Diferència entre revisions de la pàgina «Nepal»

De Wikitravel
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Nepal

Default Banner.jpg

(New page: '''Nepal''' és un país de l'Àsia Meridional. == Regions == == Ciutats == == Altres destins == == Comprendre == == Arribar-hi == === Amb avió === === Amb vaixell === === Amb ...)
 
(Regions)
Línia 2: Línia 2:
  
 
== Regions ==
 
== Regions ==
 +
Aquest estiu vaig estar, amb els meus 2 fills, a SIMIKOT, regió de HUMLA, a l'extrem nordoest del pais. SIMIKOT és lloc de pas per anar al KAILAS, montanya sagrada de l'hinduisme, del budisme i d'altres religions d'aquesta part de mon.
 +
Aquesta regió no te cap carretera d'accés. S'hi va amb avioneta o a peu. Tambè hi ha un servei d'helicopter per transport de càrrega que en les epoques que l'avioneta no pot accedir-hi per pluja o boires, admet passatge. Origen dels vols, Nepaljang o Surket.
 +
La regió és molt pobre. Molt muntanyosa, amb poca terra cultivable. Te bestiar, iaks i cabres.
 +
Simikot deu tenir, a 2008, uns 4-5.000 habitants, no més. Està a 3.000 m. sobre una plataforma que mira a la vall del KARNALI.
 +
Queda a prop del API, pic de 7.000 m.
  
 
== Ciutats ==
 
== Ciutats ==

Revisió del 10:53, 1 abr 2008

Nepal és un país de l'Àsia Meridional.

Regions

Aquest estiu vaig estar, amb els meus 2 fills, a SIMIKOT, regió de HUMLA, a l'extrem nordoest del pais. SIMIKOT és lloc de pas per anar al KAILAS, montanya sagrada de l'hinduisme, del budisme i d'altres religions d'aquesta part de mon. Aquesta regió no te cap carretera d'accés. S'hi va amb avioneta o a peu. Tambè hi ha un servei d'helicopter per transport de càrrega que en les epoques que l'avioneta no pot accedir-hi per pluja o boires, admet passatge. Origen dels vols, Nepaljang o Surket. La regió és molt pobre. Molt muntanyosa, amb poca terra cultivable. Te bestiar, iaks i cabres. Simikot deu tenir, a 2008, uns 4-5.000 habitants, no més. Està a 3.000 m. sobre una plataforma que mira a la vall del KARNALI. Queda a prop del API, pic de 7.000 m.

Ciutats

Altres destins

Comprendre

Arribar-hi

Amb avió

Amb vaixell

Amb cotxe

Amb bus

Amb tren

Circular

Amb avió

Amb vaixell

Amb cotxe

Amb bus

Amb tren

Parlar

Comprar

Menjar

Beure i sortir

Dormir

Aprendre

Treballar

Seguretat

Salut

Respectar

Mantenir contacte

Anar-se'n