Diferència entre revisions de la pàgina «Nepal»

De Wikitravel
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Nepal

Default Banner.jpg

(Amb avió)
(Dormir)
Línia 46: Línia 46:
  
 
== Dormir ==
 
== Dormir ==
 +
A SIMIKOT, un lodge regentat per tibetans, molt be. Llit amb bones flessades. Dutxa amb aigua calenta solar. Menjar tipic, arrós, verdures, ous,algo de carn,...veure, te.
 +
Hi ha un hotel tipus occidental a les afores del poble. Modern.
  
 
== Aprendre ==
 
== Aprendre ==

Revisió del 11:04, 1 abr 2008

Nepal és un país de l'Àsia Meridional.

Regions

Aquest estiu vaig estar, amb els meus 2 fills, a SIMIKOT, regió de HUMLA, a l'extrem nordoest del pais. SIMIKOT és lloc de pas per anar al KAILAS, montanya sagrada de l'hinduisme, del budisme i d'altres religions d'aquesta part de mon. S'ha de creuar la frontera xinessa. Aquesta regió no te cap carretera d'accés. S'hi va amb avioneta o a peu. Tambè hi ha un servei d'helicopter per transport de càrrega que en les epoques que l'avioneta no pot accedir-hi per pluja o boires, admet passatge. Origen dels vols, Nepaljang o Surket. La regió és molt pobre. Molt muntanyosa, amb poca terra cultivable. Te bestiar, iaks i cabres. La regió és creuada pel riu KARNALI. A l'est hi ha la zona de JUMLA, on hi ha el llac RARA, centre d'un parc natural

Te dos pics de 7.000 m., l'API i el SAIPAL.

Ciutats

Simikot deu tenir, a 2008, uns 4-5.000 habitants, no més. Està a 3.000 m. sobre una plataforma que mira a la vall del KARNALI, a la regió de HUMLA, a l'extrem nord eoest del pais. S'hi accedeix amb avioneta des de NEPALGANJ o desde SURKET. Te un hotel tipus occidental a les afores de la ciutat i algun lodge, prou dignes. Es base de l'exercit i de la policia. Te hospital. Els carrers, de terra, tenen un sistema de clavegueram somer. Aigua repartida en varies fonts i captació d'energia fotovoltàica que possibilita una comunicació telefònica amb mòbils, via satèlit.

Altres destins

Comprendre

Arribar-hi

Amb avió

A SIMIKOT en avioneta, desde NEPALGANJ o desde SURKET. Tambè, quan l'avioneta no pot per nuvols o boires, hi ha un helicòpter per a càrrega que admet passatge. A l'agost 07 varem pagar, per 4 persones, 1.000 US$ per la pujada. El vol, d'una hora. L'avioneta molt moderna.

Amb vaixell

Amb cotxe

Amb bus

Amb tren

Circular

Amb avió

Amb vaixell

Amb cotxe

Amb bus

Amb tren

Parlar

Comprar

Menjar

Beure i sortir

Dormir

A SIMIKOT, un lodge regentat per tibetans, molt be. Llit amb bones flessades. Dutxa amb aigua calenta solar. Menjar tipic, arrós, verdures, ous,algo de carn,...veure, te. Hi ha un hotel tipus occidental a les afores del poble. Modern.

Aprendre

Treballar

Seguretat

Salut

Respectar

Mantenir contacte

Anar-se'n