Wikitravel:Cum să editaţi o pagină: Diferență între versiuni

De la Wikitravel
Salt la: navigare, căutare
(rv vandal)
(Reformulări)
Linia 1: Linia 1:
[[en:Wikitravel:How to edit a page]]
+
[[Wikitravel:Plonjaţi înainte|Dumneavoastră]] puteţi edita '''orice articol''' pe Wikitravel făcând click pe legătura 'Editează pagina'. Când faceţi click pe această legătură, va apărea o cutie albă cu tot conţinutul paginii formatat în stil Wiki.
[[fr:Wikitravel:Comment éditer une page]]
+
[[Wikitravel:Plonjaţi înainte|Voi]] puteţi edita '''orice articol''' pe Wikitravel făcând click pe legătura 'Editează pagina'. Când faceţi click pe legătura asta, va apărea o cutie albă cu tot conţinutul paginii formatat în marcajul Wiki.
+
  
Puteţi modifica pagini cum vreţi, dar editările voastre trebuie să fie compatibile cu [[Wikitravel:Copyleft|Copyleft]], ţelurile şi regulile noastre. Ar fi bine şi să urmăriţi [[Wikitravel:Manual de stil|manualul de stil]].
+
Puteţi modifica pagini cum doriţi, dar modificările voastre trebuie să fie compatibile cu [[Wikitravel:Copyleft|Copyleft]], ţelurile şi regulile noastre. Ar fi bine şi să consultaţi înainte de a vă apuca de modificări [[Wikitravel:Manual de stil|manualul de stil]].
  
Totuşi, este mai bine să adăugaţi ceva la un articol acum decât să amânaţi până aveţi ceva perfect de adăugat. Sigur că ar fi excelent dacă aţi adăuga ceva foarte bine informat şi structurat, dar dacă ştiţi numai puţin despre o destinaţie, noi tot vom fi bucuroşi dacă contribuiţi la proiectul nostru.
+
Este mai bine să adăugaţi ceva la un articol acum decât să amânaţi până aveţi ceva perfect de adăugat. Sigur că ar fi excelent dacă aţi adăuga ceva foarte bine informat şi structurat, dar dacă ştiţi doar puţin despre o destinaţie, va fi un lucru bun contribuţia dumneavoastră la proiectul Wikitravel.
  
După ce aţi făcut schimbările care le-aţi vrut, puteţi să vedeţi o previzualizare a paginii făcând clic pe butonul '''Arată previzualizare'''. Această acţiune vă va arată pagina, dar înca nu va salva schimbările voastre în baza noastră de date. Previzualizarea este bună ca să confirmaţi că editările voastre apar bine în pagină.
+
După ce aţi făcut schimbările dorite, puteţi să previzualizaţi pagina făcând clic pe butonul '''Arată previzualizare'''. Această acţiune vă va arată pagina, fără a salva încă schimbările dumneavoastră în baza de date. Previzualizarea este o modalitate bună de verificare a modului cum vor arăta modificările dumneavoastră în pagină.
  
Când sunteţi mulţumiţi cu toate schimbările, apăsaţi pe butonul '''Salvează pagina'''. Această acţiune va salva pagina şi schimbările dumneavoastră vor putea fi văzute de toţi vizitatorii şi colaboratorii noştri. Aceasta acţiune face ghidul turistic Wikitravel un ghid unic, fiind editabil de oricine, oricând. Bineînţeles, rezultate editării Dvs. sunt vizibile imediat, nu numai de voi dar şi de toată lumea care vede articolul pe care l-aţi editat!
+
Când sunteţi mulţumiţi cu toate schimbările, apăsaţi pe butonul '''Salvează pagina'''. Această acţiune va salva pagina şi schimbările dumneavoastră vor putea fi văzute de toţi vizitatorii şi colaboratorii proiectului Wikitravel. Această acţiune face din ghidul turistic Wikitravel un ghid unic, fiind editabil de oricine, oricând. Bineînţeles, rezultate editării dumneavoastră sunt disponibile şi vizibile imediat, nu numai de Dvs. dar şi de toată lumea care accesează articolul respectiv!
  
Dacă vreţi să abandonaţi o editare - deci aţi vrut să editaţi o pagină dar v-aţi răzgândit, faceţi doar clic pe '''Renunţă''', şi veţi reveni la articolul pe care aţi vrut să îl editaţi. Legătura '''Ajutor pentru editare''', vă va aduce aici - la articolul despre cum să editaţi o pagină!
+
Dacă vreţi să renunţaţi la o modificare - de exemplu v-aţi răzgândit, ajunge să faceţi doar clic pe '''Renunţă''', şi veţi reveni la articolul original nemodificar. Legătura '''Ajutor pentru editare''', vă va aduce aici - la articolul despre cum să editaţi o pagină!
  
