França

De Wikitravel
Dreceres ràpides: navegació, cerca
França

Default Banner.jpg

Mapa de França

França, país d'Europa Occidental, donada la seva forma hexagonal limita al nord amb Bèlgica i Luxemburg, a l'est amb Alemanya i Suïssa, i al sud amb Itàlia i Espanya, separat dels mateixos pels Álpes i els Pirineos respectivament.

Regions

França consta de 22 regions administratives i 4 territoris d'ultramar.


Ciutats

Altres destins

Comprendre

Arribar-hi

Amb avió

Els dos principals aeroports són París i Niça.

L'entrada a França es fa normalment per l'aeroport de Roissy Xerris de Gaulle (CDG), situat a prop de París. Aquest aeroport aquesta utilitzat per Air France (AF) per a gairebé tots els seus vols internacionals. Air France i els altres aerolíneas de Skyteam ((KLM, AeroMexico, Alitalia, Northwest, Delta i Korean) utilitzen el terminal 2, els aerolíneas estrangeres utilitzen el terminal 1 i els vols charter l'acaba 3. 

Empalmes amb els vols interiors: certs vols interiors utilitzen CDG però la majoria utilitzen Orly (ORY), l'altre aeroport de París. Els empalmes en CDG es fan amb un bus gratis que va a tots els terminals, estacions i hotels de l'aeroport. Els empalmes amb ORY són possibles gràcies a un bus gratis per als passatgers d'AF. Existeix també un metre (RER) entre els dos aeroports però és més difícil d'utilitzar amb equipatge voluminoso. AF té també acords amb certs TGV (vegi's a baix). L'estacion de TGV aquesta situat en el terminal 2 sobre la linea del bus gratis.

Altres aeroports tenen lineas internacionals cap a \Europa i Àfrica del Nord, com els de les ciutats de: París, Burdeos, Clermont-Ferrand, Lille, Lió, Marsella, Nantes, Niça, Toulouse. Aquests aeroports permeten empalmes amb aeroports més petits. Per fi dos aeroports són partits amb Suïssa i permeten l'entrada en els dos països: Basilea-Mulhouse i Ginebra

Amb vaixell

Els dos ports on pot desembarcar són Calais i Marella.

Amb cotxe

Amb bus

Amb tren

Existeixen trens rapidos internacionals que permeten entrar a França :

Circular

Amb avió

Amb vaixell

Amb cotxe

La majoria de les autopistes de França són de peatge. Les limitacions de velocitat són les següents :

  • 130km/h en les autopistes (autoroutes) (110km/h en cas de mal temps) *110km/h en les autovies (Routes pour automobiles') ( 100km/h en cas de mal temps )
  • 90km/h en les carreteres ( 80km/h en cas de mal temps)
  • 50km/h en la ciutats Existeixen molts controls de velocitat tant en les autopistes com en la carreteres.

Cal tenir als menys 18 anys per a conduir a França

Amb taxi

Els taxis són bastant cars a França, però són utiles per a moure dintre de les ciutats. Tots els taxis han de tenir uneix placa i un taxímetro.

Amb bus

Amb tren

França té una gran xarxa de ferrocariles que permet anar a totes parts del país de manera molt facil. Té també un tren d'alta velocitat (TGV: Train à Grande Vitesse) que té la seva pròpia xarxa en certs trajectes. És sovint més facil i més barat utlizar el TGV que l'avió i a més el TGV arriba en el centre de les ciutats. Per a comprar els bitllets o tenir informacioness sobre els horaris : http://www.voyages-sncf.com. Més d'hora es compra, més barat serà el bitllet. Cal picar els bitllets abans de pujar al tren. Les maquinas de picar són grogues i se situan en les estacions, a prop de l'accés a les andanes. Si no pica el seu bitllet, el revisor li pot donar una multa.

Parlar

L'idioma de França és el \francès, que tots parlen, però existeixen uns idiomes regionals En el sud es pot parlar tambien l'Euskera (o basc) però no tant com el francès.

Comprar

Menjar

Beure i sortir

Dormir

Aprendre

Treballar

Seguretat

Salut

Respectar

Mantenir contacte

Anar-se'n