Doe mee en deel je reiskennis!

Wikitravel:Reizigerscafé: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
(Disamb)
 
(101 tussenliggende versies door 15 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
 
__NEWSECTIONLINK__
 
__NEWSECTIONLINK__
 +
 +
{{infobox|Problemen? Suggesties?|Rapporteer technische problemen of nieuwe functies [[Shared:Travellers' pub|hier]]. We zullen ons best doen om ze te beantwoorden.}}
  
 
[[Afbeelding:The Queens Arms pub Charlotte Street Birmingham 2005-10-14.jpg|thumb|Reizigerscafé?]]
 
[[Afbeelding:The Queens Arms pub Charlotte Street Birmingham 2005-10-14.jpg|thumb|Reizigerscafé?]]
Dit is de algemene discussiepagina van Wikitravel. Hier kun je je '''vragen en opmerken''' over Wikitravel plaatsen! (In het Nederlands of eventueel ook in andere talen.)
+
Dit is de algemene discussiepagina van Wikitravel. Hier kun je je '''vragen en opmerkingen''' over Wikitravel plaatsen! (In het Nederlands of eventueel ook in andere talen.)
  
 
Je kan over alles een vraag stellen: wiki-opmaak, interessante bestemmingen, ... of opmerkingen achterlaten!
 
Je kan over alles een vraag stellen: wiki-opmaak, interessante bestemmingen, ... of opmerkingen achterlaten!
Regel 39: Regel 41:
  
 
==Archieven==
 
==Archieven==
De kroeg moet een beetje opgeruimd blijven. Dus als je een onderwerp ziet dat bij een ander artikel hoort dan mag het in zijn geheel verplaatst worden naar de overleg pagina aldaar. Laat hier dan een regel achter met de vermelding van deze actie. Is er geen overleg pagina waar het bij past, is de discussie niet langer relevant en meer dan 6 maanden oud, dan kan deze naar het archief worden geplaatst.
+
Het café moet een beetje opgeruimd blijven. Dus als je een onderwerp ziet dat bij een ander artikel hoort dan mag het in zijn geheel verplaatst worden naar de overleg pagina aldaar. Laat hier dan een regel achter met de vermelding van deze actie. Is er geen overleg pagina waar het bij past, is de discussie niet langer relevant en meer dan 6 maanden oud, dan kan deze naar het archief worden geplaatst.
  
 
=== Lijst met archiefpagina's ===
 
=== Lijst met archiefpagina's ===
 
Reageer alsjeblieft niet op oude berichten, maar start een nieuwe discussie!   
 
Reageer alsjeblieft niet op oude berichten, maar start een nieuwe discussie!   
  
Op 1 september 2010 is de pub voor het laatst aangeveegd. --[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 2 sep 2010 09:52 (EDT)
+
Op 11 Januari 2014 is de pub voor het laatst aangeveegd. Heb je vragen, stel ze hier. Laten we er weer een gezellig, actueel en informatief Reizigers café van maken! [[Gebruiker:Adzas|Adzas]] ([[Overleg gebruiker:Adzas|overleg]]) 2 jul 2013 05:13 (EDT)
  
 
* [[Wikitravel:Reizigerscafé/2005 en 2006]]
 
* [[Wikitravel:Reizigerscafé/2005 en 2006]]
Regel 51: Regel 53:
 
* [[Wikitravel:Reizigerscafé/2009]]
 
* [[Wikitravel:Reizigerscafé/2009]]
 
* [[Wikitravel:Reizigerscafé/2010]]
 
* [[Wikitravel:Reizigerscafé/2010]]
 +
* [[Wikitravel:Reizigerscafé/2011]]
 +
* [[Wikitravel:Reizigerscafé/2012]]
 +
* [[Wikitravel:Reizigerscafé/2013]]
 +
 +
 +
 +
 +
== Ster-artikelen ==
 +
 +
Is er ergens een lijst beschikbaar met alle nl ster-artikelen? [[Gebruiker:Ro'tje|Ro'tje]] 4 feb 2013 17:18 (EST)
 +
 +
:Beter laat dan nooit.....een antwoord op je vraag. Wat ik tot nu toe heb kunnen vinden is dit:[http://wikitravel.org/nl/Categorie:Ster-artikel], 3 ster artikelen nog maar, maar wel al een groot aantal gids artikelen die met een beetje werk een ster artikel kunnen worden, dus wie helpt er mee? [[Gebruiker:Adzas|Adzas]] ([[Overleg gebruiker:Adzas|overleg]]) 4 jul 2013 09:26 (EDT)
 +
 +
:Ik zie nu dat je al een antwoord had op je eigen Overleg pagina, maar ik laat dit even staan, dan kunnen anderen het lijstje ook vinden. [[Gebruiker:Adzas|Adzas]] ([[Overleg gebruiker:Adzas|overleg]]) 4 jul 2013 09:43 (EDT)
 +
 +
 +
==Buiten de bewandelde paden==
 +
Halverwege iedere maand veranderen wij het artikel op de voorpagina. Suggesties voor het volgende artikel zijn welkom. Ga naar de hoofdpagina, en klik op de titel '''Buiten de bewandelde paden'''. Dit brengt je naar de suggestie pagina en kan je laten weten welke plaats je graag zou willen zien op de voorpagina. Bedankt! [[Gebruiker:Adzas|Adzas]] ([[Overleg gebruiker:Adzas|overleg]]) 3 jul 2013 05:42 (EDT)
 +
 +
:Het is bijna weer zover, heeft er iemand nog suggesties voor deze categorie? Ik hoor het graag! [[Gebruiker:Adzas|Adzas]] ([[Overleg gebruiker:Adzas|overleg]]) 11 okt 2013 11:29 (EDT)
 +
 +
==Bestemming van de Maand==
 +
Iedere eerste dag van de maand veranderen wij het artikel op de voorpagina. Suggesties voor de komende maanden zijn welkom! [[Gebruiker:Adzas|Adzas]] ([[Overleg gebruiker:Adzas|overleg]]) 28 aug 2013 09:41 (EDT)
 +
 +
:Het is bijna weer zover, wie denkt er mee? Wat is onze volgende Bestemming van de Maand?
 +
 +
==Oproep==
 +
Breng je wel eens een bezoek aan Wikitravel maar je hebt nog geen account aangemaakt? Of je hebt wel een account maar weet niet hoe je moet beginnen? Vraag het hier. Er zijn zoveel mooie artikelen op Wikitravel, maar ook nog veel artikelen die verder uitgewerkt moeten worden, en jij kunt daar mee helpen. Net op vakantie geweest? Zoek het artikel op en kijk of er informatie mist. Ik ben in de korte tijd dat ik ben begonnen hier op de site helemaal verslaafd geraakt aan Wikitravel, wie doet er ook mee? [[Gebruiker:Adzas|Adzas]] ([[Overleg gebruiker:Adzas|overleg]]) 3 okt 2013 05:50 (EDT)
  
