Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Australia

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 12. joulukuuta 2009 kello 08.07 – tehnyt Jpatokal (keskustelu | muokkaukset) (Liiku)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Australia

Default Banner.jpg


Koala climbing tree.jpg
Sijainti
noframe
Lippu
noframe
Perustiedot
Pääkaupunki Canberra
Valtiomuoto liittovaltio, parlamentaarinen monarkia
Valuutta australian dollari
Pinta-ala 7 686 850 sq km
Väkiluku 17 746 000
Kieli englanti
Uskonto anglikaanit, katolilaiset
Aikavyöhyke (UTC) UTC alueesta riippuen +8 - +10

Australia sijaitsee Oseaniassa.

Alueet

Osavaltiot

Territoriot

Kaupungit

Muut kohteet

  • Mount Kosciuszko
  • Uluru (engl. Ayers Rock)
  • Iso valliriutta (engl. Great Barrier Reef)

Ymmärrä

Tule

Kaikki paitsi Uusi-Seelantilaiset tarvitsevat viisumin Australiaan. Suomalaiset ja muut EU-maiden kansalaiset voivat kuitenkin käyttää eVisitor-viisumia [1], jonka voi anoa netistä ilmaiseksi ja joka myönnetään yleensä alle päivässä.

Lentokoneella

Helsingistä ei ole suoria lentoja Australiaan. Yhdellä välilaskulla selviää lentämällä Finnairilla Hong Kongiin tai Bangkokiin ja jatkamalla esim. Qantasilla, mutta perinteinen (ja halvin) "kengurureitti" menee Lontoon ja Singaporen kautta.

Laivalla

Marras-helmikuu on risteily-kausi, jolloin maahan saapuu noin 10 risteilyalusta. Voit saapua maahan laivalla ja lentää takaisin.

Holland America Line, Princess Cruises ja Royal Caribbean tarjoavat risteilyjä valtameren yli Amerikkaan.

Liiku

Australia on todella iso maa. Karttaa katsomalla voisi erehtyä luulemaan, että vaikkapa Sydney ja Melbourne ovat toistensa naapureita, mutta etäisyyttä on lähes 900 km — yhtä paljon kuin Helsingistä Sodankylään! Matkaa Australian halki Perthista Sydneyhin on jo lähes 4000 km ja lentokin kestää viisi tuntia.

Lentokoneella

Ainoa järkevä tapa liikkua nopeasti paikasta toiseen on siis lentäen. Qantas/Jetstarin [2] merkittävin kilpailija on Virgin Blue [3], mutta halpayhtiö Tiger Airways tarjoaa joillain reiteillä ryanairmaisia hintoja (ja palvelua).

Junalla

Junaverkko on melko harva, hidas ja kallis. Great Southern Railwayn [4] Indian Pacific Sydneystä Perthiin (maailman pisin junarata Trans-Siperian jälkeen!) kestää neljä päivää, kun taas The Ghan reitillä Adelaide-Alice Springs-Darwinin vaatii kaksi yötä. Sydney-Melbourne tai Sydney-Brisbane sujuu yhdessä yössä.

Puhu

Australiassa puhutaan englantia.

Osta

Hintataso

Australian hintataso on melko sama kuin Euroopassa. Perusateria maksaa noin $5-15 ja yöpyminen suurkaupungeissa $20-50/yö.

Syö

Juo

Australian kansallisjuoma on olut, joka osavaltiolla on omat paikallissuosikkinsa, eikä Fostersia pahemmin näy. Oluen hinta peruskuppilassa on $5 pintaan, puolet tuosta kaupassa. Sanasto vaihtelee villisti paikasta toiseen, mutta useimmissa paikoissa pot on pieni olut (285 mL), schooner on isompi olut (425 mL) ja pint on tuttu brittimitta (570 mL).

Australian viinit ovat ansaitusti niittäneet mainetta viime vuosina ja viinitiloja on yli 2000. Tuotannon keskuksia ovat mm. Barossa Valley Adelaiden lähellä, Yarra Valley Melbournen lähellä, ja Margaret River Perthin liepeillä. Punaviiniä, valkoviiniä, jälkiruokaviinejä ja kuohuviinejä on kaikkia laaja valikoima kaikissa hintaluokissa, ja $10:llä saa jo varsin juomakelpoista tavaraa.

Trooppinen Queensland tunnetaan parhaiten sokeriruo'osta tislatusta Bundabergin rommista.

Nuku

Opiskele

Työskentele

Australiassa työskentelemiseen suomalainen tarvitsee viisumin. Ilman viisumia maahan ei pääse.

Pysy turvassa

Yleinen hätänumero Australiassa on 000

Pysy terveenä

Suomen ja Australian välillä on vastavuoroinen terveydenhuoltosopimus, joka mahdollistaa äkillisen sairaalahoidon ja ensiavun.

Kunnioita

Ota yhteyttä

Suomen suurlähetystö sijaitsee Canberrassa osoitteessa

12 Darwin Avenue

Yarralumla

ACT 2600

Australia.
Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!