Diferència entre revisions de la pàgina «Nepal»

De Wikitravel
Salta a: navegació, cerca
Nepal

Default Banner.jpg

(Salut)
Línia 95: Línia 95:
  
 
== Salut ==
 
== Salut ==
 +
 +
Assegurança  de viatge:
 +
Kàtmandu disposa de les millors instal•lacions sanitàries del país, però quan se surt de la capital, els nivells de qualitat de clíniques i hospitals disminueixen. A les zones muntanyenques, pot ser que ni tan sols n’hi hagi, així que els alpinistes que emmalalteixen a les muntanyes solen ser evacuats a la capital, o a l'estranger, si el problema és molt greu. Cal tenir sempre una assegurança  de viatge que cobreixi les despeses hospitalàries i les evacuacions d'emergència. En cas de lesions o malalties greus, pot ser necessària una evacuació amb avió, la qual cosa resulta molt car.
 +
Moltes de les zones més populars entre els viatgers són remotes i inaccessibles, per la qual cosa convé informar-se dels possibles riscos per a la salut. En les rutes de senderisme, es recomana portar una farmaciola per poder tractar qualsevol símptoma, fins a arribar a un punt d'assistència mèdica.
 +
Abans d’emprendre el viatge, es recomana llegir la lletra petita de la pòlissa. Determinades activitats catalogades d’ “aventura” o esports “extrems”, poden requerir una cobertura addicional. Moltes pòlisses no cobreixen activitats per sobre dels 4.000 m o si es tracta d’esports perillosos, com el parapent o el rafting en aigües braves; pot ser que tampoc cobreixin el lloguer de motos.
 +
 +
Vacunes:
 +
Encara que hi ha moltes malalties tropicals a Nepal, no s'exigeix oficialment cap immunització per entrar al país, tret que el viatger procedeixi d'una zona amb febre groga, en aquest cas haurà de demostrar que està immunitzat. No obstant això, si es té previst viatjar a zones aïllades, és millor prendre precaucions addicionals i consultar-ho amb el metge. Resulta convenient registrar les vacunes en el Certificat Internacional de Vacunacions.
 +
 +
És aconsellable acudir al metge almenys sis setmanes abans de viatjar, perquè alguns tractaments requereixen més d'una dosi en diferents intervals de temps. Algunes vacunes no són recomanables en dones embarassades o persones amb al·lèrgies.
 +
 +
Altres preparatius:
 +
 +
Viatjar a Nepal pot significar visitar zones molt remotes, per tant és aconsellable fer-se una revisió mèdica abans de sortir. Si es pateix alguna malaltia, cal portar-se la medicació i demanar al metge una descripció escrita de la malaltia i el tractament amb els noms genèrics, per si calgués  anar al metge a Nepal.
 +
 +
També es recomana efectuar un examen dental complet, perquè no és fàcil trobar assistència dental fiable si no es va a  Kàtmandu. Si s'usen lents de contacte, convé portar molta solució i augmentar la higiene per evitar infeccions oculars. També és aconsellable portar-se ulleres graduades i de sol, per si no es poguessin usar les lents de contacte en algun moment.
  
 
== Respectar ==
 
== Respectar ==

Revisió del 21:46, 15 des 2013

Nepal és un país de l'Àsia Meridional.


Mapa
noframe
Bandera
Np-flag.png
Informacions
Capital Kathmandú
Govern Parlament dissolt pel rei Gyanandra el 2002, reinstaurat el 2006
Moneda Rupia nepalesa (NPR)
Superfície total: 140,800 km2
aigua: 4,000 km2
terra: 136,800 km2
Població 27,676,547 (juliol 2006 est.)
Idiomes Nepalès (oficial; parlat pel 90% de la població), al voltant de dotze llengües i uns 30 dialectes importants
Religió Hinduisme 86.2%, Budisme 7.8%, Islam 3.8%, altres 2.2%
Codi telefònic 4+977
Domini Internet .np
Zona horària UTC+5:45


Regions

Nepal es distribueix en 14 zones administratives: 1 Bagmati, 2 Bheri, 3 Dhawalagiri, 4 Gandaki, 5 Janakpur, 6 Karnali, 7 Kosi, 8 Lumbini, 9 Mahakali, 10 Mechi, 11 Narayani, 12 Rapti, 13 Sagarmatha, 14 Seti

  • Humla: Visitada l'estiu de 2007. Humla és un districte de la zona Karnali amb Simikot com a capital del districte, a l'extrem nord-oest del país. SIMIKOT és lloc de pas per anar al KAILAS, muntanya sagrada de l'hinduisme, del budisme i d'altres religions d'aquesta part de món. S'ha de creuar la frontera tibetana.