== reclame/ads by google ==
+
==Samenwerking van de week==
 +
Ik heb net de Samenwerking van de week (misschien beter maand) veranderd en is nu [[Luxemburg_(stad)]]. Dit artikel is niet geheel geschreven volgens onze Stijl gids en is nog niet compleet. Wie helpt er mee om dit artikel verder uit te werken? Bedankt! [[Gebruiker:Adzas|Adzas]] ([[Overleg gebruiker:Adzas|overleg]]) 16 okt 2013 07:20 (EDT)
  
Een vraagje: Waarom worden er hier wel ads getoond (rechts) terwijl we op wikipedia daarvan gevrijwaard zijn? Kunnen we niet zonder advertenties? vr groet [[Gebruiker:Saschaporsche|Saschaporsche]] 12 feb 2011 17:34 (EST)
+
==Daguitstapjes==
 +
Ik wil een artikel beginnen over daguitstapjes (travel topic), leuke uitstapjes voor in het weekend, leuk voor mensen met kinderen maar ook andere uitstapjes. Suggesties zijn welkom! [[Gebruiker:Adzas|Adzas]] ([[Overleg gebruiker:Adzas|overleg]]) 20 okt 2013 06:39 (EDT)
  
:De andere opzet van Wikitravel ten opzichte van Wikipedia is daar de oorzaak van. Wikipedia wordt beheerd door een stichting, terwijl onze oprichter, [[Gebruiker:Evan|Evan]], de website verkocht aan een bedrijf, namelijk Internet Brands. Een beslissing, die in onze kringen niet door iedereen gesteund werd en voor leegloop van veel vaste medewerkers zorgde. Dat bedrijf beheerd de servers en ontwikkeld extra software voor de site. IB probeert wat van de kosten terug te verdienen door de advertenties in de rechterkolom. Je kunt als ingelogde gebruiker de ads uitzetten via de gebruikersvoorkeuren/Wikitravel-tab. --[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 14 feb 2011 09:25 (EST)
+
==Toenemend aantal bezoekers==
 +
We hebben de statistieken bekeken en de afgelopen maand heeft Wikitravel NL een duidelijke groei gezien in het aantal bezoekers en edits. Dit is goed nieuws! Wil je ook meehelpen, duik dan in de artikelen, schrijf mee, deel de website en artikelen met vrienden en kennissen. Weet je niet waar je moet beginnen, vragen zijn hier altijd welkom! [[Gebruiker:Adzas|Adzas]] ([[Overleg gebruiker:Adzas|overleg]]) 22 jan 2014 16:48 (EST)
  
== Zomertijd ==
+
==Olympische Spelen==
 +
Wie helpt er mee het artikel van [[Sotsji]] verder uit te werken? Ik ben al aardig op weg maar er kan nog veel meer geschreven worden! Bedankt! [[Gebruiker:Adzas|Adzas]] ([[Overleg gebruiker:Adzas|overleg]]) 8 feb 2014 07:07 (EST)
  
Pas je tijdsinstelling aan in verband met de zomertijd, want de tijden van '''Recente wijzigingen''' kloppen niet meer. Dit gaat zo: Klik op '''voorkeuren'''(rechtsboven elke pagina). Ga daar naar '''datum en tijd'''. Het tijdsverschil met de server, die op UTC draait. is nu twee uur voor onder andere Nederland en België. Het makkelijkst is gewoon op '''Vanuit de browser toevoegen''' te klikken. Dat werkt ook als je in een andere tijdzone zit. Vergeet niet op te slaan!!!  Groet  --[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 27 mrt 2011 04:48 (EDT)
+
==Facebook==
 +
Wist je dat Wikitravel ook een [https://www.facebook.com/pages/Wikitravel-NL/356717951122910 Facebook pagina] heeft? De Nederlandse versie is nog niet zo lang bezig, dus we hebben nog veel meer "likes" nodig en feedback van Wikitravelers, dus bezoek de pagina en Like ons! De [https://www.facebook.com/Wikitravel.org Engelse Facebook pagina] is al een groot succes, kijk daar ook eens.
  
