Wikitravel:Bar dels viatgers

De Wikitravel
La revisió el 23:09, 5 març 2007 per Losimo (discussió | contribucions) (Països Catalans)
Salta a: navegació, cerca
Et donem la benvinguda al Bar dels viatgers
Bar1.jpg

El Bar és el lloc on els Wikiviatgers es troben per intercanviar idees, exposar els seus dubtes i conversar sobre Wikitravel.

Entra i acomoda't en confiança!

No t'oblidis de repetir el "guió" 4 vegades (~~~~) al final de la teva pregunta, per què el teu comentari surti signat i puguem saber a qui contestar.


First Post

So, I create this page so that we, your fellow Wikitravellers can leave a message somewhere. Feel free to move it to a better and local name, rather than Traveller's pub, but be sure to let us know so we can fix our interwiki links. Riggwelter 09:11, 25 febr 2007 (EST)

I'll change the links immediately. Thank you for your help! (Carmepla 15:37, 25 febr 2007 (EST))

Good luck

Good to see that you are up and running. Very best wishes from Sweden! Riggwelter 09:11, 25 febr 2007 (EST)

Thanks a lot! (Carmepla 15:35, 25 febr 2007 (EST))

Discussió dels Models

Hola! He penjat els primers models d'articles que s'ha de veure si responen al que necessitem, ja que són de les poques coses que no es podran canviar més endavant (o serà molt difícil), quan la gent comenci a escriure coses.

Punxa a edita i deixa la teva resposta! (Carmepla 02:07, 27 febr 2007 (EST))

Bones!!!! :U) (Primer s'ha de saludar, no?) Jo afegiria "bicicleta" com a mitjà de transport a dintre de país i metròpolis. Per lo demés, ara en principi, està bé.

(losimo 00:32, 01 març 2007 (EST))

Hola!!! Suposo que amb la bicicleta t'estàs referint al mitjà dintre de l'apartat de circular i no al de arribar.De totes formes crec que és és més habitual agafar la bicicleta en una ciutat concreta i a partir d'allí fer rutes.(Carmepla 01:38, 1 març 2007 (EST))
Bona nit! Proposo la següent correcció lingüística en els model d'aricles: posar arribar-hi enlloc d'arribar. D'aquesta manera hi haurà més coherència en tot el model (arribar-hi ... anar-se'n) --- (Carmepla 19:55, 2 març 2007 (EST))
Ieps! com nem?
Nem al gra. Lo de la bici ja tens raó ja... en què devia estar pensant... Per lo que comentes en segon terme, hem sumo a la teua proposta carme. losimo 20:14, 3 març 2007 (EST)

Països Catalans

He vist que a la Pàgina Principal algú ha canviat el nom de Catalunya i ha posat Països Catalans.

Jo no sóc partidària de fer un article nou per als Països Catalans; explico per què: Hi ha una part dels Països Catalans dintre de França i una altra dintre d'Espanya, la qual cosa implicaria haver de doblar molta informació donat que el que no podem fer és no posar França i Espanya.

Si ens fixem en la Wikipedia, veiem que allí han posat un article per als Països Catalans explicant quina realitat és i l'han centrat en el caràcter lingüístic tot i que se li poden aplicar altres matisos, si es vol.

Tanmateix, per tal d'estructurar Wikitravel cal que acordem una jerarquia geogràfica que no es superposi gaire i així poder saber on hem de col·locar informació nova. Crec que en casos de polèmica o dubte hem de considerar que Wikitravel és abans que res una guia de viatges sobretot i per tant s'ha de prioritzar la utilitat per al viatger.

Per tant, la meva proposta és: Estructurar la jerarquia geogràfica en base a les fronteres estatals i quan parlem de Països Catalans fer l'enllaç a la Viquipèdia [1]

(Carmepla 01:59, 1 març 2007 (EST))

