Diferència entre revisions de la pàgina «Wikitravel:Com pujar un arxiu»

De Wikitravel
Salta a: navegació, cerca
m (inter-lang)
 
(Hi ha 2 revisions intermèdies del mateix usuari que no es mostren)
Línia 24: Línia 24:
  
 
Veure: [[Wikitravel:Com_inserir_una_imatge|Com inserir una imatge]]
 
Veure: [[Wikitravel:Com_inserir_una_imatge|Com inserir una imatge]]
 +
 +
 +
 +
 +
 +
  
 
[[de:Wikitravel:Wie du Dateien hochlädst]]
 
[[de:Wikitravel:Wie du Dateien hochlädst]]
Línia 29: Línia 35:
 
[[es:Wikitravel:Cómo cargar un archivo]]
 
[[es:Wikitravel:Cómo cargar un archivo]]
 
[[fr:Wikitravel:Comment ajouter un fichier]]
 
[[fr:Wikitravel:Comment ajouter un fichier]]
[[pt:Wikitravel:Com carregar um arquivo]]
+
[[it:Wikitravel:Come caricare files]]
 +
[[ja:Wikitravel:ファイルをアップロードするには]]
 +
[[nl:Wikitravel:Hoe upload ik een afbeelding]]
 +
[[pt:Wikitravel:Como carregar um arquivo]]
 +
[[zh:Wikitravel:如何上傳檔案]]
 +
[[wts:How to upload files]]

Revisió de 08:28, 24 juny 2009

Primer de tot, cal tenir un compte d'usuari per a pujar arxius.

Encara que és possible pujar altres tipus de fitxers, la funció pujar arxius s'utilitza bàsicament per a pujar imatges. Per a més informació sobre com, quan i per què pujar imatges a Wikitravel visita la política d'imatges.

El primer que cal considerar a l'hora de pujar una imatge és determinar si aquesta s'utilitzarà exclusivament en la versió catalana de Wikitravel, o si per contra l'accés a la imatge serà possible des d'altres Wikitravel en altres idiomes.

  • Per als mapes i altres imatges que incloguin text en català es pot usar la funció Pujar arxiu des de la versió catalana.

Una vegada establert el lloc apropiat per a pujar el fitxer:

  1. Introdueix el directori i nom del fitxer a pujar en la casella marcada com Nom d'origen. Es pot utilitzar el botó Examinar per a examinar el disc dur del teu ordinador i buscar el fitxer desitjat sense necessitat de teclejar la ruta completa fins al fitxer.
  2. En la casella Nom de destinació introdueix un nom (sense espais) que sigui descriptiu (p. ex. Paris_#Eiffel_#Tower.jpg o QuitoEquadormarket.jpg). No deixis el nom per defecte que la teva càmera va posar a les imatges (p. ex. IMG01005.JPG), ja que en aquest cas ningú podrà conèixer per la seva descripció què conté la foto.
  3. En la casella Descripció, introdueixi informació bàsica sobre el que conté el fitxer, origen, i quins són els permisos atribuïts al fitxer. És molt útil posar la informació sobre els drets d'autor en la descripció. Si tu ets l'autor del fitxer (p. ex. Vas fe tu la fotografia) hauries d'indicar-ho, especificant el tipus de llicència que atorgues a la imatge: Domini públic o Public Domain (i.i. qualsevol pot usar-ho de la forma que desitgi, per a qualsevol finalitat) o bé Creative Commons Attribution-ShareAlike 1.0 - "abreujat CC-BY-SA" - (i.i. qualsevol pot usar-ho sempre que s'esmenti l'origen del fitxer i es permeti així mateix el seu ús a altres usuaris).

A continuació es mostren una sèrie d'exemples de bones descripcions:

  • San Francisco at sunset, copyright 2003 [[User:Evan|Evan Prodromou]], CC-BY-SA
  • Map of Gold Coast, 1998 US Geographical Survey, public domain {{PD}}
  • Taj Mahal, copyright 1971 Fred Jacobs, uploaded with his permission, CC-BY-SA

NOTA: No està permès sota cap circumstància pujar un fitxer quan es desconegui exactament qui és el seu autor, ni sense el seu permís explícit per a usar el fitxer sota la nostra llicència. No és possible acceptar fitxers pujats sota la idea d'un ús honest, ja que alguns usos no estan coberts. Tampoc és possible usar imatges de Wikipedia, ja que la seva llicència no permet canviar fitxers a CC-BY-SA. Tampoc busquis imatges a la Web i les pugis aquí esperant que ningú s'adoni d'això. Tampoc s'accepten fotografies amb persones reconeixibles, tret que tu tinguis el permís d'aquestes persones. És molt important que Wikitravel es mantingui per a ús lliure per a qualsevol persona i sense infringir els drets d'autor.

Si estàs conforme amb tot l'anterior, prem el botó Pujar un arxiu. Sempre que el fitxer no sigui massa extens i no existeixi un conflicte amb el nom, el fitxer es pujarà del teu ordinador al servidor, i estarà disponible immediatament per a tu (i per a qualsevol altre usuari!)

Veure: Com inserir una imatge