== Internet Brands ==
+
==Fietsen==
 +
Ik ben een artikel over [[fietsen]] begonnen. Ik ga het natuurlijk nog verder uitwerken, maar het artikel is bedoeld als dé plek om informatie te vinden over mooie fiets bestemmingen, en om te voorkomen dat bepaalde touroperators steeds dezelfde link op meerdere paginas plaatst. Wie fietst er graag en wie heeft er tips over fiets bestemmingen, deel dan je informatie in het artikel. Bedankt! [[Gebruiker:Adzas|Adzas]] ([[Overleg gebruiker:Adzas|overleg]]) 23 feb 2014 08:51 (EST)
  
Kijk eens links onderaan de pagina's. IB drukt zijn stempel onderop iedere pagina.--[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 4 mei 2011 10:22 (EDT)
+
==Duurzaam toerisme==
 +
In februari zijn er verschillende artikelen aangemaakt over duurzaam toerisme, voor een schoolproject (zie [[Overleg_gebruiker:Stefanop|overleg]]). De artikelen zijn niet geschreven volgens onze richtlijnen, veel informatie is dubbel dus er is toen besloten om als het project klaar is de informatie van de artikelen in de desbetreffende landen artikelen te plaatsen, of om er een reisartikel van te maken met alle informatie in één plaats. Ik hoor graag of daar bezwaar tegen is of als er andere suggesties zijn, dan ga ik met de artikelen aan de slag. Alle input is welkom! [[Gebruiker:Adzas|Adzas]] ([[Overleg gebruiker:Adzas|overleg]]) 18 mrt 2014 13:26 (EDT)
  
== Artikelnamen delen van Brazilië ==
 
  
Naar mijn mening gaan de laatste artikelnamen van delen van Brazilië wat afwijken van wat bij andere artikelnamen gebruikelijk is tot heden. We hebben bijvoorbeeld al [[Noord-Frankrijk]], [[Noordoost-Frankrijk]], [[Noordoost-Italië]], [[Noordwest-Argentinië]] en[[Noord-Noorwegen]]. Er zullen er nog wel meer soortgelijke artikelen op deze manier zijn  benoemd. Naar mijn mening moet daarom '''Noord  (Brazilië)''', daarom hernoemd worden naar '''Noord-Brazilië'''. 
+
=='''Wikitravel upgrade 1.22.2'''==
Daarnaast is het mijns inziens niet nodig bij Acre, en Pará het woord (Brazilië) erachter te vermelden. Pas als er meerdere artikelen met dezelfde naam verschijnen moet er een doorverwijspagina komen om dat op te lossen. (Zoals die er van Amazone/Amazonas al is.) Mijn reden om het zo te doen, is om aan te sluiten bij de huidige werkwijze. Graag wat reactie van degenen die zich hiermee bezig houden. Met vriendelijke groet, [[Gebruiker:Salix2|Salix2]] 11 aug 2011 10:00 (EDT)
+
Hallo allemaal, we zijn blij jullie te kunnen mededelen dat Wikitravel zijn software gaat upgraden. Om de geweldige database vol reisinformatie te kunnen overzetten zullen we de site vanaf 20-03-2013 zo'n 3-4 dagen op Alleen-lezen zetten. Er kunnen dan geen bewerkingen plaatsvinden. Wanneer we terugkomen zullen we beter zijn dan ooit tevoren. Schroom niet om het ons te laten weten wanneer er vragen of bedenkingen zijn. [[Gebruiker:IBAlex|IBAlex]] ([[Overleg gebruiker:IBAlex|overleg]]) 20 mrt 2014 18:09 (EDT)
  
 +
===Wikitravel upgrade voltooid===
 +
Hallo allemaal! De Wikitravel software upgrade was succesvol en is nu compleet. Je kunt weer teksten toevoegen en/of bewerken. Mocht je iets zien op de site dat niet in orde is (een bug of iets dat het niet goed lijkt te doen), laat het dan hier weten, dan kunnen we het doorgeven aan de technische afdeling. Bedankt voor alle medewerking! Groet, [[Gebruiker:Adzas|Adzas]] ([[Overleg gebruiker:Adzas|overleg]]) 25 mrt 2014 18:27 (EDT)
  
:Groot gelijk Salix. We werken veel mensen aan deze pagina's, maar dat hoeft de lezer niet te verwarren. Een manier van werken, werkt op den duur beter. Alleen als officiële namen gaat, geven we een uitleg tussen haakjes () erbij. --[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 11 aug 2011 10:58 (EDT)
+
==Samenwerking van de week==
 +
Wie helpt er mee, we hebben zoveel mooie artikelen, maar ook nog zoveel ontbrekende informatie. [[Italië]] bijvoorbeeld, een prachtig land met vele bezienswaardigheden, maar ons artikel is nog lang niet klaar. Wie helpt er mee schrijven? Bedankt! [[Gebruiker:Adzas|Adzas]] ([[Overleg gebruiker:Adzas|overleg]]) 27 mrt 2014 07:14 (EDT)
  
