Hjälp Wikitravel att blir en bättre reseguide! Läs här

Skillnad mellan versioner av "Wikitravel:Hur redigerar man en sida"

Från Wikitravel, den fria resehandboken.
Hoppa till: navigering, sök
(Är artikeln bara påbörjad?)
(Jag behöver öva detta)
Rad 17: Rad 17:
  
 
==Jag behöver öva detta==
 
==Jag behöver öva detta==
Det gör du i vår [[Wikitravel:Sandlådan|sandlåda]]. [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 8 november 2009 kl. 13.36 (CET)
+
Det gör du i vår [[Wikitravel:Sandlådan|sandlåda]].
 
+
  
  

Versionen från 8 november 2009 kl. 12.36

För att redigera en sida klickar man på länken/fliken redigera denna sida längst upp på sidan. Då får man upp en textruta där man kan redigera befintlig text eller lägga till ny text. Vanlig brödtext skriver man som den ska vara och nedan finns anvisningar för hur man gör då man formaterar ("wikifierar") texten.

Innehåll

Fet stil

För att skriva med fet stil i en artikel inleder man texten med tre apostrofer och avslutar texten med tre apostrofer, ex. '''Gustav Adolfs torg''' blir Gustav Adolfs torg.

Kursiv stil

För att skriva med kursiv stil i en artikel inleder man texten med två apostrofer och avslutar texten med två apostrofer, ex. ''Gustav Adolfs torg'' blir Gustav Adolfs torg.

Länk till annan artikel

För att skapa en länk till en annan artikel på samma språkversion av Wikitravel skriver man dubbla hakparenteser om den text man vill länka, ex. [[Stockholm]] blir Stockholm.

Spara en artikel eller ändring

För att spara artikeln klickar man bara på knappen Spara. Det brukar alltid vara bra att se hur det blir innan man sparar artikeln och då kan man klicka på Visa förhandsgranskning så visas hur artikeln kommer att se ut när den sparas. I rutan sammanfattning bör man skriva en kort beskrivning av vilken ändring man gjort i artikeln, till exempel Stafvel ändrat till Stavfel.

Är artikeln bara påbörjad?

Om artikeln är väldigt kort kan man ange {{{stub|ämne=[[ämne]]}}} där man som ämne anger vilken världsdel, kontinent, land, stad, etc. artikeln relaterar till.

Jag behöver öva detta

Det gör du i vår sandlåda.

Varianter

Åtgärder

Guider

På andra språk