Sub cutia de editare este încă o cutie de un rând ('''Sumar''') unde puteţi pune o notă scurtă despre editările voastre - deci, ce părţi ale articolului aţi editat, ce aţi adăugat, ce schimbări aţi făcut, etc. De exemplu, la sumar puteţi pune "Adăugat detalii despre transport în Paris" dacă aţi adăugat aceste informaţii în articol prin editare. Sau, puteţi scrie "Corectat informaţii despre hotelul Peralta din Barcelona", dacă asta aţi făcut în articolul [[Barcelona]]. Sumarul de editare ajută alţi utilizatori Wikitravel care se uită la pagina de [[Special:Recentchanges|Schimbări recente]] să vadă aproximativ ce schimbări aţi făcut.
+
Sub cutia de editare există încă o cutie de un rând ('''Sumar''') unde puteţi pune o descriere succintă despre modificările dumneavoastră - de exemplu, ce părţi ale articolului aţi modificat, ce anume aţi adăugat, ce schimbări concrete aţi făcut, etc. De exemplu, la sumar puteţi pune "Adăugat detalii despre transport în Paris" dacă aţi adăugat aceste informaţii în articol. Sau puteţi scrie "Corectat informaţii despre hotelul Peralta din Barcelona", dacă acesta au fost modificările dumneavoastră în articolul [[Barcelona]]. Sumarul de editare ajută alţi utilizatori Wikitravel care se uită la pagina de [[Special:Recentchanges|Schimbări recente]] să îşi facă o idee rapidă asupra schimbărilor operate de dumneavoastră asupra articolelor.
  
Mai există o cutiuţă numită '''Aceasta este o editare minoră'''. Bifaţi-o făcând click pe ea dacă schimbările dumneavoastră ţin de formatare, exprimare, structură sau gramatică. Schimbările informaţiilor turistice (informaţii despre hoteluri, transport) nu sunt considerate minore. Marcarea editărilor ca minore ajută persoanele care vor revizui schimbările să le "filtreze" pe cele care nu trebuie neapărat revizuite. Aduceţi-va aminte că Wikitravel este un proiect comun şi probabil că mulţi alţi utilizatori se vor uita peste editările dumneavoastră!
+
Mai există o cutiuţă numită '''Aceasta este o editare minoră'''. Bifaţi-o făcând click pe ea dacă schimbările dumneavoastră ţin de formatare, exprimare, structură sau gramatică şi nu afectează în mod esenţial conţinutul articolului. '''Atenţie''': schimbările informaţiilor turistice (informaţii despre hoteluri, transport) '''nu''' sunt considerate minore! Marcarea modificărilor ca fiind minore ajută persoanele care vor revizui schimbările să le "filtreze" pe cele care nu trebuie neapărat revizuite. Aduceţi-aminte că Wikitravel este un proiect comun şi probabil că mulţi alţi utilizatori se vor uita peste editările dumneavoastră! Această căsuţă este disponibilă doar utilizatorilor înregistraţi!
  
Dacă aveţi un [[Wikitravel:Cum să faceţi un cont de utilizator|cont de utilizator]], va fi prezentă de asemenea o cutiuţă pătrată marcată '''Urmăreşte această pagină'''. Bifarea ei pune articolul pe care îl editaţi în lista voastră de articole urmărite. Această listă urmăreşte orice schimbare la articol, sau la pagina de discuţii a articolului, de ori cine. Adăugând un articol la lista de urmărire vă dă oportunitatea să vedeţi ce editări sau făcut după Dvs., şi dacă acestea au interferea cu editările voastre. Lista de articole urmărite este de asemenea importantă pentru articole la care faceţi multe editări sau dese editări.
+
Dacă aveţi un [[Wikitravel:Cum să faceţi un cont de utilizator|cont de utilizator]], va fi prezentă de asemenea o cutiuţă pătrată denumită '''Urmăreşte această pagină'''. Bifarea ei pune articolul pe care îl modificaţi în lista voastră de articole urmărite. Această listă vă va arăta orice modificare ulterioară a articolului, sau la pagina de discuţii a articolului. Adăugând un articol la lista de urmărire vă dă oportunitatea să vedeţi ce modificări s-au făcut după cele ale dumneavoastră, şi dacă acestea au interferat cu munca dumneavoastră. Lista de articole urmărite este de asemenea importantă pentru articole la care faceţi multe sau dese modificări.
  
