Diferència entre revisions de la pàgina «Wikitravel:Benvinguda a Viquipedistes»

De Wikitravel
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Línia 13: Línia 13:
 
==Objectius==
 
==Objectius==
  
Si revisa els nostres objectius i no-objectius, hi ha un parell de coses que sobresurten:  
+
Si revisa els nostres [[Wikitravel:goals and non-goals|objectius i no-objectius]], hi ha un parell de coses que sobresurten:  
*Wikitravel no és una enciclopèdia. No necessitem tenir articles immensos, detallats sobre tot i tot. Els articles a Wikitravel són referències per a viatgers; s'haurien d'evitar els temes no relacionats directament o indirectament per a viatjar.  
+
*Wikitravel no és una enciclopèdia. No necessitem tenir articles immensos, detallats sobre tot i tot. Els [[Wikitravel:What is an article?|articles]] a Wikitravel són referències per a viatgers; s'haurien d'evitar els temes no relacionats directament o indirectament per a viatjar.  
*A diferència de Wikipedia, Wikitravel s'apunta cap a versions d'impressió. Volem que els viatgers, estan en ruta, puguin imprimir una còpia d'un article -- es digui, un mapa o llista d'hotels de la ciutat en la qual són -- copiï'l, el dóna als amics, etc. Si us plau, recordi-se'n a l'hora de crear els articles -- la versió d'impressió importa!
+
*A diferència de Wikipedia, Wikitravel '''dòna prioritat''' a les versions d'impressió. Volem que els viatgers, estan en ruta, puguin imprimir una còpia d'un article -- es digui, un mapa o llista d'hotels de la ciutat en la qual són -- copiï'l, el dóna als amics, etc. Si us plau, recordi-se'n a l'hora de crear els articles -- la versió d'impressió importa!
 +
 
 +
==Ús Just==
 +
 
 +
No, no, no, mil vegades no! Si us plau '''no''' deixi caure amb copyright ni imatges, ni text, o uns altres mitjans de comunicació a Wikitravel sota alguna idea borrosa d'"ús just". L'ús just és específic per a l'usuari, i nosaltres realment, realment, realment voler mantenir lliure Wikitravel per a tothom.

Revisió del 20:11, 3 març 2007

Benvingut/da a Wikitravel! Aquest article és específicament per a gent familiaritzada amb Wikipedia, l'enciclopèdia lliure. El format de Wikitravel esta inspirat per Wikipedia, i utilitzem el programari de MediaWiki per a fer-ho possible. Si està acostumat a Wikipedia, s'hauria de sentir com a casa -- encara que probablement hauria de comprovar tanmateix la pàgina on et donem la Benvinguda.

Hi ha algunes diferències molt importants entre Wikitravel i Wikipedia les quals has de conèixer. Si us plau, llegeixi aquesta pàgina minuciosament. A tenir en compte: Wikitravel no és un projecte de la Fundació Wikimedia; no estem ni legalment ni tècnicament associats amb Wikipedia.

Concedint una llicència

La nostra política de copyright és més fàcil per a usuaris, però més estricte per a contribuents que Wikipedia. Utilitzem la llicència ShareAlike 1.0 d'Atribució Creative Commons més que la Llicència de Documentació Lliure de GNU per a mantenir el nostre contingut lliure. ShareAlike 1.0 d'atribució és molt més apropiat per a llocs amb petits continguts. Vegi perquè Wikitravel no és GFDL per a més detalls.

Això ens vol dir que en general els articles des de Wikipedia, no es puguin copiar a Wikitravel. És una violació del GFDL reconcedir una llicència contingut de GFDL. Llevat que sigui l'únic autor de l'article -- és a dir, si té el copyright original, i pot així, reconcedir una llicència pel seu propi treball -- si us plau, no copiï articles de Wikipedia.

Això pot semblar com un problema, però de fet, no és tot tan dolent. La majoria del contingut des de Wikipedia no és apropiat per a Wikitravel.

Objectius

Si revisa els nostres objectius i no-objectius, hi ha un parell de coses que sobresurten:

  • Wikitravel no és una enciclopèdia. No necessitem tenir articles immensos, detallats sobre tot i tot. Els articles a Wikitravel són referències per a viatgers; s'haurien d'evitar els temes no relacionats directament o indirectament per a viatjar.
  • A diferència de Wikipedia, Wikitravel dòna prioritat a les versions d'impressió. Volem que els viatgers, estan en ruta, puguin imprimir una còpia d'un article -- es digui, un mapa o llista d'hotels de la ciutat en la qual són -- copiï'l, el dóna als amics, etc. Si us plau, recordi-se'n a l'hora de crear els articles -- la versió d'impressió importa!

Ús Just

No, no, no, mil vegades no! Si us plau no deixi caure amb copyright ni imatges, ni text, o uns altres mitjans de comunicació a Wikitravel sota alguna idea borrosa d'"ús just". L'ús just és específic per a l'usuari, i nosaltres realment, realment, realment voler mantenir lliure Wikitravel per a tothom.