Terres de l'Ebre

De Wikitravel
Salta a: navegació, cerca
Terres de l'Ebre

Default Banner.jpg

Les Terres de l'Ebre són una regió de Catalunya que forma part del conjunt de marques turístiques catalanes. Ocupen la part més meridional de Catalunya, i s'estenen pels dos costats de l'Ebre des que deixa Aragó fins que vessa les seves aigües a la Mediterrània.

Comprendre

Aquestes terres estan formades per quatre comarques, a l'interior trobem la Terra Alta i la Ribera d'Ebre, i a la part litoral Baix Ebre i Montsià.

Les Terres de l'Ebre ofereixen una gamma àmplia de paisatges diversos (Parc Natural del Delta de l’Ebre, Parc Natural dels Ports, Riu Ebre, costa, plana i muntanya) i un ventall de possibles activitats turístiques basades en el turisme rural, la cultura identitària, gastronomia i la natura. Totes aquestes possibilitats, conjuntament amb un clima típic mediterrani, fan que els Terres de l'Ebre siguin un paratge per descobrir i poc explotat per les grans masses turístiques.

Paisatge

Un dels paratges més buscats pels turistes són les zones de costa i mar, i és aquí on podem trobar un dels espectacles naturals més impressionants de les Terres de l'Ebre amb la lluita de les aigües de la Mediterrània i les del Riu Ebre a la seva desembocadura, donen com a resultat unes llargues platges de sorra amb molt baixa densitat de visitants, on podem gaudir de la tranquil·litat i una intimitat que pocs llocs ens poden oferir i no podem deixar de banda molt prop d'aquestes platges el Parc Natural del Delta de l'Ebre, la major zona humida de Catalunya, amb una superfície de 320 km2.


Una altra dimensió de les Terres de l'Ebre és la muntanya i la plana, és aquí on podem observar el llegat econòmic tradicional d'aquestes terres com és el sector primari, amb mars de vinyes, fruiters i oliveres. S'ha de destacar les oliveres mil·lenàries de la plana del Montsià, com bé diu el seu nom acompanyen des de fa molt anys a les diverses generacions d'habitants d'aquestes terres. No podem oblidar el Parc Natural dels Ports, el segon parc natural amb més extensió de Catalunya, amb una gran diversitat de flora i fauna.

Cultura

També destaca la cultura identitària, que segurament sorgís a causa del pas de les diferents civilitzacions que han arrelat a la Península Ibèrica guiades pel pas del Riu Ebre. El pas d'aquestes civilitzacions han deixat molts elements a les Terres de l'Ebre, on destaquem les pintures rupestres d'Ulldecona i el Perelló, declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Gastronomia

Finalment, no es pot marxar d'aquestes terres sense provar la seva gastronomia, basada amb productes de qualitat com l'arròs amb D.O Montsià, l'oli D.O. Baix Ebre – Montsià, el vi D.O. de la Terra Alta o les clementines d'Alcanar considerades IGP (indicació geogràfica protegida)., sense oblidar les anguiles i l'ànec del Delta, el peix i marisc de la costa, les carxofes i els cítrics de la plana i el crestó de la muntanya.


Poblacions

Altres poblacions


Arribar-hi

Amb avió

L'aeroport d'arribada més proper és el de Reus, amb aerolínies com Ryanair. Alternativament, també podem dir que aquestes terres es troben equidistants de Barcelona, València i Saragossa.

Amb tren

Circular

Veure

Fer

Parlar

Comprar

Menjar

Beure i sortir

Dormir

Aprendre

Treballar

Seguretat

Salut

Respectar

Mantenir contacte

Anar-se'n