:: Als het volgens jullie beter is om de artikelen te hernoemen om eventuele verwarring te vermijden en meer gelijkvormigheid na te streven dan mogen de nodige aanpassingen van mij gerust worden doorgevoerd. - [[Gebruiker:Gentenaar|Gentenaar]] 11 aug 2011 12:15 (EDT)
+
==WK voetbal 2014==
 +
Het WK voetbal gaat bijna beginnen. Wie helpt er mee de artikelen van de gaststeden uit te werken? Kijk [[WK voetbal 2014|hier]] voor het hoofdartikel, waar ik nog druk mee bezig ben. Alle steden moeten ook nog verder uitgewerkt worden. Bedankt alvast! [[Gebruiker:Adzas|Adzas]] ([[Overleg gebruiker:Adzas|overleg]]) 26 mei 2014 12:17 (EDT)
  
::: Als de gebruikelijke schrijfwijze voor dergelijke namen met streepjes is heb ik uiteraard geen bezwaar om de artikelen te hernoemen. Ik had de pagina's aangemaakt vanuit de nog niet bestaande (rode) links uit de regiolijst op de pagina van Brazilië, en daar werd de naam '''Noord (Brazilië)''' gebruikt, vandaar dus..
+
==Wie helpt mee?==
::: Wat '''Acre''' betreft, er is ook een Acre in Engeland en het is ook een andere naam voor de stad Akko in Israel, maar daar bestaan momenteel inderdaad nog geen pagina's voor. Ik begrijp dus dat het niet de bedoeling is om proactief te zijn op dat vlak? Groeten [[Gebruiker:Ro'tje|Ro'tje]] 12 aug 2011 09:42 (EDT)
+
We hebben hier al veel mooie artikelen, maar er zijn er nog zo veel die verder uitgewerkt moeten worden. Naast de paar actieve editors, wie helpt er mee? Welke gidsen wil jij hier zien maar bestaan nog niet of zijn nog niet uitgewerkt? Laat hier een bericht achter, dan gaan we aan de slag! Ook kun je reageren op onze  [https://www.facebook.com/pages/Wikitravel-NL/356717951122910 Facebook] pagina. Via facebook al een reactie, [[Sri Lanka]]. [[Gebruiker:Adzas|Adzas]] ([[Overleg gebruiker:Adzas|overleg]]) 17 aug 2014 08:09 (EDT)
  
== Het markeren als gecontroleerd van nieuwe pagina's ==
+
:Nog een suggestie via onze facebook pagina, [[Panama]]. [[Gebruiker:Adzas|Adzas]] ([[Overleg gebruiker:Adzas|overleg]]) 18 aug 2014 06:33 (EDT)
  
Vaak zie ik dat een nieuwe pagina nog niet gemarkeerd is als gecontroleerd, terwijl er wel al correcties aangebracht zijn door een ervaren gebruiker. Het markeren gaat bij een nieuwe pagina iets anders dan op een bestaande pagina. Namelijk: Rechtsonder op de pagina klik je op de blauwe tekst en die klus is gedaan. Groet --[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 1 okt 2011 06:19 (EDT)
+
::Ik ben met [[Panama]] begonnen, er moet nog veel meer informatie bij, en vooral ook wat foto´s, maar daar wordt aan gewerkt. [[Gebruiker:Adzas|Adzas]] ([[Overleg gebruiker:Adzas|overleg]]) 19 sep 2014 10:54 (EDT)
  
== Meerdere versies van een pagina tegelijk terugdraaien & als gecontroleerd markeren ==
+
:Ik heb een flinke hoeveelheid informatie op de Mali-pagina gezet en zal ook mijn best doen om in de komende tijd de pagina's voor Burkina Faso, Togo en Benin een boost te geven. Ben hier nog helemaal nieuw, dus heb nog wel wat vragen. Onder meer over hoe je een enter kunt realiseren in een tekst. Het is vast heel simpel. --[[Gebruiker:MoniqueT|MoniqueT]] ([[Overleg gebruiker:MoniqueT|overleg]]) 23 sep 2014 09:51 (EDT)
  
2 praktische vraagjes voor de meer ervaren wikitravellers ;-)
+
::Bedankt voor al je bijdragen tot nu toe, leuk om er weer een aktieve gebruiker bij te hebben. Op je eigen overleg pagina heb ik een berichtje gestuurd met wat links om je verder op weg te helpen, maar als ik je ergens mij kan helpen laat dan even weten. Groet, [[Gebruiker:Adzas|Adzas]] ([[Overleg gebruiker:Adzas|overleg]]) 25 sep 2014 10:15 (EDT)
Wat is de meest aangewezen manier om meerdere versies van eenzelfde pagina tegelijkertijd terug te draaien?
+
En hoe kan je meerdere versies van eenzelfde pagina tegelijkertijd als gecontroleerd markeren?
+
Groeten [[Gebruiker:Ro'tje|Ro'tje]] 7 okt 2011 07:53 (EDT)
+
:Een aantal wijzigingen in één keer terugdraaien kan door bij geschiedenis, bij vergelijken versies, de laatste juiste te vergelijken met de laatse verkeerde versie. Als je dan ongedaan maakt verdwijnen ook de tussenliggende versies. Markeren als gecontroleerd kan niet in een keer voor zover ik weet. Dat moet dus één voor één. Bij Jerusalem heb ik dat dus gedaan. [[Gebruiker:Salix2|Salix2]] 7 okt 2011 12:25 (EDT)
+
  
