Diferència entre revisions de la pàgina «Nepal»

De Wikitravel
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Nepal

Default Banner.jpg

(Regions)
(Evitar, en lo possible, l'ús de la primera persona per permetre l'edició col·laborativa)
Línia 2: Línia 2:
  
 
== Regions ==
 
== Regions ==
HUMLA:Aquest estiu, 2007, vaig estar, amb els meus 2 fills, a SIMIKOT, regió de HUMLA, a l'extrem nordoest del pais. SIMIKOT és lloc de pas per anar al KAILAS, montanya sagrada de l'hinduisme, del budisme i d'altres religions d'aquesta part de mon. S'ha de creuar la frontera tibetana.
+
HUMLA: Visitada l'estiu de 2007, a SIMIKOT, regió de HUMLA, a l'extrem nord-oest del país. SIMIKOT és lloc de pas per anar al KAILAS, muntanya sagrada de l'hinduisme, del budisme i d'altres religions d'aquesta part de món. S'ha de creuar la frontera tibetana.
Aquesta regió no te cap carretera d'accés. S'hi va amb avioneta o a peu. Tambè hi ha un servei d'helicopter per transport de càrrega que en les epoques que l'avioneta no pot accedir-hi per pluja o boires, admet passatge. Origen dels vols, Nepaljang o Surket.
+
Aquesta regió no cap carretera d'accés. S'hi va amb avioneta o a peu. També hi ha un servei d'helicòpter per transport de càrrega que en les èpoques que l'avioneta no pot accedir-hi per pluja o boires, admet passatge. Origen dels vols, Nepaljang o Surket.
La regió és molt pobre. Molt muntanyosa, amb poca terra cultivable. Te bestiar, iaks i cabres.  
+
La regió és molt pobra. Molt muntanyosa, amb poca terra cultivable. bestiar, iaks i cabres.  
 
La regió és creuada pel riu KARNALI.
 
La regió és creuada pel riu KARNALI.
 
A l'est hi ha la zona de JUMLA, on hi ha el llac RARA, centre d'un parc natural.
 
A l'est hi ha la zona de JUMLA, on hi ha el llac RARA, centre d'un parc natural.
Te dos pics, a l'oest, de 7.000 m., l'API i el SAIPAL. Al nord, Tibet.
+
dos pics, a l'oest, de 7.000 m., l'API i el SAIPAL. Al nord, Tibet.
TERAI: Varem visitar NEPALGANJ, camí de SIMIKOT. És una ciutat fronterera amb la India. Transit de camions. Zona agricola amb alguna manufactura d'alimentació. Clima càlid. Terreny pantanós, amb aigues estancades a l'epoca de pluges. Es nota l'existència de religió musulmana, per les mesquites i per les dones amb vestits negres i que les tapen la cara. Però cap problema de convivència. Aeroport a NEPALGANJ i a SURKET. Varem recorrer la carretera que va a l'oest. Selva i Parcs Nacionals frondossos. Rius amb passallissos que en determinades epoques poden ser perillossos de passar. El KARNALI te un fantàstic pont.
+
TERAI: Es pot visitar NEPALGANJ, camí de SIMIKOT. És una ciutat fronterera amb la Índia. Transit de camions. Zona agrícola amb alguna manufactura d'alimentació. Clima càlid. Terreny pantanós, amb aigües estancades a l'època de pluges. Es nota l'existència de religió musulmana, per les mesquites i per les dones amb vestits negres i que les tapen la cara. Però cap problema de convivència. Aeroport a NEPALGANJ i a SURKET. Varem recórrer la carretera que va a l'oest. Selva i Parcs Nacionals frondosos. Rius amb passallissos que en determinades èpoques poden ser perillosos de passar. El KARNALI un fantàstic pont.
  
