Diferència entre revisions de la pàgina «Ulldecona»

De Wikitravel
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Ulldecona

Default Banner.jpg

(Veure)
(-texto copyvio www.ulldecona.org/niv2.php?id=3)
Línia 33: Línia 33:
  
 
== Veure ==
 
== Veure ==
 
+
===El Castell Medieval===
Si expliquem la història d'Ulldecona, podem fer "Un passeig per la història" (tal i com diiu el seu lema de turisme). I es que en aquest poble, situat entre les serres del Montsià i Godall, hi han passat els caçadors postpaleolítics de fa uns 8000 anys, els ibers, romans, àrabs, els cristians amb reconquesta de mans de Ramon de Berenguer IV (al 1148 quan conquereixen el Castell), guerres, crisis, resurgiments econòmics,...
+
El Castell Medieval d'Ulldecona, declarat Bé d'Interés Cultural, és el símbol identitari per excel·lència del nostre municipi. L'àmplia visibilitat i la gran fertilitat i riquesa del terreny, ha comportat que aquest lloc hagi estat al llarg de la història, una zona estratègica pel control del territori des d'època Ibèrica fins la Medieval. Sobresurt però, la fortificació hospitalera emmurallada; la impressionant torre de l'homenatge, la torre rodona, l’església de Santa Maria dels Àngels, les dependències domèstiques dels hospitalers... així com, les restes de l’antiga fortificació àrab, de l'assentament Iber...
Els orígens de la població en sí, els trobem anys després de la reconquesta. Va ser l'ordre de l'Hospital la que va tenir la comanda d'Ulldecona durant cinc segles. Durant molts anys van estar situats al Castell i van anar construint, damunt el que havien construit els àrabs, la torre redona, la torre quadrada i l'esglèsia.  És al 1222 quan es fa la primera carta pobla dels habitants que vivien al recinte enmurallat del Castell. Posteriorment, l'any 1274 el poble es trasllada a la Foia (al lloc on ara hi és) i es fa la segona carta pobla. Al 1373 s'inicia la construcció de l'església parroquial de Sant Lluc, que es va consagrar el 1421.
+
Després d'un llarg període de romandre tancat degut a les obres de millora i acondicionament de bona part del conjunt fortificat, el Castell Medieval d'Ulldecona torna a ser visitable i ofereix al visitant gaudir d'un nou espai i assabentar-se'n una mica més del que, en definitiva, han estat les arrels de la nostra identitat i cultura.
 
 
Com hem dit anteriorment, la Comanda d'Ulldecona dels Hospitalers, va exercir el seu poder sobre la població i el territori durant cinc segles. Durant aquest temps es van produir a Ulldecona moltes visites i estades de reis, entre les que cal destacar les de Jaume I, Carles I i Felip II. Aquest darrer, l'any 1586, va deixar en record de la seva estada un calze que avui dia forma part del tresor parroquial. Abans, però, al 1349 es va convocar el Parlament a Ulldecona per Pere el Cerimoniós i al 1414 van ser les Corts les convocades per Ferran I.
 
 
 
Un capítol dramàtic de la història d'Ulldecona són les guerres que l'han afectat: la dels Segadors, les guerres Carlines i l'ultima Guerra civil, que han costat a la població importants pèrdues econòmiques i humanes.
 
 
 
La desamortització de Mendizábal va afectar l'ordre dels frares Dominics, establerts al convent del Roser. L'altre convent existent a Ulldecona, el de les monges Agustines, no es va veure afectat per aquestes mesures i, encara avui dia, hi ha allí una comunitat de religioses.
 
 
 
Arribada la democràcia (1977), Ulldecona ofereix avui dia un exemple de convivència, civisme i tolerància, que la fan agradable als que hi viuen i als visitants.
 
 
 
Com a testimonis d'aquesta història d'Ulldecona, ha quedat un Patrimoni Cultural que és un dels més rics de la comarca del Montsià. A bona part d'aquest patrimoni, es poden fer visites guiades que apropen al visitant al la història de poble i del nostre pais. Podem visitar:
 
 
 
Les '''PINTURES RUPESTRES ABRICS D'ERMITA''' (al costat de l'Ermita de la Pietat). L'any 1998 van ser declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Els Abrics d'Ermites, nom que reben els tretze abrics d'Ulldecona, junt amb les restes de Cogul i Montblanc formen la Ruta de l'Art Rupestre impulsat pel Museu d'Arqueologia de Catalunya. Dels tretze abrics, però, nomes es pot visitar un, l'Abric I, el més important i que aguarda una de les escenes de caça més importants del Llevant.
 
