Hong Kong: Diferență între versiuni

De la Wikitravel
Asia : Asia de Est : Hong Kong
Salt la: navigare, căutare
Linia 1: Linia 1:
'''Hong Kong''' este o zonă specială administrativă în sudul [[China|Chinei]] şi unul din cele mai moderne şi vizitate metropole a [[Asia|Asiei]].
+
[[Imagine:Exemplu.jpg]][[Imagine:Exemplu.jpg]]'''Hong Kong''' este o zonă specială administrativă în sudul [[China|Chinei]] şi unul din cele mai moderne şi vizitate metropole a [[Asia|Asiei]].
  
 
==Introducere==
 
==Introducere==
Linia 5: Linia 5:
 
Hong Kong este o metropolă înfloritoare,curată şi frumoasă ce poate fi vizitată în tot cursul anului, având un climat blând în perioada Septembrie-Februarie şi temperaturi mai ridicate în perioada Mai-Septembrie.
 
Hong Kong este o metropolă înfloritoare,curată şi frumoasă ce poate fi vizitată în tot cursul anului, având un climat blând în perioada Septembrie-Februarie şi temperaturi mai ridicate în perioada Mai-Septembrie.
 
Este un oraş compact, astfel încât turiştii nu sunt niciodată prea departe de magazine sau principalele puncte de atracţie.
 
Este un oraş compact, astfel încât turiştii nu sunt niciodată prea departe de magazine sau principalele puncte de atracţie.
Turiştii din majoritatea ţărilor pot intra fără viză pentru perioade de la 7 zile la 6 luni (ăn funcţie de naăionalitate).
+
Turiştii din majoritatea ţărilor pot intra fără viză pentru perioade de la 7 zile la 6 luni (în funcţie de naăionalitate).
 
Comunicarea nu este o problemă, limba engleză fiind răspândită.
 
Comunicarea nu este o problemă, limba engleză fiind răspândită.
  

Versiunea de la data 11 noiembrie 2007 01:30

Fișier:Exemplu.jpgFișier:Exemplu.jpgHong Kong este o zonă specială administrativă în sudul Chinei şi unul din cele mai moderne şi vizitate metropole a Asiei.

Cuprins

Introducere

Hong Kong este o metropolă înfloritoare,curată şi frumoasă ce poate fi vizitată în tot cursul anului, având un climat blând în perioada Septembrie-Februarie şi temperaturi mai ridicate în perioada Mai-Septembrie. Este un oraş compact, astfel încât turiştii nu sunt niciodată prea departe de magazine sau principalele puncte de atracţie. Turiştii din majoritatea ţărilor pot intra fără viză pentru perioade de la 7 zile la 6 luni (în funcţie de naăionalitate). Comunicarea nu este o problemă, limba engleză fiind răspândită.

  • Hong Kong este compus în mare din Insula Hong Kong, Kowloon şi Noile Teritorii.

Transport

  • Transportul se face cu autobuzul,feribotul sau trenul. Sunt acoperite zone extinse ale oraşului iar semnele sunt atât în chineză cât şi în engleză.
  • Hong Kong-ul oferă servicii pentru orice buzunar dar ca o măsură de siguranţă, verificaţi toate aranjamntele şi confirmaţi-vă toate rezervările înainte de a urca în avion.

Cazare

  • Călătorii tineri (studenţii) ce călătoresc cu un buget mic pot sta la una din cele 7 pensiuni ale Hong Kong Youth Hostel Association. Acestea sunt aflate în zone relativ izolate dar sunt perfecte pentru persoanele amatoare de drumeţii (mai există şi parcuri acvatice).
  • Majoritatea hotelurilor au acces la internet dar puteţi merge şi la cafenele sau chiar la bibliotecile publice din oraş, unde accesul este gratuit.

Mâncare

  • Este de recomandat să faceţi rezervări dacă doriţi să mâncaţi la restaurant, acestea fiind de obicei pline. Bacşisul este lăsat la discreţia clientului dar în mod normal se lasă 10% din valoarea consumaţiei.

Într-un restaurant chinez, înainte de a comanda, ospătarul aduce gustări,ceai şi condimente (ce vor fi trecute pe nota de plată).

  • Inainte de a cumpăra ceva este de preferat să mergeţi la mai multe magazine şi să comparaţi preţurile. Majoritatea magazinelor mici nu au etichete cu preţuri pe produse, oferind posibilitatea de a negocia.

  • In afară de alcool şi tutun, preţurile bunurilor de pe piaţa chineză nu conţin TVA (spre deliciul amatorilor de cumpărături).

Cu toate schimbările suferite în ultimii ani, este uşor (chiar şi pentru locuitori) să uite că majoritatea Hong Kong-ului nu are nimic de-a face cu afacerile sau zgârie-norii, trei sferturi din acest oraş fiind de fapt teren rural.

Zonele rurale ne transportă în vremea Chinei străvechi, cu temple şi altare, sate de pescari şi mici ferme de legume.

Indiferent dacă doreşti să vizitezi un oraş modern şi haotic sau unul tradiţional şi armonios, ambele pot fi găsite în marea metropolă numită Hong Kong.

Variante

Acțiuni

Docents

În alte limbi