::Er is nog een manier om een reeks edits als gecontroleerd aan te merken: Rechtsboven in blauw staat voorkeuren. klik daar op en kies in  Voorkeuren de tab "Recente Wijzigingen. Zet vinkje voor de tekst "Gebruik de uitgebreide Recente Wijzigingen-pagina (vereist JavaScript)"
+
==Externe links==
s een ::Nu kan je ook meerdere edits tegelijk afvinken en terug draaien door op een tekst als "(6 bewerkingen)" te klikken. --[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 7 okt 2011 13:46 (EDT)
+
Er is op het moment een probleem met het toevoegen van externe links. Hier wordt aan gewerkt, hopelijk na maandag is alles weer in orde. [[Gebruiker:Adzas|Adzas]] ([[Overleg gebruiker:Adzas|overleg]]) 4 okt 2015 08:39 (EDT)
  
Dat had je me ook al eens uitgelegd, maar ik geloof dat ik het nu helemaal begrijp. Die instelling had ik al. Even afwachten tot er een meervoudige wijziging is om het te proberen. Bedankt, [[Gebruiker:Salix2|Salix2]] 8 okt 2011 04:03 (EDT)
+
==Problemen met de site==
 +
Zoals je misschien gemerkt hebt zijn er wat technische problemen met de site. Als je aangemeld bent moet je je soms meerdere malen weer opnieuw aanmelden, edits worden niet meteen opgeslagen etc. Hier wordt aan gewerkt dus hopelijk is alles snel weer in orde. [[Gebruiker:Adzas|Adzas]] ([[Overleg gebruiker:Adzas|overleg]]) 8 jan 2016 09:40 (EST)
  
== Opmaak artikel [[Brugge]] ==
+
==Site update==
 +
Wikitravel heeft een site update gehad. Het bewerken van een artikel is nu nog makkelijker, maar mocht je iets tegenkomen dat niet correct werkt nog, laat het hier dan even weten. [[Gebruiker:Adzas|Adzas]] ([[Overleg gebruiker:Adzas|overleg]]) 9 jun 2016 11:19 (EDT)
  
Iemand had iets toegevoegd aan het artikel [[Brugge]], toen heb ik een kleine handeling gedaan, daarna de andere weer enkele handelingen. Op enig moment is er iets gewijzigd aan de bladopmaak. Je moet nu horizontaal scrollen en bij mijn eerste handeling was het nog OK. Ik weet niet wat er is gebeurd, misschien een ongewilde dubbele toetsaanslag. Wie kan dit oplossen? [[Gebruiker:Salix2|Salix2]] 26 okt 2011 15:38 (EDT)
+
* Alle wikipedia links staan nu onderaan het artikel ipv onder de interwiki in de zijbalk. [[Gebruiker:Gentenaar|Gentenaar]] ([[Overleg gebruiker:Gentenaar|overleg]]) 10 jun 2016 11:57 (EDT)
  
:Heb even naar je probleem gekeken en zag wat er aan de hand is. De oplossing is eigenlijk simpel. Er is tijdens de laatste bewerking een regel ingevoerd waar de tekst met een spatie begint. Vind die tekst en verwijder de spatie en je hebt het opgelost! Je herkent de tekst aan een ander letterbeeld binnen een kader. Dit is de boosdoener: " Op de gevel bevinden zich beelden van bijbelse en historische ... " enz. Nu denk ik, dat jij dit wel op kan lossen. Succes --[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 26 okt 2011 20:42 (EDT)
+
==Actie!!==
 +
Het wordt tijd voor wat meer actie hier op de site! Wie heeft er suggesties voor de maandelijkse Bestemming van de Maand of Buiten de Bewandelde Paden, laat dit hier dan weten. Er zijn nog genoeg artikelen die meer inhoud en/of foto´s kunnen gebruiken, dus help mee, voeg inhoud toe aan het artikel van waar je woont, van je favoriete vakantiebestemming etc etc. Bedankt!!! [[Gebruiker:Adzas|Adzas]] ([[Overleg gebruiker:Adzas|overleg]]) 9 jun 2016 11:26 (EDT)
  
::Ja hoor, kost alleen bloed zweet en tranen. Gedaan, [[Gebruiker:Salix2|Salix2]] 27 okt 2011 07:29 (EDT)
+
* Voor de bestemming van de maand dacht ik aan [[Rome]]. [[Gebruiker:Gentenaar|Gentenaar]] ([[Overleg gebruiker:Gentenaar|overleg]]) 10 jun 2016 12:00 (EDT)
 +
:Goed idee! [[Gebruiker:Adzas|Adzas]] ([[Overleg gebruiker:Adzas|overleg]]) 29 jun 2016 10:54 (EDT)
  
== Disamb ==
+
* Buiten de bewandelde paden: [[New Forest]]. [[Gebruiker:Gentenaar|Gentenaar]] ([[Overleg gebruiker:Gentenaar|overleg]]) 4 jul 2016 03:31 (EDT)
 +
:Lijkt me een mooie lokatie maar het artikel heeft meer inhoud nodig, is nog niet echt af. Meer suggesties? We hebben nog een week voor deze maand. [[Gebruiker:Adzas|Adzas]] ([[Overleg gebruiker:Adzas|overleg]]) 7 nov 2016 11:29 (EST)
  
