Doe mee en deel je reiskennis!

Torremolinos

Uit Wikitravel
Costa del Sol : Torremolinos
Versie door 77.167.240.106 (Overleg) op 3 feb 2013 om 19:40 (Per trein)

Ga naar: navigatie, zoeken
Reproductie van Picasso's "Twee dansende dames".

Torremolinos is een badplaats aan de Costa del Sol in Spanje. De stad wordt in de zomer overspoeld door toeristen vanuit de hele wereld en in de winter is Torremolinos een plek voor overwinteraars.

Info

Arriveren

Torremolinos is op verschillende manieren te bereiken:

Per vliegtuig

De makkelijkste manier om naar Torremolinos te gaan is met het vliegtuig. Je landt op de luchthaven van Málaga, zo'n 5 kilometer van Torremolinos. Vanaf het vliegveld kun je verder reizen met de trein, bus of taxi.

Per trein

Vanuit Malaga en Fuengirola gaat er elke 20 minuten de voorstadstrein Cercanías Málaga naar Torremolinos. Torremolinos beschikt over een redelijk groot station midden in het centrum van de stad. Malaga zelf is aangesloten op het Europese netwerk van hogesnelheidstreinen. Met de Spaanse AVE is Malaga in 2,5 uur te bereiken vanuit Madrid.

Per auto

Per bus

Vanuit veel plaatsen in Spanje gaan er bussen naar Torremolinos/Málaga. Torremolinos beschikt over een groot busstation aan de rand van de stad waar bussen vertrekken in de richting van Málaga, Marbella, Fuengirola en andere steden in Zuid-Spanje. Vanuit Málaga gaan er bussen naar verre bestemmingen zoals Madrid en Barcelona.

Per boot

Rondreizen

Bekijken

Doen

  • Waterpark - Nabij Torremolinos ligt een groot waterpark dat geliefd is bij vele toeristen uit verschillende bestemmingen. Ook veel Spanjaarden komen in dit waterpark. Let wel op: in de zomerperiode kan het zeer druk zijn in het park.

Leren

Werken

Kopen

Eten

In Torremolinos zijn veel eetgelegenheden te vinden, van typische Spaanse eettentjes tot vele internationale eetgelegenheden. Wat je absoluut moet hebben gegeten als je in Torremolinos bent geweest is de paella, dit typisch Spaanse gerecht verkopen ze in vrijwel alle goede Spaanse eetgelegenheden.

Budget

Medium

Duur

Uitgaan

In Torremolinos zijn veel leuke café's. Ook zijn er veel Engelse en Ierse pubs te vinden, dit omdat Torremolinos een populaire bestemming is voor Engelsen en Ieren. Bierliefhebbers vinden meer dan 100 bieren uit 18 landen in 'La Cervezateca' in de Calle Casablanca, tegenover de Pueblo Blanco (http://www.cervezateca.com) Torremolinos is de grootste homobestemming aan Costa del Sol. Gay village van Torremolinos telt meer dan 30 gay bars en clubs. De bezoekers vanuit Malaga en Costa del Sol zorgen voor zeer levendige nachten tijdens de maanden mei tot en met oktober. Kijk voor actuele agenda van homotenten op Gay Community site van Torremolinos op http://www.gaytorremolinos.eu

Overnachten

Op elke hoek van de straat is er wel een Hostel of Hotel te vinden. Voor €20.- tot €30.- per persoon kan men een goede slaapplek vinden, ook zijn er veel budgethotels waar je voor een kleine €30.- met twee personen kunt overnachten. Aan de rand van Torremolinos is een kleine camping te vinden, dit is tevens de enige camping in Torremolinos.

Budget

Medium

Duur

Communicatie

Net als in alle andere Spaanse steden zijn hier veel internetcafé's te vinden waar je voor een klein bedrag kunt internetten en bellen.

Veiligheid

Dagelijks leven

Rondom

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!