Diferència entre revisions de la pàgina «Nepal»

De Wikitravel
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Nepal

Default Banner.jpg

(Regions)
(Ciutats)
Línia 11: Línia 11:
  
 
== Ciutats ==
 
== Ciutats ==
 +
Simikot deu tenir, a 2008, uns 4-5.000 habitants, no més. Està a 3.000 m. sobre una plataforma que mira a la vall del KARNALI, a la regió de HUMLA, a l'extrem nord eoest del pais. S'hi accedeix amb avioneta des de NEPALGANJ o desde SURKET.
 +
Te un hotel tipus occidental a les afores de la ciutat i algun lodge, prou dignes. Es base de l'exercit i de la policia. Te hospital.
 +
Els carrers, de terra, tenen un sistema de clavegueram somer. Aigua repartida en varies fonts i captació d'energia fotovoltàica que possibilita una comunicació telefònica amb mòbils, via satèlit.
  
 
== Altres destins ==
 
== Altres destins ==

Revisió del 11:00, 1 abr 2008

Nepal és un país de l'Àsia Meridional.

Regions

Aquest estiu vaig estar, amb els meus 2 fills, a SIMIKOT, regió de HUMLA, a l'extrem nordoest del pais. SIMIKOT és lloc de pas per anar al KAILAS, montanya sagrada de l'hinduisme, del budisme i d'altres religions d'aquesta part de mon. S'ha de creuar la frontera xinessa. Aquesta regió no te cap carretera d'accés. S'hi va amb avioneta o a peu. Tambè hi ha un servei d'helicopter per transport de càrrega que en les epoques que l'avioneta no pot accedir-hi per pluja o boires, admet passatge. Origen dels vols, Nepaljang o Surket. La regió és molt pobre. Molt muntanyosa, amb poca terra cultivable. Te bestiar, iaks i cabres. La regió és creuada pel riu KARNALI. A l'est hi ha la zona de JUMLA, on hi ha el llac RARA, centre d'un parc natural

Te dos pics de 7.000 m., l'API i el SAIPAL.

Ciutats

Simikot deu tenir, a 2008, uns 4-5.000 habitants, no més. Està a 3.000 m. sobre una plataforma que mira a la vall del KARNALI, a la regió de HUMLA, a l'extrem nord eoest del pais. S'hi accedeix amb avioneta des de NEPALGANJ o desde SURKET. Te un hotel tipus occidental a les afores de la ciutat i algun lodge, prou dignes. Es base de l'exercit i de la policia. Te hospital. Els carrers, de terra, tenen un sistema de clavegueram somer. Aigua repartida en varies fonts i captació d'energia fotovoltàica que possibilita una comunicació telefònica amb mòbils, via satèlit.

Altres destins

Comprendre

Arribar-hi

Amb avió

Amb vaixell

Amb cotxe

Amb bus

Amb tren

Circular

Amb avió

Amb vaixell

Amb cotxe

Amb bus

Amb tren

Parlar

Comprar

Menjar

Beure i sortir

Dormir

Aprendre

Treballar

Seguretat

Salut

Respectar

Mantenir contacte

Anar-se'n