Fa uns tres anys es va inaugurar el Centre d'Interpretació d'Art Rupestre, des d'on es surt per a fer la visita guiada a l'Abric I i on s'ofereix al visitant una complexa visió general de l'Art llevantí i més concretament, dels 13 abrics que formen el conjunt.
 
Consulteu horaris i preus a les webs: www.turismeulldecona.com o www.ulldecona.cat
 
NOTA: per a la visita guiada a l'Abric I es recomana reservar amb antel.lació al 977 261 008 o al 977 573 394
 
 
 
 
 
El '''CASTELL MEDIAVAL D'ULLDECONA''', declarat Bé d'Interés Cultural, és el símbol identitari per excel·lència del nostre municipi. L'àmplia visibilitat i la gran fertilitat i riquesa del terreny, ha comportat que aquest lloc hagi estat al llarg de la història, una zona estratègica pel control del territori des d'època Ibèrica fins la Medieval. Sobresurt però, la fortificació hospitalera emmurallada; la impressionant torre de l'homenatge, la torre rodona, l’església de Santa Maria dels Àngels, les dependències domèstiques dels hospitalers... així com, les restes de l’antiga fortificació àrab, de l'assentament Iber...
 
Després d'un llarg període de romandre tancat degut a les obres de millora i acondicionament de bona part del conjunt fortificat, el Castell Medieval d'Ulldecona torna a ser visitable.
 
Per a visitar el Castell, cal fer reserva. Consulteu horaris i preus a: www.turismeulldecona.com, www.ulldecona.cat o al 977 573 394
 
 
 
Les '''OLIVERES MIL·LENÀRIES''' formen part del Patrimoni Natural d'Ulldecona. Un patrimoni que està a l'espera de la revisió d'un decret de la Generalitat de Catalunya per a la seua protecció. I es que en els darrers anys, han estat moltíssims els exemplars d'aquestes "escultures naturals" les que han estat arrencades de la terra per a traslladar-les lluny del seu lloc d'origen.
 
Però mentre s'espera aquest decret, i es lluita per a que no n'arrenquin més, l'Oficina de Turisme (977 573 394) ofereix visites guiades a la Partida de l'Arion. La visita concretament es fa a la finca de la la família Porta Ferré que està a serra de Godall, i que compta amb unes 200 oliveres mil.lenàries de les 413 que hi ha a la partida. Durant la visita guiada es poden admirar 35 exemplars d'oliveres monumentals. Al final de l'itinerari podrem gaudir dels 8'05 m. de perímetre de la Farga de l'Arion I, un dels dos arbres declarats monumentals per la Generalitat de Catalunya que tenim al nostre municipi. Tot aquest Patrimoni natural vivent, configura un dels paisatges més característics, històrics i emblemàtics del nostre territori.
 
Per a visitar les Oliveres Mil·lenàries, cal fer reserva. Consulteu horaris i preus a: www.turismeulldecona.com, www.ulldecona.cat o al 977 573 394
 
 
 
També es pot fer una visita pel nostre conte al casc antic d'Ulldecona. Recordem que en un primer moment la població estava situada dintre del recinte enmurallat del Castell. Però en quan va haver una época de més tranquilitat, van baixar ha habiatar a la foia ja que la vida era més fàcil. Es va fer la segona carta pobla, l'any 1274, i contruiren un poble enmurallat que tenia cuatre portals i un pas de ronda (actuals carrers de Murada de Dalt i Murada de Baix, que serveixen com a circumvalació del casc antic). Les muralles van anar desapreixen al segle XIX, ja que la població va crèixer i va sortir fora d'aquest perimetre.
 
De la part més antiga de la població, podem visitar els següents llocs:
 
 
 
 
 
'''L'església de Sant Lluc'''. L'actual temple gòtic substituí l'església del segle XIII bastida en traslladar-se la gent del Castell a la Foia. La seva construcció s'inicià l'any 1373 i el 1421 es consagrà l'altar major. Consta d'una única nau dividida en quatre trams i capelles laterals entre contraforts irregulars. La volta és de creueria, amb arcs recolzats sobre pilastres adossades als murs.
 