 
== Ciutats ==
 
== Ciutats ==
Simikot deu tenir, a 2008, uns 4-5.000 habitants, no més. Està a 3.000 m. sobre una plataforma que mira a la vall del KARNALI, a la regió de HUMLA, a l'extrem nord eoest del pais. S'hi accedeix amb avioneta des de NEPALGANJ o desde SURKET.
+
Simikot deu tenir, a 2008, uns 4-5.000 habitants, no més. Està a 3.000 m. sobre una plataforma que mira a la vall del KARNALI, a la regió de HUMLA, a l'extrem nord eoest del país. S'hi accedeix amb avioneta des de NEPALGANJ o des de SURKET.
Te un hotel tipus occidental a les afores de la ciutat i algun lodge, prou dignes. Es base de l'exercit i de la policia. Te hospital.  
+
un hotel tipus occidental a les afores de la ciutat i algun lodge, prou dignes. Es base de l'exèrcit i de la policia. hospital.  
Els carrers, de terra, tenen un sistema de clavegueram somer. Aigua repartida en varies fonts i captació d'energia fotovoltàica que possibilita il·luminació als carrers i a les cases i una comunicació telefònica amb mòbils, via satèlit.
+
Els carrers, de terra, tenen un sistema de clavegueram somer. Aigua repartida en varies fonts i captació d'energia fotovoltàica que possibilita il·luminació als carrers i a les cases i una comunicació telefònica amb mòbils, via satèl·lit.
  
 
== Altres destins ==
 
== Altres destins ==
Sortin de SIMIKOT, a l'est, hi ha una vall on hi ha THE HE i TAKLA, dos pobles, el primer amb uns 1.000 habitants i el segon amb uns 200. THE HE està a uns 10 km de SIMIKOT i TAKLA a uns 15.  
+
Sortint de SIMIKOT, a l'est, hi ha una vall on hi ha THE HE i TAKLA, dos pobles, el primer amb uns 1.000 habitants i el segon amb uns 200. THE HE està a uns 10 km de SIMIKOT i TAKLA a uns 15.  
La vall molt maca. Al poble no hi ha cap infraestructura per a forasters, però la gent és molt receptiva. Suposo que cap problema per acollir a forasters. Es pot trobar a algú que xapurregi anglés. La nostre visita era a TAKLA, poble del que és originari el meu fill gran i del que va sortir, amb 6 anys, l'any 1995.
+
La vall molt maca. Al poble no hi ha cap infraestructura per a forasters, però la gent és molt receptiva. Suposo que cap problema per acollir a forasters. Es pot trobar a algú que xapurregi anglès. La nostre visita era a TAKLA, poble del que és originari el meu fill gran i del que va sortir, amb 6 anys, l'any 1995.
 
Condicions sanitàries deficients. Comoditats quasi nules. Condicions de vida de subsistència en base a cultius  a bestiar i a productes del bosc, mel, fruits,...Moltes pomeres i nous, a la tardor.  
 
Condicions sanitàries deficients. Comoditats quasi nules. Condicions de vida de subsistència en base a cultius  a bestiar i a productes del bosc, mel, fruits,...Moltes pomeres i nous, a la tardor.  
A l'area, hi ha monestirs budistes visitats per occidentals. Son monestirs molt aillats.  
+
A l'àrea, hi ha monestirs budistes visitats per occidentals. Son monestirs molt aïllats.  
 
A SIMIKOT hom es pot informar de com arribar-hi.
 
A SIMIKOT hom es pot informar de com arribar-hi.
 
TAKLA és porta d'una part important de muntanyes on hi ha pastures,.....
 
TAKLA és porta d'una part important de muntanyes on hi ha pastures,.....
  
