Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ateena

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 17. heinäkuuta 2012 kello 04.21 – tehnyt Jpatokal (keskustelu | muokkaukset) (Käyttäjän Redraddis (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän 84.251.153.19 tekemään versioon.)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ateena

Default Banner.jpg

Parthenon

Ateena (Αθήνα, Athína) on Kreikan pääkaupunki.

Ymmärrä

Tule

Lentokoneella

Ateenan uudehko Eleftherios Venizelos -lentokenttä (IATA: ATH, [3]) on alueen suurimpia. Blue 1:lla on pari suoraa lentoa viikossa Helsingistä, Finnair lentää kaupunkiin lomalentoja. Esimerkiksi Budapestin tai Wienin kautta vaihtamalla pääsee päivittäin.

Keskustaan pääsee taksin (noin 20-30€) lisäksi metrolla (6€) tai paikallisbussilla X95 (3,20€). Kaikilla vaihtoehdoilla Syntagman aukiolle pääsee noin kolmessa vartissa, tosin ruuhkaiseen aikaan matkaan voi tuhrautua enemmänkin. Huomaa, että junayhteyksiä on itse asiassa kaksi: metrolinja 3 kulkee suoraan Syntagmalle, kun taas Proastiakos-paikallisjuna päätyy Larissan asemalle.

Liiku

Metrolla

Ateenan metrokartta

Vuoden 2004 olympialaisia varten uusittu ja rutkasti laajennettu Ateenan metro on ylivoimaisesti paras tapa liikkua ympäri kaupunkia. Kertalippu maksaa vain 1€ (paitsi lentokentälle/-ltä 8€), tai koko päivän lippu 3€. Viikon lippu puolestaan kustantaa 14€ ja sillä voi matkustaa kaikissa julkisen liikenteen kulkuneuvoissa: bussilla, paikallisjunalla, raitiovaunulla ja tietysti metrolla.

Metro on edelleen osittain rakenteilla, joten ajantasainen tilanne ja keskeytykset liikenteeseen kannattaa tarkistaa ennen matkaa Ateenan metron omilta sivuilta.

Autolla

Bussilla

Raitiovaunulla

Uusi, ilmastoitu ja moderni raitiovaunu kulkee Syntagmalta rannikolle ja takaisin. Rannikolla päätepysäkkejä on kaksi, Faliro Piraeuksen lähellä sekä Voula Glyfadan lähellä. Matkan varrella on useita maksuttomia tai maksullisia rantoja.

Kävellen

Näe

  • Useisiin paikkoihin, kuten Akropoliin, Akropolin museoon sekä arkeologiseen museoon pääsee ilmaiseksi tai alennuksella myös suomalaisella opiskelijakortilla, joten sitä on hyvä pitää mukana.
  • Parthenon, [1]. 12€.
  • Akropolis-museo, [2]. Akropolis-kukkulan juurella sijaitseva uusi museorakennus on arkkitehtoonisesti vaikuttava ja itse näyttely suositeltava ennen Akropoliille kipuamista. Oppaan avulla kierroksesta saa huomattavasti enemmän irti, mutta jos kuitenkin menet ilman, aloita yläkerran videoesityksestä, niin saat paremman kuvan kokonaisuudesta. 5€.
  • <see name="Kansallinen arkeologinen museo" alt="" address="" directions="" phone="" url="http://www.namuseum.gr/" hours="" price="" lat="" long="" email="" fax="">Huomattavasti Akropolis-museota laajempi ja kokonaisvaltaisempi museo helleenisestä kulttuurista, historiasta ja mytologiasta. Sijaitsee Omonian metroasemasta noin puoli kilometriä pohjoiseen ja Metaxourgion metrolta noin kilometrin koilliseen.
  • <see name="Pnika" alt="" address="" directions="" phone="" url="http://fi.wikipedia.org/wiki/Pnyks" hours="" price="" lat="" long="" email="" fax="">Korkea kukkula noin kilometrin Akropoliilta länteen, jonka huipulta avautuu huikeat maisemat yli koko Ateenan.

Tee

Osta

Syö

Juo

Kahvilat

Baarit & pubit

Yökerhot

Nuku

Edulliset

Keskihintaiset

Hintavat

Pysy turvassa

Pysy terveenä

Ota yhteyttä

Jatka matkaa


Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!