Ca o notă finală, marcajul Wiki, în care se editează paginile, este mult mai simplu decât HTML, limba de codificare a paginilor de pe Internet. Marcajul Wiki vă lasă să editaţi pagini şi dacă nu aveţi multă experienţă de codificare sau programare HTML, pentru că, toate ca toate, Wikitravel este un ghid turistic pentru toţi, nu un site exclusiv pentru programatori sau experţi tehnici. Totuşi, şi marcajul Wiki trebuie învăţat puţin - de exemplu, cum să faci legături la alte pagini Wikitravel, sau tabele, sau chiar titluri structurate! Pentru aceste chestii, ghidul de [[Wikitravel:Cum să formataţi cu Wiki|marcaj Wiki]] vă va ajuta. Totuşi, puteţi să adăugaţi sau să schimbaţi conţinut la pagini şi fără o cunoştinţă a marcajului Wiki, care oricum este foarte uşor de folosit şi abia se interferează cu conţinutul paginii! Excepţia este [[Portal|portalul]] nostru, sau pagina principală, care este codificată şi cu puţin HTML, utilizând tabele HTML.
+
Ca o notă finală, marcajul Wiki, în care se editează paginile, este mult mai simplu decât HTML, limbajul de codificare a paginilor de pe Internet. Marcajul Wiki vă lasă să editaţi pagini şi dacă nu aveţi multă experienţă de codificare sau programare HTML, pentru că, la urma urmei, Wikitravel este un ghid turistic pentru toţi, nu un sit exclusiv pentru programatori sau experţi tehnici. Totuşi, şi marcajul Wiki necesită puţin efort pentru a fi învăţat - de exemplu, cum să fac legături la alte pagini Wikitravel, sau tabele, sau chiar titluri structurate! Pentru toate aceste chestiuni, ghidul de [[Wikitravel:Cum să formataţi cu Wiki|marcaj Wiki]] vă va ajuta. Totuşi, puteţi să adăugaţi sau să schimbaţi conţinut la pagini şi fără o cunoştinţă a marcajului Wiki, care oricum este foarte uşor de folosit şi abia se interferează cu conţinutul paginii! Excepţia este [[Portal|portalul]] nostru, sau pagina principală, care este codificată şi cu puţin HTML, utilizând tabele HTML.
  
Dacă vreţi orice ajutor mai în detaliu despre editarea unei pagini, vă invităm la [[Wikitravel:Hanul călătorilor|Hanul călătorilor]] unde puteţi să cereţi ajutor de la alţi utilizatori Wikitravel.
+
Dacă aveţi nevoie de orice fel de ajutor mai detaliat despre modificarea unei pagini, sunteţi mereu bineveniţi la [[Wikitravel:Hanul călătorilor|Hanul călătorilor]], unde alţi utilizatori Wikitravel vă pot oferi acest ajutor!
  
Şi, în concluzie, spor la articole!
+
În concluzie, spor la editarea articolelor!
  
 
Vedeţi şi: [[Wikitravel:Ajutor|Ajutor]]
 
Vedeţi şi: [[Wikitravel:Ajutor|Ajutor]]
 +
 +
[[en:Wikitravel:How to edit a page]]
 +
[[fr:Wikitravel:Comment éditer une page]]

Versiunea de la data 25 ianuarie 2006 23:36

Dumneavoastră puteţi edita orice articol pe Wikitravel făcând click pe legătura 'Editează pagina'. Când faceţi click pe această legătură, va apărea o cutie albă cu tot conţinutul paginii formatat în stil Wiki.

Puteţi modifica pagini cum doriţi, dar modificările voastre trebuie să fie compatibile cu Copyleft, ţelurile şi regulile noastre. Ar fi bine şi să consultaţi înainte de a vă apuca de modificări manualul de stil.

Este mai bine să adăugaţi ceva la un articol acum decât să amânaţi până aveţi ceva perfect de adăugat. Sigur că ar fi excelent dacă aţi adăuga ceva foarte bine informat şi structurat, dar dacă ştiţi doar puţin despre o destinaţie, va fi un lucru bun contribuţia dumneavoastră la proiectul Wikitravel.

După ce aţi făcut schimbările dorite, puteţi să previzualizaţi pagina făcând clic pe butonul Arată previzualizare. Această acţiune vă va arată pagina, fără a salva încă schimbările dumneavoastră în baza de date. Previzualizarea este o modalitate bună de verificare a modului cum vor arăta modificările dumneavoastră în pagină.