I agree 100%, as I wrote on RMX's discussion page: The Spanish version has no page called "Paises Hispanohablantes"; the Portuguese version doesn't have "Paises Lusofonos", etc... They don't need them, because that kind of organization is not useful for travelers. I vote to delete Països Catalans.
  • (Sorry for the English. I cannot write Catalan, only read it). Texugo 02:10, 1 març 2007 (EST)
[en] You can exceptionally have articles that are neither countries nor continents, like Andes or European Union. Yet they always exist outside the hierarchy and only for practical purposes as they're places the travellers look for and you cannot redirect them to other articles without losing something on the way. I'd keep Païses Catalanos as a short disambiguation-like page showing links to the articles about Catalan-speaking places. This exceptional page wouldn't in itself constitute a level in the jerarquía, which would still follow the current political boundaries, like: L'Alguer -> Sardinia -> Italy -> Southern Europe -> Europe. Anyway, I'm not really advocating for its maintenance, I only think it's not that absurd to keep it as long as the geographical hierarchy is observed and coherence with other language versions isn't lost. -- Rmx 08:02, 1 març 2007 (EST)
Fixem-nos en el que comenta Rmx de fer excepcions a la jerarquia geogràfica establerta quan aportin informació des del punt de vista del viatger. Em sembla molt bon consell, jo hi estic d'acord. Una altra cosa: he vist que l'entrada que hi ha a la Viquipèdia sobre Catalunya [2] està molt completa, en la meva opinió. Jo crec que podríem fer l'article de Catalunya a Wikitravel posant en l'encapçalament els límits geogràfics que considerarem a Wikitravel. Després, en l'apartat de Comprendre es podria donar l'explicació de què el terme Catalunya té un significat més ampli, fer una petita introducció del que hi ha a la Viquipèdia (Sense copiar, eh!!!) i fer un enllaç a l'article de la Viquipèdia per a les persones que en vulguin saber més. Què en penseu? (Carmepla 08:13, 1 març 2007 (EST))
Per cert, jo no veig malament la suggerència deixar la pàgina de Països Catalans com a pàgina de desambiguació i aplegar els territoris de llengua catalana. Potser hauríem de crear una Categoria? Els més experts: ens podeu dir si és així la forma més senzilla o quina és? (Carmepla 08:35, 1 març 2007 (EST))
Aùnque alguns no estiguin d'acord amb aquesta política, la utilització de categories en Wikitravel es fa normalment sol per les metadades. Per a l'organització i navegació, la solució més comú i senzilla és la plantilla IsIn i la "breadcrumb navigation". -- Rmx 12:13, 1 març 2007 (EST)
Crec que és indispensable que hi haja un lloc a on es puga explicar què són els Països Catalans, però a efectes pràctics hem de ser realistes: la gent de fora de casa nostra viatja a Perpinyà, o a València, o a l'Alguer, i no als Països Catalans. No sé quina serà la millor manera de reproduir-ho a la wikipedia, ¿potser amb la categoria? (Jacme 11:27, 2 març 2007 (EST)
A veure si ho he entès correctament. Pel que veig la plantilla IsIn és la que ens permetrà anar construint la jerarquia geogràfica amb coherència amb les altres versions lingüístiques amb què farem els enllaços interwiki. Quan estiguin posades aquestes plantilles en els diferents articles, podrem navegar pel wiki mitjançant la navegació estructurada o "breadcrumb navigation" ¿Correcte? D'altra banda, pel que fa a l'article dels Països Catalans, no li aplicarem la plantilla IsIn, el deixarem fora de la jerarquia geogràfica; tampoc li aplicarem el format dels models d'articles sinó que serà com una pàgina de desambiguació amb una explicació i uns enllaços a altres articles. Estem d'acord? Vaig a començar a fer un esborrany (draft) a veure com queda. (Carmepla 19:20, 2 març 2007 (EST))

Hi estic completament d'acord. L'útilització de "Països Catalans" pot resultar més política que útil (que no real) conseqüentment embolicar a la persona que ho consulta (deixant apart lo de la feina que ja comentes). Per part meua: Catalunya. Cada cosa pel seu nom. (losimo 13:41, 03 març 2007 (EST))

Bé, jo penso que utilitat en té, però és tan minoritària que no justifica ni un canvi d'estructura (evidentment) i ni tan sols un manteniment d'informació doblat. A mi només em ve al cap un exemple: imaginem-nos una persona que està estudiant el català i vol visitar els territoris on es parlen els diferents dialectes. Per a aquesta persona, la pàgina dels Països Catalans li resultarà útil. Estic preparant l'esborrany amb aquest exemple en ment. (Carmepla 10:57, 3 març 2007 (EST))
D'acord.(losimo 21:41, 03 març 2007 (EST))
Hola! Ja tenim la pàgina dels Països Catalans. Ja em direu què en penseu. (Carmepla 13:21, 4 març 2007 (EST))
Me sembla perfecte! hi he vist alguna coseta al nom dels dialectes, que arreglaré quan puga (Jacme 14:33, 5 març 2007 (EST)
Per mi: tot correcte! .--- losimo 18:05, 5 març 2007 (EST)