 
 
'''Casa de la comanda'''. La casa del Comanador es va construir en el segle XV, època a la qual pertanyen el vestigis conservats a la façana; era utilitzada com residència d'aquest i va ser el centre administratiu de la zona. L'estructura interior original va desapareixer després del 1851 quan, en extingir-se la Comanda, passà a ser propietat particular.
 
 
 
'''Casa de la Vila''' (Ajuntament). Antigament era el convent de Sant Domènec. Amb la desamortització de Mendizabal (cap a l'any 1836), va ser expropiat i s'hi ubicà l'Ajuntament i les escoles de pàrvuls. Es tracta d'un edifici de transició entre el barroc i el neoclàssic, segle XVIII. La planta és quadrada i està organitzada al voltant d'un bonic claustre central de cinc arcs per banda. A l'any 1991 s'hi va fer una remodelació interna per tal d'adaptar-lo a les necessitats administratives de l'Ajuntament però, se'n respectà la configuració i, a la paret del claustre que faltava es va posar una moderna estructura metàl·lica.
 
 
 
'''Casa de Cultura'''. Situada davant mateix de l'Ajuntament, antigament era l'església del Roser. Es va resturar a finals dels 80 i es va respectar la forma de l'esglèsia amb planta rectangular de cinc trams, absis quadrat i capelles laterals entre contraforts.
 
Sobre l'antic cor, i estenent-se cap al centre de l'església, s'hi va situar la Biblioteca Municipal. Antigament, també es va fer servir com a mercat.
 
 
 
'''Casa de la Feligresa'''. Esta situada damunt dels pèrxens de la Plaça de l'Església, concretament damunt de dues arcades de perfil modificat d'estil tudor. L'arquitecte autor de l'obra fou César Martinell (que va ser deixeble de Gaudí). Es tracta d'una casa entre mitgeres de tres pisos i barana superior de rajola decorativa amb perfil mixtilini. És interessant el treball en esgrafiats del forjat del mur: s'hi representa la bandera catalana emmarcada dins d'un rombe al voltant del qual s'organitzen motius decoratius singulars (llaços, garlandes...). Del primer pis en sobresurt una tribuna central coberta amb cupulí.
 
 
 
'''Cases Modernistes i Noucentistes'''. Escampades per tot el nucli de la vila, però sobretot a les zones de l'eixample que rodegen el casc antic, i principalment al passeig de l'Estació, trobem una sèrie de cases que, sense oblidar la seua finalitat primera que era la de ser pràctiques i còmodes, tenen diversos traços típics del modernisme i del noucentisme. És imprescindible fer una passejada per aquests carrers i adonar- se de com van canviar els gustos decoratius i estilístics a començament d'aquest segle.
 
 
 
 
 
'''Església del convent de les monges Agustines'''. Dedicat a Santa Magdalena, el convent s'aixeca vora l'antic portal de Vinaròs. El temple, formant conjunt amb el convent, té una façana força austera i una senzilla portada classicista oberta al carrer Major. Va ser construït l'any 1724 sobre una primitiva vivenda on les monges es van instal·lar provisionalment. Amb la guerra de 1936-39, fou utilitzat com a cooperativa i menjador comunal de la Col·lectiva de la CNT-FAI.
 
 
 
Aquests són alguns dels edificis que es poden visitar a Ulldecona. Encara que n'hi han molts més. Als més destacats hi ha una placa informativa a la façana on el visitant es pot conèixer la història i descripció del mateix.
 
 
 
A part del nucli d'Ulldecona, dintre del terme municipal podem trobar els '''BARRIS D'ULLDECONA'''. Són un total de cinc nuclis o barris, separats uns dels altres, amb característiques prou diverses i amb una consciència d'identitat pròpia.
 
Així doncs tenim:
 
 
 
'''ELS VALENTINS''' (molt conegut per la seua oferta gastronòmica). És el barri més jove i dinàmic de tots. És un agrupament rural d'origen desconegut que tenia 30 famílies el 1860. Molt probablement el podem relacionar amb les rompudes fetes al pla de la Galera i l'expansió demogràfica del segle XIX.
 
 
 
'''EL CASTELL''' (més conegut com a Barri Castell). En la documentació antiga (d'època medieval i posterior) aquest nucli, situat a la vora del riu Sénia, apareix com a platja del Molí d'en Castell (probablement pels sediments deixats pel riu). La tradició oral l'esmenta com a barri o molí de Calces. De vegades també s'anomena els Molins, per la quantitat relativament important que n'hi havia, relacionada una altra vegada amb la presència del riu.
 