Când sunteţi mulţumiţi cu toate schimbările, apăsaţi pe butonul Salvează pagina. Această acţiune va salva pagina şi schimbările dumneavoastră vor putea fi văzute de toţi vizitatorii şi colaboratorii proiectului Wikitravel. Această acţiune face din ghidul turistic Wikitravel un ghid unic, fiind editabil de oricine, oricând. Bineînţeles, rezultate editării dumneavoastră sunt disponibile şi vizibile imediat, nu numai de Dvs. dar şi de toată lumea care accesează articolul respectiv!

Dacă vreţi să renunţaţi la o modificare - de exemplu v-aţi răzgândit, ajunge să faceţi doar clic pe Renunţă, şi veţi reveni la articolul original nemodificar. Legătura Ajutor pentru editare, vă va aduce aici - la articolul despre cum să editaţi o pagină!

Sub cutia de editare există încă o cutie de un rând (Sumar) unde puteţi pune o descriere succintă despre modificările dumneavoastră - de exemplu, ce părţi ale articolului aţi modificat, ce anume aţi adăugat, ce schimbări concrete aţi făcut, etc. De exemplu, la sumar puteţi pune "Adăugat detalii despre transport în Paris" dacă aţi adăugat aceste informaţii în articol. Sau puteţi scrie "Corectat informaţii despre hotelul Peralta din Barcelona", dacă acesta au fost modificările dumneavoastră în articolul Barcelona. Sumarul de editare ajută alţi utilizatori Wikitravel care se uită la pagina de Schimbări recente să îşi facă o idee rapidă asupra schimbărilor operate de dumneavoastră asupra articolelor.

Mai există o cutiuţă numită Aceasta este o editare minoră. Bifaţi-o făcând click pe ea dacă schimbările dumneavoastră ţin de formatare, exprimare, structură sau gramatică şi nu afectează în mod esenţial conţinutul articolului. Atenţie: schimbările informaţiilor turistice (informaţii despre hoteluri, transport) nu sunt considerate minore! Marcarea modificărilor ca fiind minore ajută persoanele care vor revizui schimbările să le "filtreze" pe cele care nu trebuie neapărat revizuite. Aduceţi-vă aminte că Wikitravel este un proiect comun şi probabil că mulţi alţi utilizatori se vor uita peste editările dumneavoastră! Această căsuţă este disponibilă doar utilizatorilor înregistraţi!

Dacă aveţi un cont de utilizator, va fi prezentă de asemenea o cutiuţă pătrată denumită Urmăreşte această pagină. Bifarea ei pune articolul pe care îl modificaţi în lista voastră de articole urmărite. Această listă vă va arăta orice modificare ulterioară a articolului, sau la pagina de discuţii a articolului. Adăugând un articol la lista de urmărire vă dă oportunitatea să vedeţi ce modificări s-au făcut după cele ale dumneavoastră, şi dacă acestea au interferat cu munca dumneavoastră. Lista de articole urmărite este de asemenea importantă pentru articole la care faceţi multe sau dese modificări.

Ca o notă finală, marcajul Wiki, în care se editează paginile, este mult mai simplu decât HTML, limbajul de codificare a paginilor de pe Internet. Marcajul Wiki vă lasă să editaţi pagini şi dacă nu aveţi multă experienţă de codificare sau programare HTML, pentru că, la urma urmei, Wikitravel este un ghid turistic pentru toţi, nu un sit exclusiv pentru programatori sau experţi tehnici. Totuşi, şi marcajul Wiki necesită puţin efort pentru a fi învăţat - de exemplu, cum să fac legături la alte pagini Wikitravel, sau tabele, sau chiar titluri structurate! Pentru toate aceste chestiuni, ghidul de marcaj Wiki vă va ajuta. Totuşi, puteţi să adăugaţi sau să schimbaţi conţinut la pagini şi fără o cunoştinţă a marcajului Wiki, care oricum este foarte uşor de folosit şi abia se interferează cu conţinutul paginii! Excepţia este portalul nostru, sau pagina principală, care este codificată şi cu puţin HTML, utilizând tabele HTML.

Dacă aveţi nevoie de orice fel de ajutor mai detaliat despre modificarea unei pagini, sunteţi mereu bineveniţi la Hanul călătorilor, unde alţi utilizatori Wikitravel vă pot oferi acest ajutor!

În concluzie, spor la editarea articolelor!

Vedeţi şi: Ajutor

Variante

Acțiuni

Docents

În alte limbi