Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Aasia

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 14. helmikuuta 2021 kello 23.08 – tehnyt Adzas (keskustelu | muokkaukset) (Käyttäjän Lol1 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän IBilkka tekemään versioon.)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Aasia

Default Banner.jpg

Aasia on maanosista suurin.

Alueet[muokkaa]

Aasian alueet

Afganistan,Tadžikistan, Kazakstan, Kirgisia, Turkmenistan, Uzbekistan

Japani, Kiina (Taiwan, Hong Kong, Macao), Mongolia, Etelä-Korea, Pohjois-Korea

Bahrain, Irak, Iran, Israel (Palestiina), Jemen, Jordania, Libanon, Kuwait, Oman, Qatar, Syyria, Saudi-Arabia, Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Bangladesh, Bhutan, Intia, Malediivit, Nepal, Pakistan, Sri Lanka

Brunei, Filippiinit, Itä-Timor, Indonesia, Kambodža, Laos, Malesia, Myanmar (Burma), Singapore, Thaimaa, Vietnam

Venäjä, Armenia, ja Azerbaidžan

Ymmärrä[muokkaa]

Aasia on sekä maantieteelisesti että väestömääräisesti suurin maanosa.

Tule[muokkaa]

Lentokoneella[muokkaa]

Suomesta on suoria lentoyhteyksiä Bangkokiin, Pekingiin, Delhiin, Dubaihin, Guangzhouhun, Hong Kongiin, Krabiin Mumbaihin, Nagoyaan, Osakaan, Shanghaihin ja Tokioon. Muihin matkakohteisiin matkaavat joutuvat vaihtamaan konetta.

Junalla[muokkaa]

Trans-Siperian juna kulkee Moskovasta Pekingiin, Vladivostokiin ja takaisin.

Autolla[muokkaa]

Autollakin on mahdollista matkustaa Aasiaan mutta siinä tapauksessa matkaan pitää varata useita kuukausia. Tässä on syytä ottaa selvää etukäteen mitä matkustusasiakirjoja, vakuutuksia yms. vaaditaan eri maissa.

Bussilla[muokkaa]

Laivalla[muokkaa]

Liiku[muokkaa]

Puhu[muokkaa]

Aasian puhutuin kieli on mandariinikiina, mutta englantia puhutaan myös suuressa osissa maita. Itä-Aasia ei ole niin tottunut turisteihin, ja siksi koko maanosassa ei tuskin ole kuultu juurikaan suomen kieltä. Kaakkois-Aasia on Aasian osista eniten suomea (edes jonkin verran) ymmärtävä alue.

Syö[muokkaa]

Ruokailutavat ja ruuat vaihtelevat paljon maasta maahan. Suurimmissa kaupungeissa on useimmiten saatavilla myös länsimaista ruokaa.

Juo[muokkaa]

Pysy turvassa[muokkaa]

Aasiassa on sekä hyvin turvallisia matkailumaita että paikkoja joita tulee välttää. Matkailijan kannattaa tutustua esimerkiksi Ulkoasiainministeriön maakohtaisiin matkailutiedotteisiin [1] ennen lähtöä.

Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!