Hjälp Wikitravel att blir en bättre reseguide! Läs här

Hong Kong

Från Wikitravel, den fria resehandboken.
Version från den 4 februari 2011 kl. 08.28 av 194.17.116.224 (Diskussion) (Språk)
Hoppa till: navigering, sök

Hong Kong är en region i Kina.

Regioner

Hong Kong består av flera olika områden och öar. Det finns 18 olika distrikt som är indelade i tre huvudområden Hongkong Island, Kowloon och New Territories.

Andra destinationer

Från Hong kong kan man ta tåget till Shenzhen som tillhör Kina, det krävs visum för att vistas i Shenzhen. Från Hongkong kan man åka båt över till ön Macao. Macao är en gammal Portugisisk koloni vilket har satt sina spår i arkitekturen. Även maten har fått sina spår av kolonialtiden då maten är en blandning av det Kinesiska och portugisiska köket. Macao är känd för sina kasinon och många åker hit för att testa spellyckan.

Fakta om Hong Kong

Hong Kong erhöll status som en speciell ekonomisk zon 1997. Hong kong har en egen valuta - Hongkong dollar.

Historik

Efter opiumkrigen mellan Storbritannien och Kina fick Storbritannien kontroll över Hong Kong. 1997 återlämnades det till Kina.

Lokalbefolkning

Klimat

Temperaturen i Hong kong varierar under året. På vintern (dec-feb) ligger temperaturen mellan 14 och 20 grader celsius. Under våren (mar-maj)ligger temperaturen mellan 17-27. Sommaren (jun-aug) är varm med temperaturer rund 25-30 grader, men under denna period är det rikligt med nederbörd. Under hösten (sep-nov)ligger temperaturen mellan 19 och 30 grader celsius. Minst nederbörd är det i november, december och januari.

Språk

Det talas mest kantonesiska i Hong Kong, men folk under 40 kan i regel åtminstone lite engelska. Hong Kong har ju tidigare varit en brittisk koloni.

Att ta sig till Hong Kong

Förflyttning i Hong Kong

Hongkong har bra kollektivtrafik, här finns buss, tunnelbana, spårvagn och båt. Med ett Octipuskort kan du resa med de flesta färdmedel i hongkongs kollektivtrafik. Star Ferry är en båt som går mellan Hong kong Island och Kowloon, Star Ferry har trafikerat denna sträcka sen 1888 och är ett populärt sätt att färdas mellan öarna. En annan populär resrutt är att ta bergbanan upp till Victoria Peak och titta på utsikten.

Att se

Utsikten över staden från Victoria Peak är populärt bland turister som vill se ut över skyskraporna. På ön Lantau finns en imponerande Buddhastaty som är 26 meter hög, Buddhan blickar mot klostret Po lin.

Att göra

Det har blivit populärt att shoppa i Hong Kong. Det finns flera stora marknader i Hongkong för den som vill ha en upplevelse och shoppa billigt. Stanley Market, Tempel street och Ladies market är tre av de populäraste.

Mat och dryck

Säkerhet

Externa länkar

WikiPedia:Hongkongwts:Category:Hong Kong