Aquesta regió no té cap carretera d'accés. S'hi va amb avioneta o a peu. També hi ha un servei d'helicòpter per transport de càrrega que en les èpoques que l'avioneta no pot accedir-hi per pluja o boires, admet passatge. Origen dels vols, Nepaljang o Surket. La regió és molt pobra. Molt muntanyosa, amb poca terra cultivable. Té bestiar, iaks i cabres. La regió és creuada pel riu KARNALI.

  • A l'est hi ha la zona de Jumla, un altre districte de la zona Karnali, on hi ha el llac RARA, centre d'un parc natural.

Té dos pics, a l'oest, de 7.000 m., l'API i el SAIPAL. Al nord, Tibet.

  • TERAI: Es pot visitar NEPALGANJ, camí de SIMIKOT. És una ciutat fronterera amb la Índia. Transit de camions. Zona agrícola amb alguna manufactura d'alimentació. Clima càlid. Terreny pantanós, amb aigües estancades a l'època de pluges. Es nota l'existència de religió musulmana, per les mesquites i per les dones amb vestits negres i que les tapen la cara. Però cap problema de convivència. Aeroport a NEPALGANJ i a SURKET. Es pot recórrer la carretera que va a l'oest. Selva i Parcs Nacionals frondosos. Rius amb passallissos que en determinades èpoques poden ser perillosos de passar. El riu KARNALI té un fantàstic pont.


Ciutats

  • Simikot deu tenir, a 2008, uns 4-5.000 habitants, no més. Està a 3.000 m. sobre una plataforma que mira a la vall del KARNALI, al districte de Humla, a l'extrem nord eoest del país. S'hi accedeix amb avioneta des de NEPALGANJ o des de SURKET.

Té un hotel tipus occidental a les afores de la ciutat i algun lodge, prou dignes. Es base de l'exèrcit i de la policia. Té hospital. Els carrers, de terra, tenen un sistema de clavegueram somer. Aigua repartida en varies fonts i captació d'energia fotovoltàica que possibilita il·luminació als carrers i a les cases i una comunicació telefònica amb mòbils, via satèl·lit.

Altres destins

Sortint de SIMIKOT, a l'est, hi ha una vall on hi ha THE HE i TAKLA, dos pobles, el primer amb uns 1.000 habitants i el segon amb uns 200. THE HE està a uns 10 km de SIMIKOT i TAKLA a uns 15. La vall molt maca. Al poble no hi ha cap infraestructura per a forasters, però la gent és molt receptiva. Suposo que cap problema per acollir a forasters. Es pot trobar a algú que xapurregi anglès.

Mapa de Nepal

En la visita a TAKLA, condicions sanitàries deficients. Comoditats quasi nules. Condicions de vida de subsistència en base a cultius a bestiar i a productes del bosc, mel, fruits,...Moltes pomeres i nous, a la tardor. A l'àrea, hi ha monestirs budistes visitats per occidentals. Son monestirs molt aïllats. A SIMIKOT hom es pot informar de com arribar-hi. TAKLA és porta d'una part important de muntanyes on hi ha pastures,.....Comprendre

A l'àrea de SIMIKOT el diner circula normalment. Hi ha estructura política, exèrcit, policia, col·legi, hospital,..... Als pobles del voltant, funciona molt el troc. La gent s'ajuda com un grup. Tothom opina sobre temes comuns. No hi ha càrrecs electes, però si consell de vells i funcionament tribal. La religió és pre-hinduista, tipus xamanisme himalaii. A TAKLA hi ha una escola amb 4 aules, però sense pupitres, els nens seuen a terra, pissarres velles. Els nens aprenen a llegir, a comptar, en nepalès i amb anglès. Cada dia hi van 2 mestres, des de pobles propers. La gent és molt generosa, tipus rural, no demanen res pel que t'ofereixen. Donen el que els és escàs per agraciar al visitant i s'ha d'acceptar amb agraïment, que no té per què ser econòmic. La relació és lliçó de respecte i de dignitat

