Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Aasia

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Aasia

Default Banner.jpg

Aasia on maanosista suurin.

Alueet

Aasian alueet

Afganistan,Tadžikistan, Kazakstan, Kirgisia, Turkmenistan, Uzbekistan

Japani, Kiina (Taiwan, Hong Kong, Macao), Mongolia, Etelä-Korea, Pohjois-Korea

Bahrain, Irak, Iran, Israel (Palestiina), Jemen, Jordania, Libanon, Kuwait, Oman, Qatar, Syyria, Saudi-Arabia, Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Bangladesh, Bhutan, Intia, Malediivit, Nepal, Pakistan, Sri Lanka

Brunei, Filippiinit, Itä-Timor, Indonesia, Kambodža, Laos, Malesia, Myanmar (Burma), Singapore, Thaimaa, Vietnam

Venäjä, Armenia, ja Azerbaidžan

Ymmärrä

Aasia on sekä maantieteelisesti että väestömääräisesti suurin maanosa.

Tule

Lentokoneella

Suomesta on suoria lentoyhteyksiä Bangkokiin, Pekingiin, Delhiin, Dubaihin, Guangzhouhun, Hong Kongiin, Krabiin Mumbaihin, Nagoyaan, Osakaan, Shanghaihin ja Tokioon. Muihin matkakohteisiin matkaavat joutuvat vaihtamaan konetta.

Junalla

Trans-Siperian juna kulkee Moskovasta Pekingiin, Vladivostokiin ja takaisin.

Autolla

Autollakin on mahdollista matkustaa Aasiaan mutta siinä tapauksessa matkaan pitää varata useita kuukausia. Tässä on syytä ottaa selvää etukäteen mitä matkustusasiakirjoja, vakuutuksia yms. vaaditaan eri maissa.

Bussilla

Laivalla

Liiku

Puhu

Aasian puhutuin kieli on mandariinikiina, mutta englantia puhutaan myös suuressa osissa maita. Itä-Aasia ei ole niin tottunut turisteihin, ja siksi koko maanosassa ei tuskin ole kuultu juurikaan suomen kieltä. Kaakkois-Aasia on Aasian osista eniten suomea (edes jonkin verran) ymmärtävä alue.

Syö

Ruokailutavat ja ruuat vaihtelevat paljon maasta maahan. Suurimmissa kaupungeissa on useimmiten saatavilla myös länsimaista ruokaa.

Juo

Pysy turvassa

Aasiassa on sekä hyvin turvallisia matkailumaita että paikkoja joita tulee välttää. Matkailijan kannattaa tutustua esimerkiksi Ulkoasiainministeriön maakohtaisiin matkailutiedotteisiin [1] ennen lähtöä.

Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!