Is er een specifieke reden waarom we het sjabloon <nowiki>{{db}}</nowiki> gebruiken in plaats van het sjabloon <nowiki>{{disamb}}</nowiki>? Ik vind die tweede er mooier uitzien. --[[Gebruiker:Globe-trotter|globe-trotter]] 23 jan 2012 12:13 (EST)
+
:: Het artikel over [[Recife]] misschien? --[[Gebruiker:Gentenaar|Gentenaar]] ([[Overleg gebruiker:Gentenaar|overleg]]) 8 nov 2016 00:55 (EST)
  
:Als er een reden was, is die met het vertrek van degene(n), die deze keuze gemaakt hebben, meegenomen. Mogelijk weet de andere actieve admin nog iets meer over, hij draai nog iets langer mee dan ik. --[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 24 jan 2012 14:12 (EST)
+
==Upgrade==
::Heb nog eens nagedacht en Dp en disamb (met dubbele accculaden) geven nu hetzelfde resultaat. --[[Gebruiker:Rein N.|Rein N.]] 17 feb 2012 13:15 (EST)
+
Het is erg stil hier op de site de laatste tijd, maar hopelijk gaat dat veranderen. Heel binnenkort (zodra ik weet wanneer laat ik het weten) krijgt de nederlandse wikitravel een upgrade, en zal de hoofdpagina er net zo uit gaan zien als de engelse versie, en kunnen we ook banners gaan toevoegen aan de artikelen. Details zullen volgen, als het zo ver is, wie helpt er dan mee met het uitwerken van meer artikelen? Tot gauw! [[Gebruiker:Adzas|Adzas]] ([[Overleg gebruiker:Adzas|overleg]]) 19 sep 2016 09:48 (EDT)
  
:::De reden dat disamb (van het Engelse disambiguation) niet gebruikt werd is waarschijnlijk omdat het geen Nederlands is, het staat immers niet in de Dikke van Dale. De letterlijke vertaling van disambiguation is doorverwijzing of doorverwijspagina (DP). - [[Gebruiker:Gentenaar|Gentenaar]] 19 feb 2012 18:03 (EST)
+
==Reisnieuws==
 +
Is er belangrijk nieuws of wil je een leuk evenement delen, plaats het dan op [[Reisnieuws]]. Een admin van de site kan dan een selectie maken en het op de hoofdpagina zetten. Wikitravel is voor iedereen, iedereen kan inhoud toevoegen, wie helpt er mee? [[Gebruiker:Adzas|Adzas]] ([[Overleg gebruiker:Adzas|overleg]]) 22 nov 2016 10:37 (EST)

Huidige versie van 22 nov 2016 om 15:41


Problemen? Suggesties?

Rapporteer technische problemen of nieuwe functies hier. We zullen ons best doen om ze te beantwoorden.

Reizigerscafé?

Dit is de algemene discussiepagina van Wikitravel. Hier kun je je vragen en opmerkingen over Wikitravel plaatsen! (In het Nederlands of eventueel ook in andere talen.)

Je kan over alles een vraag stellen: wiki-opmaak, interessante bestemmingen, ... of opmerkingen achterlaten! Vergeet niet je boodschap te tekenen door ~~~~ aan het einde van je bericht te schrijven. Om op iemands bericht te antwoorden zet je een dubbele punt : voor je bericht. Zo komt er een inspringing.

Nieuwe vragen & onderwerpen kun je onderaan de pagina toevoegen.


Archieven[bewerken]

Het café moet een beetje opgeruimd blijven. Dus als je een onderwerp ziet dat bij een ander artikel hoort dan mag het in zijn geheel verplaatst worden naar de overleg pagina aldaar. Laat hier dan een regel achter met de vermelding van deze actie. Is er geen overleg pagina waar het bij past, is de discussie niet langer relevant en meer dan 6 maanden oud, dan kan deze naar het archief worden geplaatst.

Lijst met archiefpagina's[bewerken]

Reageer alsjeblieft niet op oude berichten, maar start een nieuwe discussie!

Op 11 Januari 2014 is de pub voor het laatst aangeveegd. Heb je vragen, stel ze hier. Laten we er weer een gezellig, actueel en informatief Reizigers café van maken! Adzas (overleg) 2 jul 2013 05:13 (EDT)Ster-artikelen[bewerken]

Is er ergens een lijst beschikbaar met alle nl ster-artikelen? Ro'tje 4 feb 2013 17:18 (EST)

Beter laat dan nooit.....een antwoord op je vraag. Wat ik tot nu toe heb kunnen vinden is dit:[1], 3 ster artikelen nog maar, maar wel al een groot aantal gids artikelen die met een beetje werk een ster artikel kunnen worden, dus wie helpt er mee? Adzas (overleg) 4 jul 2013 09:26 (EDT)
Ik zie nu dat je al een antwoord had op je eigen Overleg pagina, maar ik laat dit even staan, dan kunnen anderen het lijstje ook vinden. Adzas (overleg) 4 jul 2013 09:43 (EDT)


Buiten de bewandelde paden[bewerken]

Halverwege iedere maand veranderen wij het artikel op de voorpagina. Suggesties voor het volgende artikel zijn welkom. Ga naar de hoofdpagina, en klik op de titel Buiten de bewandelde paden. Dit brengt je naar de suggestie pagina en kan je laten weten welke plaats je graag zou willen zien op de voorpagina. Bedankt! Adzas (overleg) 3 jul 2013 05:42 (EDT)

Het is bijna weer zover, heeft er iemand nog suggesties voor deze categorie? Ik hoor het graag! Adzas (overleg) 11 okt 2013 11:29 (EDT)

Bestemming van de Maand[bewerken]

Iedere eerste dag van de maand veranderen wij het artikel op de voorpagina. Suggesties voor de komende maanden zijn welkom! Adzas (overleg) 28 aug 2013 09:41 (EDT)

Het is bijna weer zover, wie denkt er mee? Wat is onze volgende Bestemming van de Maand?

