Doe mee en deel je reiskennis!

Quito

Uit Wikitravel
Ecuador : Quito
Versie door Liselore Verschuren (Overleg | bijdragen) op 15 mei 2009 om 08:51 (Bekijken)

Ga naar: navigatie, zoeken

Quito is in Ecuador .

Arriveren

De meeste mensen arriveren op de internationale luchthaven van Quito. Deze hoofdstad ligt op bijna 3000 meter hoogte, en je merkt direct dat de lucht ijler is. Doe het in het begin dus rustig aan, dus te minder last heb je van 'hoogtekwaaltjes'.
Maak je een reis over land en kom je via Peru of Colombia in Quito, heb je geen last meer van de hoogte en kun je uitgebreider genieten van de stad.


Rondreizen

Vanuit Quito kun je diverse prachtige rondreizen door Ecuador maken. Dit kun je volledig op eigen houtje door gebruik te maken van het openbaar vervoer. Nadeel hiervan is het moeilijker is om in kleine bijzondere plaatsjes te komen omdat deze moeilijker te bereiken zijn met een lijnbus.
Je kunt ook bij een lokale agent een complete rondreis boeken. Een aanrader is De Andean Travel Company, een tour operator in het centrum van Quito. Deze organisatie staat onder leiding van een Nederlandse directie. Je kunt bij hen complete rondreizen boeken, maar ze kunnen je ook goed helpen om een rondreis door Ecuador te plannen.

Andean Travel Company
Av. Amazonas N24-03 y Wilson
Edificio CJ, Piso 3, Oficina # 1
QUITO – ECUADOR
Tel: 00-593-2-2228385/ 2228487
Fax: 00-593- 2-2239305
Mob: 00-593-9-9814123 / 9814124
E-mail: info@andeantc.com
Geopend: Ma tot Vr 08:00 - 13:00/ 14:00 - 17:30

Bekijken

De Basilica del Voto Nacional lijkt op het eerste gezicht een kopie van Europese gotische kathedralen, maar als je dichterbij komt, zie je dat deze kerk in plaats van waterspuwers of gargouilles, dieren van de Galapos eilanden als decoratie heeft gebruikt. Er zijn miereneters, schildpadden en allerlei vreemdsoortige hagedissen in de architectuur verwerkt.
Je kunt met een lift naar de klokkentoren en over heel Quito en de omliggende bergen kijken.

Doen

Kopen

Eten

Neuvo Cordovéz ligt net buiten het historische centrum en is een leuk tentje om te lunchen. De muren zijn behangen met voetbalhelden als Beckham, Figo, Zidane en Ronaldiño, de sfeer is leuk, de kaart uitgebreid en niet duur. Het is gevestigd aan Guayaquil 774.

Uitgaan

Overnachten

In Quito kun je voor heel veel of voor heel weinig geld overnachten, wat je budget ook is, het L´Auberge Inn Hostel is altijd een goede keuze. Het ligt net buiten het historisch centrum en is met zijn tuin op de binnenplaats en gezellige lounge met open haard en pooltafel een oase in een drukke stad.
De kamers zijn basic, maar prima. Je kunt er ook voor kiezen om een nog goedkopere kamer te nemen met een gemeenschappelijke badkamer. Het ontbijt is uitstekend en er is een 'pizza parlor' waar je voor weinig geld goede pizza's kunt eten.
Als je voor aankomst in Quito een kamer bij hen reserveert, komen ze je gratis van het vliegveld halen! De websit met foto's en gegevens: http://www.auberge-inn-hostal.com/.

Bestemmingen in de buurt

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!