 
== Comprendre ==
 
== Comprendre ==
A l'area de SIMIKOT el diner circula normalment. Hi ha estructura politica, exercit, policia, col·legi, hospital,..... Als pobles del voltant, funciona molt el troc. La gent s'ajuda com un grup. Tothom opina sobre temes comuns. No hi ha càrrecs electes, però si consell de vells i funcionament tribal. La religió és pre-hinduista, tipus xamanisme himalaii. A TAKLA hi ha una escola amb 4 aules, però sense pupitres, els nens seuen a terra, pissarres velles. Els nens aprenen a llegir, a comptar, en nepalés i amb anglés. Cada dia hi van 2 mestres, des de pobles propers.  
+
A l'àrea de SIMIKOT el diner circula normalment. Hi ha estructura política, exèrcit, policia, col·legi, hospital,..... Als pobles del voltant, funciona molt el troc. La gent s'ajuda com un grup. Tothom opina sobre temes comuns. No hi ha càrrecs electes, però si consell de vells i funcionament tribal. La religió és pre-hinduista, tipus xamanisme himalaii. A TAKLA hi ha una escola amb 4 aules, però sense pupitres, els nens seuen a terra, pissarres velles. Els nens aprenen a llegir, a comptar, en nepalès i amb anglès. Cada dia hi van 2 mestres, des de pobles propers.  
La gent és molt generosa, tipus rural, no demanen res pel que t'ofereixen. Donen el que els és escàs per agraciar al visitant i s'ha d'acceptar amb agraiment, que no te per que ser econòmic. La relació és lliçò de respecte i de dignitat
+
La gent és molt generosa, tipus rural, no demanen res pel que t'ofereixen. Donen el que els és escàs per agraciar al visitant i s'ha d'acceptar amb agraïment, que no per què ser econòmic. La relació és lliçó de respecte i de dignitat
  
 
== Arribar-hi ==
 
== Arribar-hi ==
  
 
=== Amb avió ===
 
=== Amb avió ===
A SIMIKOT en avioneta, desde NEPALGANJ o desde SURKET. Tambè, quan l'avioneta no pot per nuvols o boires, hi ha un helicòpter per a càrrega que admet passatge. A l'agost 07 varem pagar, per 4 persones, 1.000 US$ per la pujada. El vol, d'una hora. L'avioneta molt moderna.
+
A SIMIKOT en avioneta, des de NEPALGANJ o des de SURKET. També, quan l'avioneta no pot per núvols o boires, hi ha un helicòpter per a càrrega que admet passatge. A l'agost 07 varem pagar, per 4 persones, 1.000 US$ per la pujada. El vol, d'una hora. L'avioneta molt moderna.
  
 
=== Amb vaixell ===
 
=== Amb vaixell ===
Línia 54: Línia 54:
  
 
== Dormir ==
 
== Dormir ==
A SIMIKOT, un lodge regentat per tibetans, molt be. Llit amb bones flessades. Dutxa amb aigua calenta solar. Menjar tipic, arrós, verdures, ous,algo de carn,...veure, te.
+
A SIMIKOT, un lodge regentat per tibetans, molt . Llit amb bones flassades. Dutxa amb aigua calenta solar. Menjar típic, arrós, verdures, ous,algo de carn,...veure, te.
 
Hi ha un hotel tipus occidental a les afores del poble. Modern.
 
Hi ha un hotel tipus occidental a les afores del poble. Modern.
  

Revisió del 19:34, 6 abr 2008

Nepal és un país de l'Àsia Meridional.

Regions

HUMLA: Visitada l'estiu de 2007, a SIMIKOT, regió de HUMLA, a l'extrem nord-oest del país. SIMIKOT és lloc de pas per anar al KAILAS, muntanya sagrada de l'hinduisme, del budisme i d'altres religions d'aquesta part de món. S'ha de creuar la frontera tibetana. Aquesta regió no té cap carretera d'accés. S'hi va amb avioneta o a peu. També hi ha un servei d'helicòpter per transport de càrrega que en les èpoques que l'avioneta no pot accedir-hi per pluja o boires, admet passatge. Origen dels vols, Nepaljang o Surket. La regió és molt pobra. Molt muntanyosa, amb poca terra cultivable. Té bestiar, iaks i cabres. La regió és creuada pel riu KARNALI. A l'est hi ha la zona de JUMLA, on hi ha el llac RARA, centre d'un parc natural. Té dos pics, a l'oest, de 7.000 m., l'API i el SAIPAL. Al nord, Tibet. TERAI: Es pot visitar NEPALGANJ, camí de SIMIKOT. És una ciutat fronterera amb la Índia. Transit de camions. Zona agrícola amb alguna manufactura d'alimentació. Clima càlid. Terreny pantanós, amb aigües estancades a l'època de pluges. Es nota l'existència de religió musulmana, per les mesquites i per les dones amb vestits negres i que les tapen la cara. Però cap problema de convivència. Aeroport a NEPALGANJ i a SURKET. Varem recórrer la carretera que va a l'oest. Selva i Parcs Nacionals frondosos. Rius amb passallissos que en determinades èpoques poden ser perillosos de passar. El KARNALI té un fantàstic pont.