Oproep[bewerken]

Breng je wel eens een bezoek aan Wikitravel maar je hebt nog geen account aangemaakt? Of je hebt wel een account maar weet niet hoe je moet beginnen? Vraag het hier. Er zijn zoveel mooie artikelen op Wikitravel, maar ook nog veel artikelen die verder uitgewerkt moeten worden, en jij kunt daar mee helpen. Net op vakantie geweest? Zoek het artikel op en kijk of er informatie mist. Ik ben in de korte tijd dat ik ben begonnen hier op de site helemaal verslaafd geraakt aan Wikitravel, wie doet er ook mee? Adzas (overleg) 3 okt 2013 05:50 (EDT)

Samenwerking van de week[bewerken]

Ik heb net de Samenwerking van de week (misschien beter maand) veranderd en is nu Luxemburg_(stad). Dit artikel is niet geheel geschreven volgens onze Stijl gids en is nog niet compleet. Wie helpt er mee om dit artikel verder uit te werken? Bedankt! Adzas (overleg) 16 okt 2013 07:20 (EDT)

Daguitstapjes[bewerken]

Ik wil een artikel beginnen over daguitstapjes (travel topic), leuke uitstapjes voor in het weekend, leuk voor mensen met kinderen maar ook andere uitstapjes. Suggesties zijn welkom! Adzas (overleg) 20 okt 2013 06:39 (EDT)

Toenemend aantal bezoekers[bewerken]

We hebben de statistieken bekeken en de afgelopen maand heeft Wikitravel NL een duidelijke groei gezien in het aantal bezoekers en edits. Dit is goed nieuws! Wil je ook meehelpen, duik dan in de artikelen, schrijf mee, deel de website en artikelen met vrienden en kennissen. Weet je niet waar je moet beginnen, vragen zijn hier altijd welkom! Adzas (overleg) 22 jan 2014 16:48 (EST)

Olympische Spelen[bewerken]

Wie helpt er mee het artikel van Sotsji verder uit te werken? Ik ben al aardig op weg maar er kan nog veel meer geschreven worden! Bedankt! Adzas (overleg) 8 feb 2014 07:07 (EST)

Facebook[bewerken]

Wist je dat Wikitravel ook een Facebook pagina heeft? De Nederlandse versie is nog niet zo lang bezig, dus we hebben nog veel meer "likes" nodig en feedback van Wikitravelers, dus bezoek de pagina en Like ons! De Engelse Facebook pagina is al een groot succes, kijk daar ook eens.

Fietsen[bewerken]

Ik ben een artikel over fietsen begonnen. Ik ga het natuurlijk nog verder uitwerken, maar het artikel is bedoeld als dé plek om informatie te vinden over mooie fiets bestemmingen, en om te voorkomen dat bepaalde touroperators steeds dezelfde link op meerdere paginas plaatst. Wie fietst er graag en wie heeft er tips over fiets bestemmingen, deel dan je informatie in het artikel. Bedankt! Adzas (overleg) 23 feb 2014 08:51 (EST)

Duurzaam toerisme[bewerken]

In februari zijn er verschillende artikelen aangemaakt over duurzaam toerisme, voor een schoolproject (zie overleg). De artikelen zijn niet geschreven volgens onze richtlijnen, veel informatie is dubbel dus er is toen besloten om als het project klaar is de informatie van de artikelen in de desbetreffende landen artikelen te plaatsen, of om er een reisartikel van te maken met alle informatie in één plaats. Ik hoor graag of daar bezwaar tegen is of als er andere suggesties zijn, dan ga ik met de artikelen aan de slag. Alle input is welkom! Adzas (overleg) 18 mrt 2014 13:26 (EDT)


Wikitravel upgrade 1.22.2[bewerken]

Hallo allemaal, we zijn blij jullie te kunnen mededelen dat Wikitravel zijn software gaat upgraden. Om de geweldige database vol reisinformatie te kunnen overzetten zullen we de site vanaf 20-03-2013 zo'n 3-4 dagen op Alleen-lezen zetten. Er kunnen dan geen bewerkingen plaatsvinden. Wanneer we terugkomen zullen we beter zijn dan ooit tevoren. Schroom niet om het ons te laten weten wanneer er vragen of bedenkingen zijn. IBAlex (overleg) 20 mrt 2014 18:09 (EDT)

Wikitravel upgrade voltooid[bewerken]

Hallo allemaal! De Wikitravel software upgrade was succesvol en is nu compleet. Je kunt weer teksten toevoegen en/of bewerken. Mocht je iets zien op de site dat niet in orde is (een bug of iets dat het niet goed lijkt te doen), laat het dan hier weten, dan kunnen we het doorgeven aan de technische afdeling. Bedankt voor alle medewerking! Groet, Adzas (overleg) 25 mrt 2014 18:27 (EDT)

Samenwerking van de week[bewerken]

