Wikitravel:Quant a

De Wikitravel
Salta a: navegació, cerca

Wikitravel (http://wikitravel.org) és un projecte per a crear una guia de viatges mundial lliure, completa, actualitzada i seriosa. Està redactada amb la col·laboració de Wikiviatgers de tot el món.

El projecte va començar al juliol de 2003 pels seus dos fundadors, Evan i Maj. El projecte està inspirat de la Wikipedia, la enciclopèdia lliure, i per les necessitats que tenen els viatgers de tenir informació actualitzada que els llargs períodes de temps que passen entre les actualitzacions de les guies de viatges convencionals no poden cobrir. A l'abril de 2006, Wikitravel i World66, una altra wiki de viatges, van ser adquirides per Internet Brands, Inc., un operador de pàgines web d'informació de consum.

Wikitravel està redactada amb esperit de compartir coneixement que fa que viatjar sigui tan divertit. Quan uns viatgers es troben amb uns altres viatgers en els seus periples i viatges ràpidament es posen a compartir informació sobre els llocs d'on venen i es fan preguntes sobre els llocs on van. Volem que compartir aquesta informació sigui encara més fàcil i permetre que tothom la pugui compartir. La nostra llicència copyleft permet que les dades que coneixes es puguin escampar ben i ben lluny.

Per a crear Wikitravel usem un instrument (tot i que també el podríem anomenar "procés" o "tecnologia") anomenat Wiki que permet que qualsevol usuari d'internet creï, actualitzi, editi i il·lustri qualsevol article de la xarxa. Tots compartim els nostres coneixements, els editem, els destil·lem i els ajuntem en un conjunt satisfactori i cohesionat. Com més gent fa clic al link Editar , millor queda Wikitravel.

Ja hem aconseguit algunes fites, però encara queda un llarg camí per recórrer. Si ets nou a Wikitravel, no dubtis en informar-te i ajudar-nos!

Veure també