkakohde.

Ymmärrä

Jo nykyään avaruusmatkailu on mahdollista, mutta erittäin kallista huvia. Space Adventuresin [1] järjestämä matka avaruuteen venäläisellä avaruussukkulalla maksaa 20 miljoonaa dollaria, ja hinta tuplaantuu jos haluaa 90 minuutiksi kävelemään avaruuteen. Tämän lisäksi Virgin Galactic [2] -yhtiö suunnittelee lähettävänsä matkailijoita avaruuteen vuonna 2009 "vain" 200000 dollarin hintaan, ja yhtiön mukaan hintaa tullaan tulevaisuudessa laskemaan. Sen lisäksi löytyy joitakin matkanjärjestäjiä joiden kautta pääsee taistelulentokoneen kyydissä 25000 metrin korkeuteen tai tyhjän rahtikoneen kyydissä kokeilemaan painottomuutta.

Tule

Avaruuteen matkustetaan avaruusaluksella. Matkaa edeltää kolmen päivän koulutusjakso sekä lääkärintarkistus.

Liiku

Avaruudessa liikutaan avaruusaluksella. Lisämaksusta pääsee myös kävelemään avaruuteen.

Näe

  • Avaruussukkulasta voit nähdä maapallon, planeettoja ja tähtiä.

Tee

  • Koe miltä painottomuus tuntuu.
  • Ota kuvia maasta.
  • Auta tieteellisissä kokeissa.
  • Spacediving.

Osta

Avaruudessa ei ole ostosmahdollisuuksia.

Syö

Ruoka ja juoma tuodaan mukaan maasta.

Juo

Nuku

Edulliset

Keskihintaiset

Hintavat

Tällä hetkellä ei ole majoituspalveluja avaruudessa. Bigelow Aerospace [3] kuitenkin suunnittelee avaruuden ensimmäistä hotellia joka suunnitelmien mukaan lähetetään kiertoradalle vuonna 2012. Hinnat ovat todennäköisesti äärimmäisen korkeat.

Pysy turvassa

Avaruus on yksi vaarallisimmista matkakohteista. Kosminen säteily, äärimmäiset lämpötilat, meteoriitit, koneviat, suuret nopeudet, räjähdysalttiit polttoaineet, etäisyys maahan ja hapen puute voi tehdä jokaisesta suunnittelmaan kuulumattomasta tilanteesta hengenvaarallisen.

Pysy terveenä

Ota yhteyttä

Jatka matkaa

Se mikä menee ylös on tultava myös alas - ainakin toistaiseksi. Onneksi maapallolla on paljon nähtävää ja koettavaa.


Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!