Ko Phi Phi

De Wikitravel
Salta a: navegació, cerca
Ko Phi Phi

Default Banner.jpg

Les meravelloses Koh Phi Phi, són per majoria absoluta el paratge més precís i desitjat de tot el país. Amb les seves platges de sorra blanca, aigües blaves turquesa i la seva selva que creix sobre de penya-segats que desafien la gravetat sobre el mar, aquest racó és l'objectiu i destí final de tot viatger que trepitja sòl tailandès, el més a prop del cel que un pot estar en vida. Aquestes dos illes, la gran Koh Phi Phi Don i més petita Koh Phi Phi Lee, són part d'un parc nacional amb estrictes normes que protegeix la zona, encara que de vegades són oblidades pels policies locals en favor dels interessos turístics.

Estan localitzades al mar d'Andaman a l'est de Phuket i a l'oest de Krabi, i antigament estaven habitades per pescadors musulmans, que les feien servir de punt de parada entre trajectes. A principis dels 90, aquest lloc va començar a fer-se popular, i les masses de turistes van començar a arribar, mentre els habitants construïen a corre-cuita allotjaments a bé de preu. Però la febre per guanyar diners es va apoderar d'ells, i es van anar canviant els econòmics bungalows de platja per ressorts de luxe.


KON PHI PHI DON

Aquesta és la més gran de les dos illes principals i l'única amb habitants, lloc d'arribada dels turistes on s'allotgen, ja que aquí s'hi troben els hotels, botigues, restaurants i bars. El seu estret centre que sembla connectar 2 illes entre si, separa les platges principals a menys de 10 minuts caminant, concedint a la illa un forma de lletra "H" amb una de les puntes més llargues. Les seves animades festes de la platja amb actuacions de foc on ballar fins que surti el sol, completen l'activitat d'oci a l'illa, oferint tot el que necessita un per passar d'allò més bé la seva estada insular. Després del terrible tsunami del 2004 que va arrasar el lloc, ara ja no queda ni rastre del desastre, excepte uns cartells indicatius de les rutes a seguir en cas de patir una altra catàstrofe d'aquest tipus.


KON PHI PHI LEE

Famosa per contenir el plató de la pel·lícula "La playa", aquesta illa totalment deshabitada és la veritable joia de l'arxipèlag. Un autèntic espai natural del qual gaudir, previ pagament de 25 baths per persona en entrar a l'illa. Una guarda controla la coneguda platja de Maya bay, i s'assegura que tothom ha abandonat l'illot abans que caigui el sol, ja que està prohibit emular els protagonistes de la platja quedant-se a dormir, però com sempre pagant s'obté un permís especial per passar la nit allà. La millor manera d'arribar-hi, és negociar preus amb els barquers que pesquen a les platges de Koh Phi Phi Don, i després d'un duel de regateig s'acorda preu i l'hora de sortida per al dia següent.