Hjälp Wikitravel att blir en bättre reseguide! Läs här

Skillnad mellan versioner av "Wikitravel:Hur redigerar man en sida"

Från Wikitravel, den fria resehandboken.
Hoppa till: navigering, sök
m (Är artikeln bara påbörjad?)
(Kursiv stil)
Rad 5: Rad 5:
  
 
===Kursiv stil===
 
===Kursiv stil===
För att skriva med kursiv stil i en artikel inleder du texten med tre apostrofer och avslutar texten med tre apostrofer, ex. <nowiki>''Gustav Adolfs torg''</nowiki> blir ''Gustav Adolfs torg''.
+
För att skriva med kursiv stil i en artikel inleder du texten med två apostrofer och avslutar texten med två apostrofer, ex. <nowiki>''Gustav Adolfs torg''</nowiki> blir ''Gustav Adolfs torg''.
  
 
===Länk till annan artikel===
 
===Länk till annan artikel===

Versionen från 19 december 2005 kl. 16.31

För att redigera en sida klickar du på länken redigera längst upp på sidan. Då får du upp en textruta där du kan redigera befintlig text eller lägga till ny text. Vanlig brödtext skriver du som den ska vara och nedan ser du hur du gör för att formatera texten.

Innehåll

Fet stil

För att skriva med fet stil i en artikel inleder du texten med tre apostrofer och avslutar texten med tre apostrofer, ex. '''Gustav Adolfs torg''' blir Gustav Adolfs torg.

Kursiv stil

För att skriva med kursiv stil i en artikel inleder du texten med två apostrofer och avslutar texten med två apostrofer, ex. ''Gustav Adolfs torg'' blir Gustav Adolfs torg.

Länk till annan artikel

För att skapa en länk till en annan artikel skriver du dubbla hakparenteser om den text du vill länka, ex. [[Stockholm]] blir Stockholm.

Spara en artikel eller ändring

För att spara din artikel klickar du bara på knappen Spara. Det brukar alltid vara bra att se hur det blir innan du sparar artikeln och då kan du klicka på Visa förhandsgranskning så får du se hur din artikel kommer att se ut när du sparat den. I rutan sammanfattning kan du skriva en kort beskrivning av vilken ändring du gjort i artikeln, ex. Stafvel ändrat till Stavfel.

Är artikeln bara påbörjad?

Om artikeln är väldigt kort kan du ange {{{stub|ämne=[[ämne]]}}} där du som ämne anger vilken världsdel, kontinent, land, stad, etc. artikeln relaterar till.

Varianter

Åtgärder

Guider

På andra språk