 
 
'''SANT JOAN DEL PAS'''. L'origen del seu poblament sembla relacionar-se amb la seua posició estratègica en relació al riu. Documentat ja al segle XIV, pot identificar-se amb els Hostalets, antiga posta de camí. Per Sant Joan del Pas hi passaven l'antiga via Augusta i abans la via preromana d'Heraclea. En realitat, el riu pot passar-se fàcilment per dos llocs que coincideixen amb els dos subnuclis que formen el barri: la Raval i els Rajolars.
 
 
 
'''LES VENTALLES'''. Situat al nord del municipi, a la vora de la carretera de Tortosa (T-331) i al límit amb el terme de Freginals, aquest nucli de poblament és d'origen medieval, com ho demostra la carta de població de 1257 i l'església de Sant Joan Baptista, d'art romànic de transició, restaurada fa uns anys. Sembla que el nom prové d'Avencalles o Avençalles, antic nom arab. Actualment hi viuen 37 persones tot l'any.
 
 
 
'''LA MILIANA'''. Nucli situat a 750 metres del quilòmetre 6 de la carretera TV-3314 d'Ulldecona a La Galera, al qual es relacionava amb un topònim del segle XII, miliarins, sobretot per la seua posició estratègica, a la vora de la via Augusta. Avui dia, però, sembla que el topònim prové de Milian (Millan), cognom majoritari entre els que vivien. Precisament, en el cadastre de 1814, hi apareix com a mas dels Millans.
 
El 1960 encara hi vivien 29 habitants, però poc a poc va quedar totalment deshabitat. Tot i això s'han anat restaurant algunes cases, on hi viuen alguns estrangers a temporades i també, darrerament, algunes persones de la zona. Recentment es va posar la llum elèctrica, tant al Barri com a les cases i granges dels voltants, cosa que ha revitalitzat molt el barri i s'han començat a arranjar i equipar algunes cases més.
 
  
 
== Fer ==
 
== Fer ==
  
Una molt bona opció per a un dissabte a Ulldecona, és fer un '''"Dissabte Cultural"'''. D'aquesta manera s'aprofita tot el dia amb grup i es coneix el patrimoni, es menja i es gaudeix del poble. Ha de ser a partir de 10 persones i s'inclou:
 
 
-- Al matí --
 
Recorregut per les Olivers Mil·lenàries de l'Arion
 
(en degustació d'oli mil·lenari)
 
+ visita al recinte fortificat del Castell Medieval
 
 
-- A la tarda --
 
Visita al Centre d'Interpretació d'Art Rupestre dels Abrics de l'Ermita
 
 
Preu amb dinar inclòs a l'Ermita de la Pietat:
 
25€ (IVA INCLÒS)
 
Fins a 9 anys 15€ (IVA INCLÒS)
 
 
D'altra banda, Ulldecona ha estat sempre un poble molt nutrit per associacions de caire cultural i de lleure que fan que hi hagi una gran activitat socio-cultural a la població.
 
Podem destacar les següents '''festes, fires, jornades i mostres''':
 
 
PASSIÓ D'ULLDECONA (es representa des de fa més de 50 anys): diumenges de març, abril i primer diumenge de maig. Es fa tan en català com en castellà. Podeu consultar a www.passioulldecona.org
 
 
JORNADES DE CULTURA: maig-juny
 
  
JORNADES MUSICALS A L'ERMITA: maig, juny i juliol
 
 
FESTES MAJORS: última setmana d'agost
 
 
FESTES QUINQUENNALS: primera quinzena de setembre dels anys acabats en 4 i en 9
 
 
FIRA I FESTES DE SANT LLUC: 18 octubre (festa local)
 
 
FESTES ALS BARRIS:
 
- Valentins: 13 de juny -Sant Antoni
 
- Sant Joan del Pas i Les Ventalles: 24 de juny - Sant Joan
 
- Barri Castell i la Miliana: 26 de juliol - Sant Joaquim
 
 
JORNADES DE TEATRE D'ULLDECONA (diumenges d'octubre i novembre)
 
 
FIRA DE NADAL I REIS (pont de la constitució)
 
 
MOSTRA D'ARTESANS, CERAMISTES I PINTORS LOCALS (mes de desembre)
 
  
 
== Comprar ==
 
== Comprar ==
  
El comerç d’Ulldecona ha estat un dels referents econòmics de l’última dècada. Actualment podem dir que Ulldecona és un poble comercial, ja que en ell s’apleguen multitud de comerços i empreses que han dissenyat un teixit econòmic ric i pròsper i que assegura l’èxit del desenvolupament local durant els propers anys.
 