Ciutats

Simikot deu tenir, a 2008, uns 4-5.000 habitants, no més. Està a 3.000 m. sobre una plataforma que mira a la vall del KARNALI, a la regió de HUMLA, a l'extrem nord eoest del país. S'hi accedeix amb avioneta des de NEPALGANJ o des de SURKET. Té un hotel tipus occidental a les afores de la ciutat i algun lodge, prou dignes. Es base de l'exèrcit i de la policia. Té hospital. Els carrers, de terra, tenen un sistema de clavegueram somer. Aigua repartida en varies fonts i captació d'energia fotovoltàica que possibilita il·luminació als carrers i a les cases i una comunicació telefònica amb mòbils, via satèl·lit.

Altres destins

Sortint de SIMIKOT, a l'est, hi ha una vall on hi ha THE HE i TAKLA, dos pobles, el primer amb uns 1.000 habitants i el segon amb uns 200. THE HE està a uns 10 km de SIMIKOT i TAKLA a uns 15. La vall molt maca. Al poble no hi ha cap infraestructura per a forasters, però la gent és molt receptiva. Suposo que cap problema per acollir a forasters. Es pot trobar a algú que xapurregi anglès. La nostre visita era a TAKLA, poble del que és originari el meu fill gran i del que va sortir, amb 6 anys, l'any 1995. Condicions sanitàries deficients. Comoditats quasi nules. Condicions de vida de subsistència en base a cultius a bestiar i a productes del bosc, mel, fruits,...Moltes pomeres i nous, a la tardor. A l'àrea, hi ha monestirs budistes visitats per occidentals. Son monestirs molt aïllats. A SIMIKOT hom es pot informar de com arribar-hi. TAKLA és porta d'una part important de muntanyes on hi ha pastures,.....

Comprendre

A l'àrea de SIMIKOT el diner circula normalment. Hi ha estructura política, exèrcit, policia, col·legi, hospital,..... Als pobles del voltant, funciona molt el troc. La gent s'ajuda com un grup. Tothom opina sobre temes comuns. No hi ha càrrecs electes, però si consell de vells i funcionament tribal. La religió és pre-hinduista, tipus xamanisme himalaii. A TAKLA hi ha una escola amb 4 aules, però sense pupitres, els nens seuen a terra, pissarres velles. Els nens aprenen a llegir, a comptar, en nepalès i amb anglès. Cada dia hi van 2 mestres, des de pobles propers. La gent és molt generosa, tipus rural, no demanen res pel que t'ofereixen. Donen el que els és escàs per agraciar al visitant i s'ha d'acceptar amb agraïment, que no té per què ser econòmic. La relació és lliçó de respecte i de dignitat

Arribar-hi

Amb avió

A SIMIKOT en avioneta, des de NEPALGANJ o des de SURKET. També, quan l'avioneta no pot per núvols o boires, hi ha un helicòpter per a càrrega que admet passatge. A l'agost 07 varem pagar, per 4 persones, 1.000 US$ per la pujada. El vol, d'una hora. L'avioneta molt moderna.

Amb vaixell

Amb cotxe

Amb bus

Amb tren

Circular

Amb avió

Amb vaixell

Amb cotxe

Amb bus

Amb tren

Parlar

Comprar

Menjar

Beure i sortir

Dormir

A SIMIKOT, un lodge regentat per tibetans, molt bé. Llit amb bones flassades. Dutxa amb aigua calenta solar. Menjar típic, arrós, verdures, ous,algo de carn,...veure, te. Hi ha un hotel tipus occidental a les afores del poble. Modern.

Aprendre

Treballar

Seguretat

Salut

Respectar

Mantenir contacte

Anar-se'n