Avaa päävalikko

Wikitravel β

Aasia on maanosista suurin.

AlueetMuokkaa

YmmärräMuokkaa

Aasia on sekä maantieteelisesti että väestömääräisesti suurin maanosa.

TuleMuokkaa

LentokoneellaMuokkaa

Suomesta on suoria lentoyhteyksiä Bangkokiin, Pekingiin, Delhiin, Dubaihin, Guangzhouhun, Hong Kongiin, Krabiin Mumbaihin, Nagoyaan, Osakaan, Shanghaihin ja Tokioon. Muihin matkakohteisiin matkaavat joutuvat vaihtamaan konetta.

JunallaMuokkaa

Trans-Siperian juna kulkee Moskovasta Pekingiin, Vladivostokiin ja takaisin.

AutollaMuokkaa

Autollakin on mahdollista matkustaa Aasiaan mutta siinä tapauksessa matkaan pitää varata useita kuukausia. Tässä on syytä ottaa selvää etukäteen mitä matkustusasiakirjoja, vakuutuksia yms. vaaditaan eri maissa.

BussillaMuokkaa

LaivallaMuokkaa

LiikuMuokkaa

PuhuMuokkaa

Aasian puhutuin kieli on mandariinikiina, mutta englantia puhutaan myös suuressa osissa maita. Itä-Aasia ei ole niin tottunut turisteihin, ja siksi koko maanosassa ei tuskin ole kuultu juurikaan suomen kieltä. Kaakkois-Aasia on Aasian osista eniten suomea (edes jonkin verran) ymmärtävä alue.

SyöMuokkaa

Ruokailutavat ja ruuat vaihtelevat paljon maasta maahan. Suurimmissa kaupungeissa on useimmiten saatavilla myös länsimaista ruokaa.

JuoMuokkaa

Pysy turvassaMuokkaa

Aasiassa on sekä hyvin turvallisia matkailumaita että paikkoja joita tulee välttää. Matkailijan kannattaa tutustua esimerkiksi Ulkoasiainministeriön maakohtaisiin matkailutiedotteisiin [1] ennen lähtöä.

Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!