  
Si voleu comprar productes típics d'Ulldecona, podeu passar per la pastisseria Raga (al carrer Major) i comprar "periquillos" o tortelles (pastes dolces típiques d'Ulldecona), pastissets,...A més a més, en diferents botigues podeu trobar licor de café (fórmula que només es fa a la localitat), oli d'oliva, botifarres, vi, vermuth i moscatell (fets també al poble). Molts d'aquests productes els podeu trobar a l'Agrobotiga (al costat de la Cooperativa).
 
  
 
== Menjar ==
 
== Menjar ==
  
RESTAURANT LES MOLES
 
Ctra. La Sénia, Km. 2
 
977 573 224
 
 
RESTAURANT BON LLOC
 
Antiga Ctra. Vinaròs, s/n
 
977 573 016
 
 
RESTAURANT EL MOSSET
 
Vidal i Barraquer, 2
 
977 720 756
 
  
BAR RESTAURANT MASIA CASTELL DOMÉNECH
 
Partida Plans, s/n
 
616 773 292
 
 
BAR RESTAURANT EL REBOST
 
Calvari, 57
 
977 573 218
 
 
BAR RESTAURANT L'ORFEÓ
 
Major, 147
 
977 721 334
 
 
BAR RESTAURANT SIERRA DEL ORO
 
Pare Palau, 9
 
659 938 763
 
 
BAR RESTAURANT EL MUSEU
 
Sant Jaume, 42-44
 
657 643 460
 
 
BAR RESTAURANT P-38
 
Polígon Industrial Valldepins.
 
C/ Berlin, s/n
 
677 422 026
 
 
BAR RESTAURANT MONT-MAR
 
Plaça Catalunya, 7
 
977 720 105
 
 
RESTAURANT EL CAÇADOR (Als Valentins)
 
Major, 50
 
977 713 029
 
 
RESTAURANT L'ERA (Als Valentins)
 
Major, 2
 
977 570 669
 
 
RESTAURANT MARISOL (Als Valentins)
 
Major, 59
 
977 713 736
 
 
RESTAURANT L'ANTIC MOLÍ (al Barri Castell)
 
Ctra. Ulldecona-La Sénia, Km. 10
 
977 570 893
 
661 535187
 
 
BAR RESTAURANT NOGALES (al Barri Castell)
 
Av. Catalunya, 87
 
977 713 926
 
 
BAR RESTAURANT EL GALLEGO (al Barri Castell)
 
Av. Catalunya, 46
 
977 713 492
 
 
RESTAURANT BRASERIA XAMPANYERIA EL RAJOLAR (a Sant Joan del Pas)
 
Ctra. Ulldecona - La Sénia
 
977 573 170
 
 
BAR RESTAURANT VALLDEPINS
 
Polígon industrial Valldepins, parc. 16
 
977 720 834
 
606 951 290
 
  
 
== Beure i sortir ==
 
== Beure i sortir ==
 
'''LA LLUNA'''
 
Major, 1
 
Tel. 977 573 242
 
 
'''GLOP'S'''
 
Guifré, 26
 
Tel. 629 374 180
 
 
'''CATRÀ'''
 
Guifré, 32
 
Tel. 610 610 701
 
  
  
'''LLOC D'OMM (CHILL OUT)'''
 
Ctra. Ulldecona-La Sénia, km 8
 
Barri Castell
 
Tel: 977 053 083
 
  
 
== Dormir ==
 
== Dormir ==
  
'''HOTEL CAL NAUDÍ ****'''
 
Al peu del Montsià, vistes al Mediterrani, un oasi de Tranquil·litat, color d’olivera, olor de terra ferma, sabor dels millors productes, tot un quatre estrelles a la nostra vila.
 
 
Finca de la Revertera - Serra del Montsià
 
Tel: 669 303 363 // 669 303 353
 
 
Web: www.calnaudi.com
 
 
'''HOTEL BON LLOC *'''
 
Bon tracte, experiència familiar, funcionalitat i qualitat a tan sols un pas del centre de la Vila. Per als qui busquen la millor relació qualitat-preu acompanyada de la millor situació.
 