Wie helpt er mee, we hebben zoveel mooie artikelen, maar ook nog zoveel ontbrekende informatie. Italië bijvoorbeeld, een prachtig land met vele bezienswaardigheden, maar ons artikel is nog lang niet klaar. Wie helpt er mee schrijven? Bedankt! Adzas (overleg) 27 mrt 2014 07:14 (EDT)

WK voetbal 2014[bewerken]

Het WK voetbal gaat bijna beginnen. Wie helpt er mee de artikelen van de gaststeden uit te werken? Kijk hier voor het hoofdartikel, waar ik nog druk mee bezig ben. Alle steden moeten ook nog verder uitgewerkt worden. Bedankt alvast! Adzas (overleg) 26 mei 2014 12:17 (EDT)

Wie helpt mee?[bewerken]

We hebben hier al veel mooie artikelen, maar er zijn er nog zo veel die verder uitgewerkt moeten worden. Naast de paar actieve editors, wie helpt er mee? Welke gidsen wil jij hier zien maar bestaan nog niet of zijn nog niet uitgewerkt? Laat hier een bericht achter, dan gaan we aan de slag! Ook kun je reageren op onze Facebook pagina. Via facebook al een reactie, Sri Lanka. Adzas (overleg) 17 aug 2014 08:09 (EDT)

Nog een suggestie via onze facebook pagina, Panama. Adzas (overleg) 18 aug 2014 06:33 (EDT)
Ik ben met Panama begonnen, er moet nog veel meer informatie bij, en vooral ook wat foto´s, maar daar wordt aan gewerkt. Adzas (overleg) 19 sep 2014 10:54 (EDT)
Ik heb een flinke hoeveelheid informatie op de Mali-pagina gezet en zal ook mijn best doen om in de komende tijd de pagina's voor Burkina Faso, Togo en Benin een boost te geven. Ben hier nog helemaal nieuw, dus heb nog wel wat vragen. Onder meer over hoe je een enter kunt realiseren in een tekst. Het is vast heel simpel. --MoniqueT (overleg) 23 sep 2014 09:51 (EDT)
Bedankt voor al je bijdragen tot nu toe, leuk om er weer een aktieve gebruiker bij te hebben. Op je eigen overleg pagina heb ik een berichtje gestuurd met wat links om je verder op weg te helpen, maar als ik je ergens mij kan helpen laat dan even weten. Groet, Adzas (overleg) 25 sep 2014 10:15 (EDT)

Externe links[bewerken]

Er is op het moment een probleem met het toevoegen van externe links. Hier wordt aan gewerkt, hopelijk na maandag is alles weer in orde. Adzas (overleg) 4 okt 2015 08:39 (EDT)

Problemen met de site[bewerken]

Zoals je misschien gemerkt hebt zijn er wat technische problemen met de site. Als je aangemeld bent moet je je soms meerdere malen weer opnieuw aanmelden, edits worden niet meteen opgeslagen etc. Hier wordt aan gewerkt dus hopelijk is alles snel weer in orde. Adzas (overleg) 8 jan 2016 09:40 (EST)

Site update[bewerken]

Wikitravel heeft een site update gehad. Het bewerken van een artikel is nu nog makkelijker, maar mocht je iets tegenkomen dat niet correct werkt nog, laat het hier dan even weten. Adzas (overleg) 9 jun 2016 11:19 (EDT)

  • Alle wikipedia links staan nu onderaan het artikel ipv onder de interwiki in de zijbalk. Gentenaar (overleg) 10 jun 2016 11:57 (EDT)

Actie!![bewerken]

Het wordt tijd voor wat meer actie hier op de site! Wie heeft er suggesties voor de maandelijkse Bestemming van de Maand of Buiten de Bewandelde Paden, laat dit hier dan weten. Er zijn nog genoeg artikelen die meer inhoud en/of foto´s kunnen gebruiken, dus help mee, voeg inhoud toe aan het artikel van waar je woont, van je favoriete vakantiebestemming etc etc. Bedankt!!! Adzas (overleg) 9 jun 2016 11:26 (EDT)

Goed idee! Adzas (overleg) 29 jun 2016 10:54 (EDT)
Lijkt me een mooie lokatie maar het artikel heeft meer inhoud nodig, is nog niet echt af. Meer suggesties? We hebben nog een week voor deze maand. Adzas (overleg) 7 nov 2016 11:29 (EST)
Het artikel over Recife misschien? --Gentenaar (overleg) 8 nov 2016 00:55 (EST)

Upgrade[bewerken]

Het is erg stil hier op de site de laatste tijd, maar hopelijk gaat dat veranderen. Heel binnenkort (zodra ik weet wanneer laat ik het weten) krijgt de nederlandse wikitravel een upgrade, en zal de hoofdpagina er net zo uit gaan zien als de engelse versie, en kunnen we ook banners gaan toevoegen aan de artikelen. Details zullen volgen, als het zo ver is, wie helpt er dan mee met het uitwerken van meer artikelen? Tot gauw! Adzas (overleg) 19 sep 2016 09:48 (EDT)

Reisnieuws[bewerken]

Is er belangrijk nieuws of wil je een leuk evenement delen, plaats het dan op Reisnieuws. Een admin van de site kan dan een selectie maken en het op de hoofdpagina zetten. Wikitravel is voor iedereen, iedereen kan inhoud toevoegen, wie helpt er mee? Adzas (overleg) 22 nov 2016 10:37 (EST)