Arribar-hi

Amb avió

A SIMIKOT en avioneta, des de NEPALGANJ o des de SURKET. També, quan l'avioneta no pot per núvols o boires, hi ha un helicòpter per a càrrega que admet passatge. A l'agost 07 varem pagar, per 4 persones, 1.000 US$ per la pujada. El vol, d'una hora. L'avioneta molt moderna.

Amb vaixell

Amb cotxe

Amb bus

Amb tren

Circular

Amb avió

Amb vaixell

Amb cotxe

Amb bus

Amb tren

Parlar

Comprar

Menjar

Beure i sortir

Dormir

A SIMIKOT, un lodge regentat per tibetans, molt bé. Llit amb bones flassades. Dutxa amb aigua calenta solar. Menjar típic, arrós, verdures, ous,algo de carn,...beure, te. Hi ha un hotel tipus occidental a les afores del poble. Modern.

Aprendre

Treballar

Seguretat

Salut

Assegurança de viatge: Kàtmandu disposa de les millors instal•lacions sanitàries del país, però quan se surt de la capital, els nivells de qualitat de clíniques i hospitals disminueixen. A les zones muntanyenques, pot ser que ni tan sols n’hi hagi, així que els alpinistes que emmalalteixen a les muntanyes solen ser evacuats a la capital, o a l'estranger, si el problema és molt greu. Cal tenir sempre una assegurança de viatge que cobreixi les despeses hospitalàries i les evacuacions d'emergència. En cas de lesions o malalties greus, pot ser necessària una evacuació amb avió, la qual cosa resulta molt car. Moltes de les zones més populars entre els viatgers són remotes i inaccessibles, per la qual cosa convé informar-se dels possibles riscos per a la salut. En les rutes de senderisme, es recomana portar una farmaciola per poder tractar qualsevol símptoma, fins a arribar a un punt d'assistència mèdica. Abans d’emprendre el viatge, es recomana llegir la lletra petita de la pòlissa. Determinades activitats catalogades d’ “aventura” o esports “extrems”, poden requerir una cobertura addicional. Moltes pòlisses no cobreixen activitats per sobre dels 4.000 m o si es tracta d’esports perillosos, com el parapent o el rafting en aigües braves; pot ser que tampoc cobreixin el lloguer de motos.

Vacunes: Encara que hi ha moltes malalties tropicals a Nepal, no s'exigeix oficialment cap immunització per entrar al país, tret que el viatger procedeixi d'una zona amb febre groga, en aquest cas haurà de demostrar que està immunitzat. No obstant això, si es té previst viatjar a zones aïllades, és millor prendre precaucions addicionals i consultar-ho amb el metge. Resulta convenient registrar les vacunes en el Certificat Internacional de Vacunacions.

És aconsellable acudir al metge almenys sis setmanes abans de viatjar, perquè alguns tractaments requereixen més d'una dosi en diferents intervals de temps. Algunes vacunes no són recomanables en dones embarassades o persones amb al·lèrgies.

Altres preparatius:

Viatjar a Nepal pot significar visitar zones molt remotes, per tant és aconsellable fer-se una revisió mèdica abans de sortir. Si es pateix alguna malaltia, cal portar-se la medicació i demanar al metge una descripció escrita de la malaltia i el tractament amb els noms genèrics, per si calgués anar al metge a Nepal.

També es recomana efectuar un examen dental complet, perquè no és fàcil trobar assistència dental fiable si no es va a Kàtmandu. Si s'usen lents de contacte, convé portar molta solució i augmentar la higiene per evitar infeccions oculars. També és aconsellable portar-se ulleres graduades i de sol, per si no es poguessin usar les lents de contacte en algun moment.

Respectar

Mantenir contacte

De viatges

Anar-se'n