 
Antiga Ctra. Vinaròs, s/n
 
Tel: 977 573 01 //977 720 209
 
 
Web: www.hotelbonlloc.es
 
 
 
'''HOTEL RURAL EL RAJOLAR'''
 
Enmig de la tranquil·litat, fugint del soroll, en un entor rural i de poble, i a tan sols 5 minuts de tots els serveis. A més a més de grans espais oberts i una cuina molt ben cuidada.
 
 
Ctra. Ulldecona - La Sénia
 
Els Rajolars (Sant Joan del Pas)
 
Tel: 977 573 170// 625 352 320
 
 
Web: www.elrajolar.com
 
 
'''ALBERG DE L'ERMITA'''
 
Per a escapades joves, amb amics o amb família, que busquin el contacte directe amb el Patrimoni Cultural i Natural, a un preu molt baix, i un servei dedicat i familiar
 
Alberg de 24 places situat a les dependències superiors de l'edifici de l'Ermita. Situat en un lloc privilegiat, rodejat de natura, pau i molta màgia. Es fan entrepans, pizzes, torrades... també es fan dinars i sopars per encàrrec.
 
 
Tel: 977 261 008
 
 
 
'''LLOC D'OMM'''
 
Deixa't seduir per l'espai. Fes d'aquest lloc el teu punt de de trobada amb la naturalesa i el relax. Simplement un lloc màgic.
 
Un Hotel amb habitacions decorades pels amants de l'elegant, distint i creatiu en un lloc natural i familiar que els allunyarà de la rutina. Atenció personalitzada i cuidada al màxim. Accessibilitat excel.lent sense deixar d'estar en plena natura.
 
  
Ctra. Ulldecona - La Sénia, km 8 (Urbanització Molí de l'Om)
 
43559 El Castell - Ulldecona (Tarragona)
 
Tel: 977 053 083
 
 
Web: www.llocdomm.com
 
  
 
== Mantenir contacte ==
 
== Mantenir contacte ==

Revisió del 11:14, 28 nov 2008

Ulldecona és una vila de la comarca del Montsià, província Tarragona.


Arribar-hi

Amb cotxe

 • Autopista AP-7 (sortida 42), a 4 Km d'Ulldecona
 • Carreteres comarcals:
  • T-331 Ulldecona - Les Ventalles - Tortosa (més la C-12)
  • T-332 Ulldecona - Vinaròs (més la CS-332 i la N-238)
  • TV-3319 Ulldecona - Sant Joan del Pas - Barri Castell - La Sénia
  • TV-3318 Ulldecona - Alcanar
  • TV-3322 Barri Castell - Els Valentins
 • Carreteres locals:
  • TV-3313 Ulldecona - Godall
  • TV-3314 Ulldecona - La Miliana - La Galera (s'accedeix per la carretera de la Sénia)

Amb tren

 • RENFE: Barcelona-València, amb l'estació situada al mateix nucli urbà.

Amb autobús

Amb avió

Circular

Per conèixer la vila de Ulldecona tan es pot fer a peu com en bici. La població és petita, amb petits desnivells i tot està a 15 minuts, com a màxim, caminant. En cas de voler visitar l'entorn es pot fer amb cotxe, amb bicicleta o a peu.

Veure

El Castell Medieval

El Castell Medieval d'Ulldecona, declarat Bé d'Interés Cultural, és el símbol identitari per excel·lència del nostre municipi. L'àmplia visibilitat i la gran fertilitat i riquesa del terreny, ha comportat que aquest lloc hagi estat al llarg de la història, una zona estratègica pel control del territori des d'època Ibèrica fins la Medieval. Sobresurt però, la fortificació hospitalera emmurallada; la impressionant torre de l'homenatge, la torre rodona, l’església de Santa Maria dels Àngels, les dependències domèstiques dels hospitalers... així com, les restes de l’antiga fortificació àrab, de l'assentament Iber... Després d'un llarg període de romandre tancat degut a les obres de millora i acondicionament de bona part del conjunt fortificat, el Castell Medieval d'Ulldecona torna a ser visitable i ofereix al visitant gaudir d'un nou espai i assabentar-se'n una mica més del que, en definitiva, han estat les arrels de la nostra identitat i cultura.

Fer

Comprar

Menjar

Beure i sortir

Dormir

Mantenir contacte

 • Oficina de Turisme - Passeig de l'Estació, s/n (Edifici de l'estació RENFE) - Tel/Fax: 977 573 394 - correu-e
 • Web d'Ulldecona amb tot tipus d'informació actualitzada.


Anar-se'n{{Wikipedia:Ulldecona}}